Fujifilm X-Pro 3 Camera Test

Het is geen geheim dat ik een enorme fan ben van de Fujifilm X Serie camera’s en natuurlijk hun uitgebreide lenzengamma.

Er is een heel speciaal soort magie dat dicteert dat elke beste Fujifilm-camera initiatief, uitstekend ontwerp en volledige bruikbaarheid heeft.

Het zijn die kernelementen die ervoor zorgen dat mensen verliefd worden op het systeem en met Fujifilm-apparatuur werken op zowel enthousiast als professioneel niveau.

Ondanks mijn liefde voor alles wat met Fujifilm te maken heeft, ben ik niet altijd een fan geweest van de X-Pro serie. Persoonlijk hield ik vast aan de Fujifilm X-T1, X-T2 en nu mijn werkpaard in de Fujifilm X-T3.

DscF3081

Fujifilm X-Pro 3 |

Uitzonderlijke prestaties, titanium constructie en een uniek ontwerp zorgen ervoor dat de X-Pro 3 zich onderscheidt van de massa.

Controleer de huidige prijs

Veel Fuji-gebruikers gaan de ene kant op met hun keuze van vlaggenschip Fujifilm-camera. Voor mij heb ik de meetzoeker-achtige camera met zijn hybride zoeker doorgegeven.

Toen kwam de Fujifilm X-Pro 3, die eind 2019 werd aangekondigd in niet één maar drie premium kleuren (hoewel coatings een betere term zouden zijn om te gebruiken).

Plots had de X-Pro-serie mijn aandacht.

De X-Pro 3 had het meeste van wat de Fujifilm X-T3 te bieden had, plus een aantal leuke verrassingen voor fotofotografen die uitzonderlijke beelden wilden.

Het is echter eerlijk om te zeggen dat deze camera gemengde beoordelingen kreeg, omdat hij veranderingen durfde aan te brengen in een markt die geloofde dat hij een aantal standvastige regels had. Het werd om verschillende redenen als controversieel beschouwd en dat is wat ik zo leuk vind aan deze camera.

De Fujifilm X-Pro 3 durft zowel esthetisch als technisch conventies uit te dagen en het eindresultaat is een werkelijk uitzonderlijk stuk kit.

Hoewel oorspronkelijk gepromoot als een echte straatfotografiecamera, is de nieuwe Fuji een krachtpatser die in elke omgeving en voor elk genre fotografie kan worden gebruikt.

Fujifilm is Fujifilm, ze hebben deze kans niet lichtvaardig gegrepen omdat ze op dit moment op een winning streak lijken te zijn.

Niet lang na de aankondiging van de X-Pro 3 kondigde Fuji de Fujifilm X-T200 aan, en onlangs kondigden ze de langverwachte Fujifilm X100V aan. Binnen enkele weken onthullen ze de nieuwe Fujifilm X-T4.

Maak je geen zorgen, we zullen al die nieuwe releases in de toekomst hier op Shotkit.com behandelen. Wat een tijd om een Fujifilm X-serie liefhebber te zijn!

Ondanks alle ruis die rond de nieuwe camera releases ontstaat, blijft deze nieuwe Fujifilm camera mij oproepen om eens goed te kijken. Dat is precies wat we in de loop van dit artikel gaan doen.

We gaan alle technische specificaties, de controverses, de verrassingen en natuurlijk de echte opname-ervaring van deze camera verkennen.

Laten we ons vastbijten om te zien of dit een van de beste kleine camera’s van is!

Inhoudsopgave

Fujifilm X-Pro 3 Technische Gegevens

Pros

 • Ongelooflijk stijlvolle camera met retro-ontwerp
 • Focus op het stimuleren van het plezier van fotografie
 • Uitzonderlijke prestaties
 • Fantastische beeldkwaliteit
 • Filmsimulaties
 • Submonitor met film stockafbeeldingen
Tegens

 • Kost tijd om aan te passen aan het verborgen LCD-scherm
 • Premium prijs voor een extra coating
 • Ik heb er nog geen…!
Controleer de huidige prijs
 • 26.3Mp CMOS-sensor
 • X-processor 4
 • Burst-modus van 11 frames per seconde
 • Afmetingen: (B) 140,5 mm × (H) 82,8 mm × (D) 46,1 mm / (B) 5,5 inch × (H) 3,3 inch × (D) 1,8 inch
 • Gewicht: Ca. 497g / 17.5oz (inclusief batterij en SD-geheugenkaart)
 • Weerbestendig
 • 17 filmsimulatiemodi
 • 4K-video @ 29p
 • Magnesium behuizing met titanium boven- en onderplaten
 • Verbeterde HDR-modus
 • Duratech coating voor een krasbestendig oppervlak (niet beschikbaar op zwarte versie)
 • Verborgen uitklapbaar LCD-aanraakscherm

Bouw &uiterlijk

fujifilm x-pro3 review - titanium top design

Trouw aan zijn roots, de Fujifilm X-Pro 3 heeft een stijlvol en retro design.

Trouw aan de Fujifilm-ontwerpstijl heeft de nieuwe X-Pro 3 een prachtig retro-ontwerp dat doet denken aan meetzoekerachtige camera’s uit de afgelopen decennia.

In het begin lijkt het lichaam erg blokachtig, maar na nader onderzoek kom je tot het besef dat elke centimeter overwegingen voor stijlvol ontwerp.

(… zozeer zelfs dat deze camera de aandacht en bewondering van mensen trekt als je met hem in de hand rondloopt.)

De X-Pro 3 is opgebouwd uit een magnesium frame waardoor het ongelooflijk duurzaam terwijl je rekening houdt met het totale gewicht van de camera. De boven- en onderplaat van het lichaam is gemaakt van nauwkeurig bewerkt titanium en vervolgens wordt een laatste coating aangebracht.

Het wordt eerst geleverd in een standaard zwarte afwerking waarbij de hele behuizing, inclusief alle wijzerplaten en knoppen, ook zwart is. Dit is de stiekemste versie voor degenen onder jullie die graag straatfotografie maken als een ninja.

Er zijn nog twee kleurvariaties: Dura Black en Dura zilver. Deze twee varianten zijn gecoat met een product dat bekend staat als Duratech (TM) en dat eigendom is van de Citizen Watch Company – een andere fabrikant van precisie-engineering.

Duratech is een coating die wordt aangebracht op de afgewerkte Titanium op de buitenoppervlakken van de camerabehuizing. Dura Black is een licht getinte coating op de ruwe Titanium en Dura Silver is een heldere Duratech coating op de ruwe Titanium.

Dit is een groot verkoopargument geweest voor Fujifilm, omdat ze beweren dat de Duratech-coating zal voorkomen dat de Titanium-behuizing zonder serieuze moeite wordt bekrast.

Dit is een bewering die ik volledig geloof, omdat ik tevergeefs een vertegenwoordiger van Fujifilm aan de oppervlakte heb zien krabben met een stanleymes. Het oppervlak bleef krasvrij, precies zoals ze beloofden.

De rest van het lichaam is gewikkeld in een synthetische huid met een leerachtige look en feel.

Het Fuji-gevoel ongelooflijk solide in de hand en heeft een perfecte hoeveelheid gewicht. Verrassend genoeg weegt de X-Pro 3 497gm en kan hij gemakkelijk gedurende een aanzienlijke periode in de hand zijn. Ter vergelijking: de Fujifilm X-T3 weegt met 539gm iets meer.

Vanwege het groeiende aantal beschikbare Fujifilm X-serie lenzen, kan de X-Pro 3 worden gekoppeld aan elk objectief om aan elk doel te voldoen. Er zijn 21 prime lenzen, 12 zoomlenzen en een paar cine lenzen.

Gezien de vroege marketing die suggereert dat dit een echte straatfotografiecamera is, kun je comfortabel wegkomen met een van de kleinere Fuji prime-lenzen. Een lens als de XF 16mm f/2.8 of de XF 23mm f/2 draagt bij aan de retro uitstraling en kwaliteit van deze camera.

Een laatste opmerking met betrekking tot de bouwkwaliteit is dat de Fuji X-Pro 3 weer- en stofbestendig is. In combinatie met een van de vele Fuji-lenzen die weerbestendig zijn, heb je een volledig straatklare kit, ongeacht de omstandigheden.

 • Verborgen LCD-scherm

verborgen lcd-scherm aan de achterzijde op de fujifilm x-pro3

Het controversiële verborgen lcd-scherm aan de achterzijde van de Fujifilm X-Pro 3.

Er is een functie van de X-Pro 3 die het fotografie-gerelateerde internet voor ten minste één nieuwscyclus leek te hebben verbroken …

Het veroorzaakte nogal wat controverse in fotografische gemeenschappen en echt gepolariseerde meningen over deze camera. Als gevolg hiervan denk ik dat het het beste is om hier wat tijd te investeren om het probleem en de bedoeling van Fujifilm te begrijpen.

De functie in kwestie is een verborgen LCD-scherm dat alleen toegankelijk en zichtbaar is als het is neergeklapt.

Wanneer het hoofd-LCD-scherm weer op zijn plaats wordt geklapt, is het verborgen en in plaats daarvan hebt u een kleinere submonitor om u kritieke camera-instellingen te tonen.

De controverse over het verborgen LCD-scherm heeft betrekking op de trend dat LCD’s een cruciaal onderdeel zijn van het fotograferen en op elke camera aanwezig zouden moeten zijn. Verder is de verwachting dat het LCD altijd zichtbaar is en waar mogelijk kantel- en draaifuncties moet bevatten.

De X-Pro 3 ging echter tegen het systeem in en maakte een eigen statement over de noodzaak van een LCD met een streetstyle camera.

Commentatoren online maakten snel bezwaar en velen deden alsof Fuji een scherm helemaal had weggelaten!

Het scherm is er nog steeds, het wordt gewoon niet als een prioriteit beschouwd voor een camera die fotografen probeert te laten focussen op de opname-ervaring.

In plaats van de uitkomst van elk schot te controleren, een symptoom dat bekend staat als Chimping, vereist de X-Pro 3 dat je in het moment leeft en je concentreert op de volgende opname in plaats van de laatste.

Wat betreft het LCD-scherm zelf, het is een 3-inch aanraakscherm met 1,62 miljoen stippen waardoor het helder en gedetailleerd is.

Het scherm kan naar beneden kantelen op het horizontale vlak as 180 graden waardoor het gemakkelijker is om vanuit de heup te fotograferen, zoals een veel voorkomende straatfotografiepraktijk is.

Zoals gezegd is het scherm aanraakgevoelig en kan het worden gebruikt om autofocus op een onderwerp te krijgen en zelfs de sluiter te activeren.

Verder kunnen veegbewegingen in verschillende richtingen worden toegewezen aan verschillende functies, zoals witbalans of zelfs het wijzigen van filmsimulatie.

Je kunt de camera natuurlijk bedienen met het scherm naar beneden geklapt, maar het kan een beetje onhandig zijn in vergelijking met een permanent LCD-scherm.

zoeker en filmbox stijl sub monitor die het lcd-scherm aan de achterzijde verbergt

De submonitor toont een klassieke modus met filmvoorraadillustraties en een standaardmodus met camera-instellingen.

Om de retrokwaliteiten van deze camera en de uitgebreide geschiedenis van Fujifilm met echte film te vieren, beschikt de X-Pro 3 over een submonitor.

Wanneer het hoofd-LCD-scherm gesloten is, is er een klein 1,28-inch lcd-scherm met vierkant kleurengeheugen. Deze tweede monitor is niet verlicht, dus bij weinig licht kan deze moeilijk te lezen zijn.

De retro call back to filmfotografie ziet deze submonitor de colour box art van de eigenlijke filmsimulatie zien. Het toont ook witbalans en ISO zoals een filmrol op de doos zou hebben.

In filmfotografiedagen, zodra je je filmrol had geladen, scheurde je het uiteinde van de doos af en schoof je het in een frame aan de achterkant van de camera. Zo onthoud je altijd met welke film en ISO je fotografeerde.

De kleine monitor kan ook worden ingesteld op een standaardmodus die je de belangrijkste camera-instellingen laat zien, zoals sluitertijd, ISO, diafragma, belichtingscompensatie en film-Sims.

Een vergelijkbare submonitor verscheen op de Fujifilm X-H1, maar het was een monochrome monitor terwijl deze full colour is.

Verder kunnen de standaardinstellingen worden aangepast voor zowel foto- als video-instellingen.

Het verborgen LCD-scherm op de Fujfilm X-Pro 3, samen met de submonitor met retrothema om uw filmsimulatie te tonen, moedigt fotografen aan om zich alleen op de opname-ervaring te concentreren.

Met de basisinformatie die op de submonitor wordt weergegeven en het gebruik van de functieknoppen, focus je echt meer op je compositie dan op je camera-output.

 • Elektronische zoeker

fujifilm x-pro3 test - zoeker boven het LCD-scherm aan de achterzijde

De zoeker op de Fujifilm X-Pro 3 zorgt voor voldoende vergroting en helderheid.

Een ander uniek kenmerk van de Fuji is dat het een hybride zoeker heeft die kan veranderen van een traditionele optische zoeker (OVF) naar en elektronische zoeker (EVF) met een beweging van een schakelaar aan de voorkant van de camera.

Verder is er ook een instelling waarmee u de OVF als uw hoofdaanzicht kunt hebben met een kleine EVF die in de rechterbenedenhoek verschijnt.

De optische zoeker heeft een geweldig helder beeld met belangrijke informatie die op het scherm wordt geprojecteerd. Belichting, sluitertijd, ISO en andere belangrijke details verschijnen vaag en de informatie kan worden gewijzigd in een groter formaat voor gemakkelijkere weergave.

Houd er rekening mee dat dit een camera in meetzoekerstijl is en wanneer je door de OVF kijkt, zie je de echte wereld inclusief de lens die in je zicht uitsteekt.

Fujifilm X-Pro3 test zoeker

De Fujifilm X-Pro 3 heeft een hybride optische en elektronische zoeker.

Het scherm is een Reverse Galilean zoeker met elektronisch helder frame display dat ongeveer 95% van het opnamegebied beslaat. De OVF heeft ook een x0.52 vergroting.

De EVF is een 0,5 inch OLED-kleurenscherm met ongeveer 3,69 miljoen dots en een 100% dekkingsgebied. De EVF heeft een vergroting van 0,66× met een 50mm lens (35mm equivalent).

De hele EVF / OVF-eenheid op de X-Pro 3 beschikt ook over een sensor die weet wanneer de camera tegen je oog wordt gehouden. Dit is vooral handig als u wilt dat de camera energie bespaart, omdat de EVF / OVF wordt uitgeschakeld wanneer u zich niet van uw oog bevindt.

Wat betreft het kleinere hybride scherm, dit kan alleen worden gebruikt in de OVF-modus en biedt een digitale weergave bijna als een afbeelding in beeld.

Dit kleine scherm kan ook worden gebruikt voor het controleren van de scherpstelling, omdat u digitaal kunt inzoomen op uw onderwerp en kunt controleren op scherpte.

Ergonomie & Handling

boven- en onderbedieningsknoppen van de nieuwe klassieke Fujifilm X-Pro3

Alle bedieningsknoppen en knoppen zijn gemakkelijk herkenbaar en toegankelijk op de X-Pro 3.

Beginnend met het X-Pro 3-menu, staat Fujifilm bekend om zijn ongecompliceerde en gemakkelijk te navigeren menusysteem.

Het hoofdmenu is onderverdeeld in zes submenu’s met gezond verstand, waaronder Image Quality Setting, AF / MF Setting, Shooting Setting, Flash Setting, Movie Setting en Set Up.

Daar komt nog bij dat er een MY-menu-instelling is voor je aangepaste opnamemodi.

Menunavigatie wordt afgehandeld door de Menu / OK en de Disp / Back-knoppen aan de achterkant van de camerabehuizing. In dit model heeft Fuji besloten om de traditionele D-pad te verwijderen ten gunste van de kleine joy-stick.

Je navigeert met gemak door de menutakken dankzij de toggle of joy-stick op de achterkant van het lichaam.

De D-Pad die op eerdere Fuji-camera’s bestond, was volledig aanpasbaar en elke richting kon worden toegewezen aan het activeren van een functie zoals filmsimulatie, witbalans enzovoort.

In plaats hiervan kan het aanraakscherm worden aangepast om opzettelijke veegbewegingen op en neer of naar links en rechts te herkennen. Deze veegbewegingen kunnen worden toegewezen aan verschillende functies en zijn voor het grootste deel vrij nauwkeurig, hoewel niet mijn voorkeursmethode.

menuknop en achterscherm van de fujifilm x-pro3

De knoppenindeling aan de achterzijde van de Fujifilm X-Pro 3 maakt plaats voor een behoorlijke duimsteun.

Zoals bij alle Fujifilm camera’s zijn de knoppen en instelwielen aanpasbaar en dit geeft je veel vrijheid om de camera in te stellen zoals jij dat wilt.

Het ontwerp heeft ook twee ongemarkeerde functieknoppen die u aan een groot aantal functies kunt toewijzen. Verder is er een aanpasbaar instelwiel aan de voor- en achterkant binnen het bereik van uw duim en wijsvinger.

Met het verwijderen van de D-Pad en de plaatsing van het minimale aantal knoppen, is er een enorme hoeveelheid duimruimte om de camera mee vast te pakken.

Aan de uiterste rand van de achterkant van de X-Pro 3 loopt de vorm van de belichtingscompensatieknop naar beneden en creëert een natuurlijke rand waar je duim comfortabel tegenaan kan duwen.

De voorkant van de camera heeft een zachte rubberen grip en zorgt samen met de duimsteun voor een verzekerd niveau van controle. Alle instelwielen en functieknoppen zijn gemakkelijk binnen het bereik van de rechterhand en bevatten een belichtingscompensatieknop, een gezamenlijke ISO-draaiknop en sluitertijdkiezer.

Om de ISO te wijzigen, trek je de buitenste loop van de ring omhoog en draai je om de instelling aan te passen terwijl de sluitertijd stil blijft. Zodra je deze buitenste ring hebt laten vallen, kun je de sluitertijd wijzigen.

Voor mij is deze functie een beetje lastig en het is gemakkelijk om per ongeluk de sluitertijd te verplaatsen als je niet ver genoeg op de ring optrekt. Gelukkig kun je dit ondervangen door een van de reserve instelknoppen in te stellen om ISO afzonderlijk te regelen.

De Fuji X-Pro 3 biedt u volledige controle over uw camera met toegang tot de belangrijkste instelwielen met de rechterhand, terwijl de linker het diafragma en de focus op de lens regelt.

Dit is waar Fujifilm naar streeft met een camera als deze en andere vlaggenschipmodellen. Ze proberen het eenvoudige plezier van fotografie terug te brengen met old school styling en verstandige beslissingen over functiecontrole.

Focus prestaties

De X-Pro 3 kwam goed van pas toen de Orange People botsten met de Mobile Silent Disco. Fujifilm X-Pro 3 + XF 16mm f/2.8 | 1/1000 f/5.6 ISO 800

De X-Pro 3 is voorzien van de nieuwe X-Processor 4 en dit vertegenwoordigt de nieuwste en beste Fujifilm-technologie.

Als gevolg hiervan is de camera nauwkeurig afgesteld om het gebruik van deze chip te maximaliseren, samen met de nieuwe 26,3 megapixel X-Trans-sensor. Samen is de autofocus ongelooflijk snel en in staat om een onderwerp met duidelijke scherpte vast te pakken.

Bewegende onderwerpen kunnen gemakkelijk worden gevolgd dankzij de verbeterde gezichts- en oogdetectie. Zelfs bij het volgen van een bewegend onderwerp met dynamische bewegingen is het scherpstelsysteem in staat om aan het oog te haken en de focus overal te behouden.

In combinatie met de verbazingwekkende 11 frames per seconde (fps) bij continu-opnamen, kunt u uw onderwerp in volledige beweging vastleggen en toch scherpe beelden produceren.

De X-Pro 3 is ideaal voor openhartig en straatfotografiewerk. Fujifilm X-Pro 3 + XF 16mm f/2.8 | 1/1000 f/5.6 ISO 800

Een belangrijk onderdeel van de scherpstelsnelheid is natuurlijk het vermogen van de aangesloten lens om samen met de camera te presteren. Toen ik met de Fujifilm XF 16mm f2.8 fotografeerde, kon ik snel en verzekerd scherpstellen op mijn onderwerpen en ze op tijd bevriezen.

Ik vond ook dat de camera net zo goed presteerde bij weinig licht en dit is vooral prettig gezien het f/2.8 diafragma van mijn lens.

Persoonlijk hou ik er niet van om een aanraakscherm te gebruiken om mijn brandpunt te repareren, omdat het voor mij contra-intuïtief aanvoelt om de camera uit de buurt van mijn oog te houden.

Gelukkig kun je deze functie uitschakelen, zodat je niet per ongeluk een brandpunt met je wang kiest. Het is echter volledig mogelijk en effectief om de aanraakbalk te gebruikenn om een scherpstelpunt te selecteren, de sluiter op het gekozen brandpunt te activeren of scherp te stellen en met één druk op de knop te fotograferen.

Een ander leuk detail met de Fuji X-Pro 3 dat echt geschikt is voor straatschutters is de Auto Focus Range Limiter. Deze functie heeft twee presets waarbij je autofocus kunt beperken van 2 meter tot oneindig of 5 meter tot oneindig.

Wat handig is, is dat het ook een aangepaste instelling van elke gewenste afstand mogelijk maakt.

Prestaties bij weinig licht

Zelfs bij weinig licht levert de Fujifilm X-Pro 3 scherpe en goed gerenderde beelden. Fujifilm X-Pro 3 + XF 16mm f/2.8 | 1/125 f/2.8 ISO 2.000

Het kan gemakkelijk worden gezegd dat in dit nieuwste X-Pro 3-model, prestaties bij weinig licht zijn briljant.

Natuurlijk is een belangrijk element van prestaties bij weinig licht voor de focus afhankelijk van de lens.

Hoe dan ook, dankzij de Intelligent Hybrid AF die gebruik maakt van TTL contrast AF en TTL fasedetectie AF, worden de prestaties bij weinig licht effectief beheerd.

Verder heeft de camera een ISO-bereik van ISO160 ~ 12800 (1/3 stap) standaarduitgang en ISO80 / 100 / 125 / 25600 / 51200 uitgebreide uitvoer.

Beeldkwaliteit

De Fujifilm X-Pro 3 is de ideale straatfotografie camera. Fujifilm X-Pro 3 + XF 16mm f/2.8 | 1/1250 f/2.8 ISO 800

Fujifilm is vaak geprezen voor de kwaliteit van hun straight out of camera JPEG’s.

In feite zullen veel Fujifilm-shooters alleen in JPEG fotograferen met enige aanpassing in de camera aan korrel, schaduw en scherpte, evenals de toepassing van hun filmsimulaties.

Als u wilt vertrouwen op de mogelijkheden van de X-Pro 3 samen met uw fotografische vaardigheden, dan kunt u uw end-to-end workflow echt minimaliseren en toch uitzonderlijke beelden rechtstreeks uit de camera produceren.

Natuurlijk kunt u opnamen maken in RAW-formaat en uitzonderlijk gedetailleerde en werkbare bestanden produceren die klaar zijn voor elk gewenst niveau van postproductiebewerking.

Dankzij de optie raw ongecomprimeerd of raw lossless compressed, kunt u uw bestandsgroottes effectief beheren zonder kwaliteitsverlies.

De X-Pro 3 levert scherpe en scherpe beelden. Fujifilm X-Pro 3 + XF 16mm f/2.8 | 1/125 f/5 ISO 1600

Een andere nieuwe functie van Fujifilm is de verbetering van de HDR-functie in het Drive-menu.

De HDR heeft de standaard HDR AUTO-instelling met stappen tot HDR800. Verder heeft Fuji HDR PLUS geïntroduceerd waarmee de camera verschillende foto’s kan maken met ingestelde belichtingen en deze vervolgens in de camera kan stapelen.

Dit niveau van computationele beeldstapeling is verbazingwekkend, net als alle in-camera bewerking die kan worden bereikt. Hoe dan ook, deze camera levert uitzonderlijke beelden die vergelijkbaar zijn met die van de Fuji X-T3.

Film simulaties

verwerkingsopties zoals classic neg maken de fujifilm x-pro3 review gunstig

De nieuwe filmsimulatie Classic Negative heeft verbazingwekkende kleurwaarden. Fujifilm X-Pro 3 + XF 16mm f/2.8 | 1/500 f/8 ISO 400

Fujifilm heeft een zeer lange geschiedenis in het ontwikkelen en beheersen van de kleurwetenschap van film en vervolgens digitale fotografie. Ze worden erkend als de marktleider op dit gebied en als zodanig hebben ze aanzienlijk geïnvesteerd in het repliceren van filmvoorraad in hun assortiment digitale camera’s.

Fujifilm heeft film sims altijd opgenomen in hun X-serie camera’s en de Fuji X-Pro 3 is geen uitzondering.

Als laatste en grootste van alles wat Fujifilm te bieden heeft, zit de camera boordevol 17 unieke filmsimulaties.

Hiermee kunnen fotografen JPEG-beelden van hoge kwaliteit ontwikkelen met filmsimulaties en andere kleine bewerkingen die in de camera worden uitgevoerd.

Verder kunnen degenen die in RAW opnemen de filmsims later in de postproductie toepassen, afhankelijk van hun bewerkingssoftware.

De filmsimulatie Acros is gebaseerd op Fujifilm 35mm filmmateriaal. Fujifilm X-Pro 3 + XF 16mm f/2.8 | 1/1000 f/5.6 ISO 800

Over het nieuwste gesproken, de X-Pro 3 is de eerste Fuji met de nieuwe Classic Negative-simulatie. Dit lijkt erg op de al lang bestaande Classic Chrome-simulatie, maar is zachter en minder contrastrijk.

Het past een ongelooflijke oude kleurenfilm toe op uw afbeeldingen zonder enige grote montage. Classic Negative is al een populaire applicatie voor veel straatschieters en anderen roepen op om het via firmware toe te passen op andere Fuji-camera’s.

Opname-ervaring

fujifilm x-pro3 review uitstekende beeldkwaliteit en 4k video

De X-Pro 3 levert een uitstekende beeldkwaliteit. Fujifilm X-Pro 3 + XF 16mm f/2.8 | 1/1000 f/6 ISO 800

De X-Pro 3 is een ongelooflijk responsieve camera die snel opstart en klaar is om in de acti te stappenop. De eerste wens is er om je achterscherm te controleren om er zeker van te zijn dat je alles klaar hebt.

Hoewel je dat nog steeds kunt doen, wordt het na verloop van tijd een tweede natuur om dit niet te doen en te vertrouwen op je zichtbare ISO, sluitertijd, belichtingscompensatie en diafragmaknoppen. Ook toont een snelle blik op de submonitor aan de achterkant van de camera uw meest essentiële informatie in de standaardmodus.

De camera heeft een hoge sluitertijd van 1/8000 bij gebruik van de mechanische sluiter. Als je naar de elektronische sluiter springt, kun je dat tot 1/32.000 versterken

Als het gaat om continu-opnamen, heeft de camera geen hoge en lage instelling, in tegenstelling tot eerdere modellen. In plaats daarvan is er de optie om in te stellen op hoeveel frames per seconde (fps) u wilt fotograferen.

Met de mechanische sluiter kun je in raw met 11fps fotograferen en dit desgewenst verlagen naar 3fps. Bij 11 fps heeft de buffer een respectabele hoeveelheid capaciteit en kan hij een behoorlijke burst duren.

Bij 3 fps lijkt de buffer het niet eens te merken totdat je stopt met fotograferen en het even duurt om naar de geheugenkaart te schrijven. Gelukkig beschikt dit vlaggenschip Fuji over dubbele UHS-II-kaartsleuven, waardoor hoge snelheid of continu-opnamen nog betrouwbaarder worden.

In termen van videomogelijkheden kan de X-Pro 3 DCI 4K (4096×2160) @ 29.97p opnemen gedurende maximaal ca. 15 minuten. Hoewel dit model niet is gepromoot als een kampioen van video, is het leuk om te weten dat de mogelijkheid er is als je het ooit nodig hebt.

Het is belangrijk op te merken dat de camera geen HDMI-poort heeft, maar wel een USB-C-sleuf en een 2,5 mm MIC-aansluiting die via een connector moet worden uitgebreid tot 3,5 mm.

Een laatste functie die het vermelden waard is, is dat deze camera beschikt over zowel Bluetooth als Wifi waarmee je verbinding kunt maken met de Fujifilm Remote Camera App op je smartphone. Met deze app kunt u firmware-updates voltooien, ontspanknop activeren, JPEG-afbeeldingen overbrengen naar uw smartphone en meer.

Waar voor je geld

Twijfel er niet aan dat de X-Pro 3 een premium product van Fuji is en nu schouder aan schouder staat met zijn andere vlaggenschipcamera, de X-T3. Premium design, materialen en productie in combinatie met prestaties en output hebben altijd een prijs.

De standaard zwarte behuizing die ik in deze review heb gebruikt, verkoopt voor ongeveer $ 1.800 USD. Dat is te vergelijken met een X-T3 die momenteel voor ongeveer $ 1.250 wordt verkocht, maar het is vermeldenswaard dat ze onlangs in prijs zijn gedaald vanwege de aankomende X-T4.

Als u een van de lichamen met de Duratech-coating, de Dura-Silver of de Dura-black wilt, dan verkopen ze voor ongeveer $ 2.000 per stuk. Dat klopt, er is een verhoging van $ 200 voor de krasbestendige Duratech-coating.

In vergelijking met andere premium spiegelloze cameramerken is de prijs eigenlijk vrij vergelijkbaar, zo niet minder duur in het algemeen.

Zoals gezegd, een premium product zoals de Fuji X-Pro garandeert een prijs om Fuji in staat te stellen een uitzonderlijke camera te leveren die geschikt is voor iedereen in elk genre.

Deze camera zit boordevol de meest up-to-date technologie van Fujifilm en staat als een potentiële klassieker in de fotografiewereld.

Controleer de huidige prijs

Fujifilm X-Pro 3 Test | Conclusie

fujifilm x-pro3 test nieuwe film stijl camera met hoge kwaliteit sensor en hybride zoeker

De X-Pro3 levert scherpe en scherpe beelden. Fujifilm X-Pro 3 + XF 16mm f/2.8 | 1/400 f/5 ISO 400

Straatfotografen verheugen zich omdat dit de nieuwste en beste Fujifilm-camera is die bedoeld is om je vak na te streven en ervan te genieten.

Zelfs als straatfotografie niet jouw ding is, kan deze camera leveren op elk gebied waarin je hem test.

Het is echt een opmerkelijk product en een die Fuji onderscheidt van zijn directe concurrenten.

Zoals eerder vermeld, staat Fuji op dit moment in brand met een aantal camera’s die binnen enkele maanden worden aangekondigd. De X-Pro 3 vertegenwoordigt de nieuwste technologie, het ontwerp en het denken van deze al lang bestaande imaging-gigant.

Ze hebben al hun decennialange geschiedenis gebundeld in kleurenwetenschap, filmvoorraad en natuurlijk digitale technologie. Met dit hoogtepunt van tijd en kennis hebben ze een camera ontwikkeld die ongelooflijk indrukwekkend is om mee te fotograferen.

Verder produceert het verbazingwekkende beelden die opvallen door hun scherpte, weergave en toepassing van kleur.

De X-Pro 3 biedt fotografen ouderwetse eenvoud dankzij de optische zoeker, een volledige set bedieningsknoppen en het verborgen LCD-scherm. Met dit soort interactie wordt je focus volledig gelegd op de fotografische ervaring in plaats van pixel-gluren voor tevredenheid.

Fuji’s de bedoeling met dit product was om het plezier van fotografie nieuw leven in te blazen. Ik geloof dat ze in die visie zijn geslaagd en een lichaam hebben ontwikkeld dat gemakkelijk kan worden aangezien voor een filmcamera.

U hebt echter nog steeds volledige toegang tot een ongelooflijk intuïtief menusysteem en een reeks functies en functies die passen bij elke camera in dezelfde markt.

Hoewel deze camera duurder is dan elk ander Fujifilm-vlaggenschip, investeert u in een premium product dat u gemakkelijk een leven lang fotografische reizen en plezier kan bieden.

DscF3081

Fujifilm X-Pro 3 |

Uitzonderlijke prestaties, titanium constructie en een uniek ontwerp zorgen ervoor dat de X-Pro 3 zich onderscheidt van de massa.

Controleer de huidige prijs