De pagina David

FacebookPinterestDelen

Hallo, mijn naam is David Page en de afgelopen 13 jaar fotografeer ik bruiloften hier in het zuidwesten van Frankrijk.

Ik ben rond 2003 begonnen met fotografie als hobby. Zwart-witfilm maken, ontwikkelen en afdrukken, helemaal zelf, in ons toilet, dat werd omgebouwd tot een tijdelijke donkere kamer.

Gelukkige herinneringen aan de penetrante chemische geuren, de magie van het beeld dat op papier verscheen en de familie die buiten het toilet schreeuwde en me vertelde dat ik moest opschieten terwijl de natuur riep.

Ik veronderstel dat ik, net als de meeste fotografen toen ze voor het eerst begonnen, geen duidelijke stijl of favoriet onderwerp had. Ik heb gewoon foto’s gemaakt van dingen die me aanspraken.

Omdat ik in die tijd alleen zwart-wit fotografeerde, had ik de neiging om te zoeken naar onderwerpen met vorm, compositie, contrast en eenvoud die geen kleur nodig hadden om emoties over te brengen op de kijker.

Voor de occasionele foto die goed bleek, zou ik hem groot afdrukken, inlijsten en in huis hangen. Het duurde niet lang voordat ik deze ingelijste prints verkocht op lokale ambachtelijke beurzen, markten en uiteindelijk lokale galerijen. Mensen leken ze leuk te vinden, omdat ze ze kochten om in hun eigen huis te laten zien.

Rond 2005 begonnen mensen in mijn fotografie te verschijnen en raakte ik meer geïnteresseerd in portretten, uitdrukkingen en personages. Ik begon familieportretten te maken zonder echt idee wat ik aan het doen was, ik wist gewoon dat ik geen formele gezichten wilde die alleen maar naar de camera staarden.

Mijn aanpak was om een paar Bowen-studiolampen (gids) op te zetten, de onderwerpen op iets comfortabels te zetten en dan zouden we gewoon beginnen te praten.

Ik zou de meest bizarre gesprekken voeren met mijn onderwerpen, proberen ze meer met elkaar te laten omgaan dan ik en dan, net toen ze echt geanimeerd raakten met welk belachelijk onderwerp we het ook hadden, klik, klik, klik.

De portretsessies kwamen heel snel op gang en ik was hier al snel erg druk mee, vooral omdat ik van maandag tot en met vrijdag nog een goede baan te doen had.

Na de portretten werd ik door enkele oude portretklanten gevraagd om hun bruiloften voor hen te fotograferen.

Bruiloften waren niet iets wat ik specifiek wilde doen. Ik koesterde waarschijnlijk nog steeds ambities om uiteindelijk kunstfoto’s te verkopen in een trendy kleine boetiekwinkel in de buurt van een strand ergens, maar, heh, besloot om huwelijksfotografie toch een kans te geven.

Ik benaderde bruiloften met dezelfde naïviteit als ik portretten had benaderd.

Omdat ik geen idee had wat ik aan het doen was, fotografeerde ik gewoon dingen die ik interessant vond. Bleek dat ik per ongeluk mijn stijl en genre fotografie in één keer had gevonden en het had een naam, of om eerlijk te zijn meerdere namen. Reportage, fotodocumentaire, openhartige fotografie.

Ik heb mijn dagelijkse baan in 2006 beëindigd en besloot om het fotografie-ding fulltime te doen.

Na een jaar dacht ik dat het redelijk goed ging, dus om het een beetje te mixen, verhuisden we van het Verenigd Koninkrijk naar de overkant, om in Frankrijk te gaan wonen.

Ik heb nu meer dan 300 bruiloften hier in Frankrijk behandeld en de dag gedeeld met koppels uit zowel Frankrijk als van over de hele wereld: Australië, Amerika, Canada, Brazilië, China, Zweden, het VK, Ierland, Libanon, om er maar een paar te noemen.

Ik maak nog steeds foto’s om aan de muren van mensen te hangen en blijf deze tentoonstellen, zij het zelden, in Galerijen in Frankrijk.

Ik hou ervan om te doen wat ik doe en deze meest speciale dag te delen met een aantal geweldige mensen van over de hele wereld, maar het beste van alles is dat ik graag de feedback van hen krijg wanneer ze hun trouwdagreportage, fotodocumentairebeelden ontvangen. Hou van mijn leven.

GEAR TALK

Voordat ik begin aan gear talk, en wat er ‘in mijn tas’ zit, moet gezegd worden dat ik niet enorm opga in het enorme scala aan camerakits en gadgets die er zijn.

Voor mij draait de camera/lens setup om beeldkwaliteit en betrouwbaarheid. Elke keer dat ik mijn kit heb geüpgraded, heb ik dat om zeer specifieke redenen gedaan. Het enige wat ik van mijn camerakit vraag, is om beelden te maken van de beste kwaliteit die ik me kan veroorloven en dat het elke keer dat ik op de sluiterknop druk, gebeurt.

Ik begon te fotograferen met een Ricoh KR5 en een 50mm lens (geen idee wat merk). Ik heb toen een upgrade uitgevoerd naar een Nikon F65, en het was met deze camera dat ik foto’s begon te verkopen en portretten te maken.

De Nikon F65 was geweldig en gaf me als handmatige filmcamera een geweldige basis voor het begrijpen van de technische basisprincipes van fotografie en licht.

Ik ben het digitale tijdperk ingegaan met een Nikon D100 die ik denk ik nog ergens in een doosje heb verstopt met mijn vele andere dozen met camera’s. Ik herinner me dat ik zo diep teleurgesteld was met de D100 . Hoewel het digitaal was, waren mijn oog en gewoonten nog steeds stevig gehecht aan Zwart wit.

Ik kocht een Epson stylus 2100 omdat alle publiciteit zei dat deze printer de beste BW-printer was die er was, je kon gewoon het verschil niet zien tussen zilveren of digitale afdrukken. Maar toen die eerste zwart-wit print tevoorschijn kwam, was mijn zucht van teleurstelling oprecht.

Het maakte niet uit welke aanpassingen ik maakte, welke papieren ik gebruikte, welke profielen ik gebruikte, de afdrukken waren duidelijk niet waar, neutraal zwart-wit. Het had een lichte kleurzweem variërend van magenta tot groen. Ik herinner me dat ik zo boos was op alle recensies die ik had gelezen, waarbij elk van hen had gezegd dat het echte, neutrale zwart-witafdrukken gaf.

Uiteindelijk werd het probleem opgelost met de aankoop van een ZEER duur RIP-softwarepakket van Imageprint, dat, het moet gezegd, gewoon de eerste keer werkte, direct uit de doos, en de meest sublieme zwart-wit (en kleur) afdrukken gaf.

Maar goed, terug naar de camerakit… Ik heb geüpgraded wanneer ik beelden van betere kwaliteit nodig had, ik heb een upgrade uitgevoerd toen ik meer flexibiliteit van de camera nodig had, ik heb een upgrade uitgevoerd wanneer ik het aantal sluiters had overschreden. Mijn camerabody’s zijn de Nikon D100, D200, D300, D700 (dit was een schoonheid!), D4 (geweldige camera, goochelaar bij weinig licht).

Ik ben sinds die eerste Nikon F65 bij Nikon gebleven, maar eigenlijk alleen vanwege al het geld dat ik in die lenzen heb geïnvesteerd en het feit dat ik nikon gewend ben en lui ben. Ik overwoog een overstap nadat ik een upgrade had uitgevoerd van mijn D4-setup, met een overstap naar Sony, maar ik kon mezelf er gewoon niet van overtuigen dat na al het gedoe van het veranderen, het mijn fotografie zou helpen.

Ik gebruik momenteel een paar Nikon D850’s. Hiervoor gebruikte ik mijn D4 naast mijn D700. Het gebruik van twee verschillende camera’s (iets verschillende configuraties voor knoppen, aangepaste instellingen, speelde niet goed met mijn spiergeheugen), produceerde nog steeds twee enigszins verschillend uitziende beelden.

Met mijn zoektocht naar beeldkwaliteit altijd het hoogst op mijn lijst, besloot ik voor een paar camera’s te gaan om alles wat ik produceerde absoluut consistent te houden. De D850 was simpelweg de enige camera die Nikon op dat moment had die voor mij geschikt was om naartoe te verhuizen.

Wat vind ik zo leuk aan mijn D850’s? Nou, vooral, dat ze van mij zijn en dat ik hou van de beeldkwaliteit en het feit dat ze nog nooit een beat / shot voor mij hebben gemist.

Lenzen? Nou, hier gaan we voor het echte zakelijke einde van de camera. Voor de trouwdag arriveer ik met mijn vertrouwde en uber comfortabele HoldFast MoneyMaker-riem.

Aan mijn rechterkant hangt een D850 met mijn Nikon 24-70mm f/2.8 stevig bevestigd. Deze lens is gewoon perfect. Ik heb 2.8 helemaal door van 24-70mm, scherp en snel, helemaal. Ik zal waarschijnlijk ongeveer 70% van de dagen foto’s maken met deze lens.

Aan mijn linkerkant zit de andere D850 met de Nikon 70-200mm f/2.8 eraan bevestigd. Ik denk dat ik dit objectief soms voor lief neem maar het is echt zo goed met de mooiste bokeh weergave bij het uitzoeken van portretten van mensen op afstand.

Met deze twee lenzen bevestigd, heb ik de meeste dingen van discreet veraf behandeld tijdens bruidsvoorbereidingen, uit de weg van de actie tijdens de ceremonie, van dichtbij komen in het midden van de drankjes, recepties, bruidsportretten en toespraken.

Ik heb wel de Nikon 14-24mm f/2.8 om die klassieke heilige drie-eenheid te maken, maar in werkelijkheid wordt hij voor bruiloften maar zelden gebruikt. Ik haal het er wel uit, af en toe, als ik een creatieve kans zie of als de bruidsvoorbereidingen plaatsvinden waar de ruimte nogal beperkt is.

Omdat het licht overdag afneemt, houd ik normaal gesproken de Nikon 24-70mm f/2.8 aan, maar misschien moet ik de iso opvoeren naar 6400 en de D850 gaat hier bewonderenswaardig mee om, maar nog steeds iets te kort van wat de D4 vroeger leverde.

De Nikon 70-200mm f/2.8 wordt veilig opgeborgen in mijn Billingham trouwtas om vervangen te worden door mijn Sigma 35mm f/1.4.

Ik zou dit heel gelukkig fotograferen, de hele dag, wijd open op f / 1.4, veilig in de wetenschap dat, ja, ik ga een paar foto’s maken waar ik de focus niet helemaal heb genageld, maar vaker wel dan niet, het zal leveren. Dit is een van die lenzen die wel een mooi “gevoel” aan het beeld geeft, moeilijk, zo niet onmogelijk om daadwerkelijk te kwantificeren, maar ze stralen gewoon een warmte uit, een intimiteit, waar ik wel van hou.

Wanneer het tijd is om te beginnen met dansen, is dit waar de tijd is om te beginnen met het opzetten van lichtplannen, A, B en C. Als er één ding is dat ik heb geleerd, is het dat wanneer het tijd is voor de 1St dans, neem nooit verlichting voor lief!

Ik spreek altijd van tevoren met de band of DJ en vraag indien mogelijk om wit licht voor de 1St dans, zeker geen rook (daar probeer je je doorheen te concentreren), en zeker geen nucleair, rood type, verlichting, persoonlijk ding, maar ik haat het gewoon. De meest onflatteuze verlichtingslook naar mijn mening.

Ik zal een kijkje nemen naar de DJ / Band-verlichting en wat ideeën opdoen voor opnamen met alleen dat en mijn 35mm f / 1.4. Ik zal dan een paar Nikon SB700 Speedlights instellen, meestal op statieven (heel voorzichtig bungee vastgebonden aan een onbeweeglijk object omdat de kamer op het punt staat zich te vullen met mensen die op het punt staan te feesten), met behulp van externe cactuscontrollers van mijn 24-70mm.

De Cactus-controllers zijn heel gemakkelijk te gebruiken, met individuele vermogensaanpassingen voor elk van de beschikbare speedlights, rechtstreeks vanuit de cactus op mijn camera. Met deze opstelling ben ik vrijwel gedekt om mijn eigen gecontroleerde verlichting te gebruiken en / en te gaan met de locatieverlichting.

Ik heb vorig jaar een bruiloft gefotografeerd die om de een of andere reden (bruiloften zijn geen vaststaand iets) eindigde met een geïmproviseerde 1St dans gehouden, niet op de verwachte locatie d.w.z. waar ik de lichten had ingesteld en waar de DJ was, maar midden op een grasveld voor de zaal, geen lichten, praktisch pikzwart.

Met behulp van een beetje lateraal denken, vroeg ik een paar van de gasten om hun telefoons tevoorschijn te halen, ze hoog te houden en het dansende paar aan te steken, andere gasten kopieerden snel het idee en ik kreeg een reeks foto’s waar ik en het paar erg blij mee waren. Smartphoneverlichting, het is een ding.

Ik sta op het punt om mijn lenzencollectie uit te breiden met de toevoeging van een Nikon 85mm f/1.4 om me wat meer opties te geven wanneer de bruiloft laat oploopt en het licht een beetje te snel daalt voor comfort.

Als ik al deze spullen meesjouw naar de bruiloft, gebruik ik twee tassen. De hoofdtas is een Billingham 445, die al mijn lichamen, lenzen, kaarten, schoonmaakmiddelen en visitekaartjes bevat! De tweede tas is een oudere, kleinere, behoorlijk gehavende Billingham om mijn speedlights en cactuscontrollers in te dragen, voor de avond. Ik heb die tassen al jaren en jaren, daarom heb ik ze gekocht. Ze houden het gewoon vol.

Ik bewaar altijd een statief in de kofferbak van mijn auto, voor het geval ik atmosferische, maanverlichte, Chateau-achtige foto’s nodig heb voordat ik de bruiloft verlaat. Ik gebruik een 3 Legged Thing Punks statief, het is geweldig, lichtgewicht, solide en compact. Het wordt zelden gebruikt op bruiloften, maar ik gebruik het meer als ik aan het wandelen ben en lange belichtingen maak met mijn Big Stopper ND-filter aan.

Het bewerken van foto’s gebeurt allemaal op mijn iMac die is geconfigureerd met een tweede Dell-monitor. Ik heb DxO PhotoLab gebruikt voor het grootste deel van mijn verwerking, maar dit trouwseizoen had ik een softwareprobleem en het zou niet laden, dus terwijl de mooie technische ondersteuningsjongens bij DxO het aan het uitzoeken waren, moest ik teruggaan naar het gebruik van Nikons eigen Capture NX-D-software.

Nu is de Capture NX-D-software vrij, laten we zeggen, anders in lay-out en gebruik dan de meeste andere bewerkingssoftware, uniek zou een leuke manier zijn om het te zeggen, onhandig zou een andere zijn. De beeldkwaliteit bij het bewerken van RAW-bestanden is echter gewoon de beste.

DxO PhotoLab is dichtbij, maar komt naar mijn mening nog steeds op de tweede plaats. DxO biedt echter veel functionaliteit die gewoon niet in Capture NX-D zit en biedt ook de uitstekende NIK-tools voor wat meer creatieve bewerking.

Het volstaat om te zeggen dat DxO PhotoLab nu weer werkt en ik heb net een upgrade naar Photolab3 uitgevoerd, maar ik gebruik Capture NXD nog steeds voor het grootste deel van mijn bewerkingswerk.

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om dit te lezen en als iemand denkt aan een bestemmingsbruiloft in Frankrijk, neem dan zeker contact op. Het zou geweldig zijn om van je te horen.

www.davidpagephotography.com | @davidpagephotographer

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer