Candice C. Cusic

Mijn naam is Candice C. Cusic en ik ben een familie-, huwelijks- en huisdierfotograaf in Chicago, IL.

Ik was op vierjarige leeftijd gefascineerd door de camera van mijn vader en werd smoorverliefd op fotografie in de junior high. Ik werkte meer dan tien jaar als fotojournalist voor de Chicago Tribune en verliet vervolgens de krant om mijn eigen bedrijf te starten.

Ik opende mijn eigen studio een jaar geleden en mijn carrière nam een andere wending van fotojournalist naar trouwfotograaf naar dierenfotograaf! Het hebben van een studio en de mogelijkheid om binnenshuis te fotograferen (vooral tijdens de winters in Chicago) veranderde alles voor mij, en ik heb zoveel geleerd in een klein tijdsbestek.

Ik ben een van de minst technische, professionele fotografen in het veld. Ik leg momenten vast met behulp van mijn intuïtie en verbinding met mijn onderwerp. Ik heb apparatuur nodig die goed samenwerkt, zodat ik al mijn aandacht op momenten kan richten.

Camera

Nikon D750 Eenvoudig, intuïtief, betrouwbaar. Ze zijn betrouwbaar voor alles wat ik fotografeer. Lichtgewicht genoeg voor 12-uur durende bruiloften en extreem ruig en vergevingsgezind wanneer ik in hondenkwijl lig met behulp van live view focus. Het kantelbare scherm is een gamechanger geweest. Ik hou ervan om de camera laag bij de grond te krijgen, en dit scherm stelt me in staat om dit te doen zonder mijn oog op de grond te zetten.

Lenzen

Nikon 35mm f/1.8 Dit staat de hele dag op mijn camera voor bruiloften en is mijn favoriete lens. Ik fotografeer graag met groothoeklenzen en de 35 mm voegt geen vervelende groothoekvervorming toe – een grote no-no met bruiden.

Nikon 85mm f/1.8 en Nikon 50mm f/1.4 Ik gebruik de 35mm en 85mm uitsluitend voor bruiloften, maar in mijn studio gebruik ik vooral de 85mm en 50mm. Ik geef er de voorkeur aan dat mijn menselijke en niet-menselijke onderwerpen er zonder groothoektrucs uitzien als zichzelf, en deze lenzen zijn zo mooi om mee te werken.

Verlichting

Godox XPro-N Flash Trigger met professionele functies Ondersteuning i-TTL Autoflash voor Nikon DSLR-camera Als ik fotografeer, zijn deze triggers op mijn camera’s. Ik ben dol op het Godox/Flashpoint-systeem vanwege de betrouwbaarheid en eenvoudige communicatie.

De Flashpoint XPLOR 600PRO is gewoon fantastisch en mijn belangrijkste studio licht. Het kleine ontwerp heeft een grote punch en het is supergemakkelijk te gebruiken.

Godox AD200 Deze waren een upgrade van de speedlights (zie hieronder) en zijn zo krachtig. Ik heb er 3 en wil nog steeds meer.

Flashpoint Zoom Li-ion R2 Speedlight Ik bezit er nog steeds 5 en weiger ze op te geven. Ik vind het geweldig om een paar van deze in de studio of op locatie toe te voegen, samen met de AD200s en mijn 600PRO … je kunt je geen naadlozere integratie wensen.

Meer

Magmods Wil je in een oogwenk creativiteit hebben? Sla op een Magmod en veel plezier!

Flashpoint Junior Steel Wheeled Stand – 12′ Uitstekende stand op wielen voor een kleine prijs!

Cambo RD-1200 Redwing Standard Light Boom Ik kan mijn licht met een vingertop verplaatsen dankzij deze magische giek.

Wil je meer weten over het vastleggen van sterke momenten? Lees hier meer.

www.cusicphoto.com | @cusicphoto

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer