Miguel Ponte

FacebookPinterestDelen

Ik ben geboren in de parel van de Atlantische Oceaan, een van de vele aliassen die worden gebruikt voor het eiland Madeira, Portugal, waar ik momenteel woon met mijn kleine babymeisje en het grootste deel van mijn werk doe.

Ik ben oorspronkelijk afgestudeerd in de psychologie, maar ik heb ook een opleiding in landschapsfotografie gehad, wat mijn focus op emoties maar ook natuurlijke landschappen verklaart.

Ik bezat mijn eerste camera toen ik 12 jaar oud was.  De eerste keer dat ik een bruiloft fotografeerde was 23 jaar later op 35-jarige leeftijd.  Dat was zo’n vijf jaar geleden.

Ik ben momenteel een van de meest internationaal bekroonde Portugese trouwfotografen. Ik sta op nummer één in MyWed voor Portugal en nummer 99 op de wereldranglijst, nadat ik in 2018 de Photo of The Year Award heb gewonnen bij de MyWed Awards.

Ik heb ook verschillende andere prijzen gewonnen van Fearless, ISPWP, WPJA en This Is Reportage.

Ik ben een Nikon-achtige kerel. Al mijn uitrusting is Nikon, waardoor ik kan profiteren van alle beste functies van Nikon, vooral als het gaat om scherpstellen.

Ik werd vijf jaar geleden verliefd op het merk vanwege hun geweldige raw-bestanden, hoog dynamisch bereik, kleurweergave, snelle en nauwkeurige scherpstelling en geweldige ISO-gevoeligheid.

Ik ben begonnen met prime lenzen, voornamelijk vanwege hun lage kosten en hoge waarde in termen van kwaliteit. In de begindagen als trouwfotograaf combineerde ik in elke camera een 35mm en een 85mm.

De waarheid is dat dit een goedkopere combinatie was, maar het hielp me creatiever te zijn, meer te bewegen en betere hoeken te vinden. Het nadeel was het feit dat je soms, wanneer je vaste lenzen gebruikt en je geen ruimte of tijd hebt om te bewegen, uiteindelijk belangrijke foto’s voor je klanten verliest.

Mijn advies, qua uitrusting, zou zijn om te beginnen met vaste lenzen en een paar jaar later professionele zoomlenzen te gaan gebruiken.

Camera

2x Nikon D750: Ik heb voor deze camera vooral gekozen vanwege haar reputatie als een geweldige trouwcamera. Ik las een paar jaar geleden ergens dat de D750 de koningin van de trouwcamera’s was.

Ik heb er ook voor gekozen omdat ik al met de D5200 en D7000 werkte, en ik dacht dat de leercurve sneller zou zijn en de volformaat sensor, betere ISO-gevoeligheid en scherpstellen een zeer goede upgrade zou zijn … en zo geschiedde.

Ik werd verliefd op de RAW-bestanden van deze camera, die nog steeds een van de beste zijn die er zijn. Daarnaast is de waarheid dat ik nauwelijks een foto mis of een onscherpe foto krijg. Ze is snel, nauwkeurig en licht, in vergelijking met andere semi- of professionele DSLR’s die er zijn.

Lenzen

Nikon 35mm f/1.8: Ik voelde al heel vroeg de behoefte om een lens aan mijn tas toe te voegen die het normale menselijke beeld zou reproduceren. Ik begon met een 50mm, maar ik realiseerde me al snel dat het niet de beste optie was voor kleine ruimtes en ruilde het in voor de 35mm. Tegenwoordig zit deze lens nog steeds in mijn tas voor redundantiedoeleinden.

Nikon 85mm f/1.8: Net als de 35mm is dit objectief momenteel een redundantie in mijn tas voor het geval de 70-200mm uitvalt en ik nog steeds een goede portretlens nodig heb, maar ik gebruik hem nog steeds voor portret halfbody opnames. Het heeft een goede, vloeiende bokeh en het is scherp genoeg bij elk diafragma.

Nikon 24-70mm f/2.8: Dit is mijn werk muilezel. Het is mijn go-to lens, meestal. Haar bereik van brandpuntsafstanden is ideaal voor bruiloften, vooral voor de documentaire stijlfoto’s.

Voor mij is de documentaire stijl een soort fotojournalistiek gemaakt met de nabijheid van de mensen die worden gefotografeerd en deze lens is daarvoor de beste optie. Ik maak ook veel landschapsfoto’s tijdens fotoshoots, en daar is ze ook geweldig voor.

Nikon 24-120mm f/4: Dit is mijn serve-all-purpose lens en degene die ik gebruik als ik licht of op vakantie moet reizen. Het was vroeger mijn werkezel op bruiloften voordat ik evolueerde naar de 24-70mm. De VR is echt geweldig en ik zou hem nog steeds op bruiloften gebruiken omdat hij veelzijdiger en scherper is dan je zou verwachten.

Nikon 70-200mm f/2.8: De magische lens. Het is mijn go-to-lens wanneer ik wat afstand moet houden van het evenement, wanneer ik openhartige foto’s of pure fotojournaliststijlfoto’s nodig heb. De bokeh is geweldig en de VR heeft geen par, waardoor ik op 1/20 zonder statief kan fotograferen, zelfs bij hogere brandpuntsafstanden.

Verlichting/Triggers

2x Nikon Speedlight SB-700: Ik gebruik twee Nikon Speedlight SB-700, de ene is een redundantie voor het geval de andere faalt.

Ik gebruik alleen speedlights voor feest- en dansopnames of wanneer het omgevingslicht niet genoeg is, zelfs met 4000 ISO, of wanneer je weinig en slecht licht hebt, vooral het soort dat schaduwen in de gezichten van mensen veroorzaakt.

Tassen/Riemen

Lowepro Pro Runner 450 AW II: Stelt me in staat om een camera en twee lenzen in te pakken, die ik meestal gebruik voor korte klussen of walKs.

Lowepro Fastpack 150 AW II: Stelt me in staat om mijn laptop, mijn twee camera’s, twee zoomlenzen, twee prime-lenzen, twee speedlights en andere kleine gadgets zoals batterijen en opladers mee te nemen.

Sardine Leather Straps: Lederen riemen van hoge kwaliteit om beide camera’s tegelijkertijd vast te houden;

Hardware en software

ASUS VivoBook Pro: Intel® Core™ i7-6700HQ Quad-Core, 1TB HDD, 128GB SSD, 16GB RAM DDR4, NVIDIA® GeForce® GTX™ 950M, 1920×1080 pixels FHD, met 100% RGB-dekking.

Lightroom en Photoshop in Creative Cloud, betaald abonnement.

Anderen

Vier batterijen
Twee acculaders

MISC.

Waterfles, een lichte boterham, kauwgom, pijnstiller en diarreestopper, voor het geval het misgaat 😀

Wees veilig, wees overbodig! Als je bruiloften fotografeert, is er geen ruimte voor fouten of apparatuurstoringen.

www.miguelpontephotography.com | @miguelpontephoto

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer