Aan de slag met Radiant Photo (een beginnersgids)

FacebookPinterestDelen

Radiant Photo is een nieuwe tijdbesparende afbeeldingseditor die gebruikmaakt van AI-technologie die is getraind op miljoenen afgedrukte afbeeldingen, waardoor het heel gemakkelijk is om aan de slag te gaan en resultaten van hoge kwaliteit te bereiken.

Radiant Photo werkt als een zelfstandige app of als een plug-in voor Adobe Lightroom Classic en Adobe Photoshop en is ontworpen als aanvulling op de workflow en tools die u al gebruikt.

Voor dit artikel gaan we ervan uit dat Radiant Photo als zelfstandige wordt uitgevoerd.

Laten we aan de slag gaan met Radiant Photo en samen deze nieuwe afbeeldingseditor verkennen.

Stralend

Radiant downloaden

Download de nieuwste versie van Radiant Photo om te volgen samen met deze eenvoudige tutorial.

Start vandaag nog een gratis proefperiode van 14 dagen

MEER INFORMATIE

  • Lees onze volledige Radiant Photo review

Inhoudsopgave

Hoe te beginnen met het gebruik van Radiant Photo

Afbeeldingen openen voor bewerking

Wanneer Radiant Photo voor het eerst wordt geopend, wordt een schone werkruimte weergegeven.

Aan de linkerkant vindt u verschillende voorinstellingen, aan de rechterkant zijn bewerkingstools te vinden en een groot weergavegebied neemt het midden van de werkruimte in beslag.

Er zijn ook bedieningselementen langs de bovenkant, waaronder vergroting, voor / na gesplitste schermen, tabbladen om te schakelen tussen bewerkingsmodi en besturingselementen voor opslaan.

Als u een afbeelding wilt openen terwijl Radiant Photo als zelfstandige wordt uitgevoerd, sleept u een afbeelding naar het middelste gedeelte of klikt u om naar uw bestand te bladeren.

De app werkt geweldig met de meeste afbeeldingsindelingen – JPEG, PNG, RIFF en ook veel Raw-indelingen.

De app herkent eerst de inhoud van elke foto en past automatisch een Slimme Voorinstelling toe om kleur, belichting, details en meer in een paar seconden te verbeteren. Voor 90% van de foto’s kan dat genoeg zijn.

Als u iets meer met uw foto wilt werken, biedt Radiant Photo ook een deelvenster Snel bewerken waarmee u afbeeldingen kunt verfijnen met 7 essentiële bedieningselementen om iets meer pop toe te voegen.

Een deelvenster Gedetailleerd bewerken biedt u een schat aan extra ontwikkelopties en krachtige gereedschappen voor portret- en kleurcorrectie.

Werken met slimme voorinstellingen

De eenvoudigste manier om uw foto’s te ontwikkelen, is met Smart Presets. Wanneer u een afbeelding opent, herkent Radiant Photo automatisch de inhoud ervan met behulp van AI-scènedetectie en optimaliseert de afbeelding door de juiste voorinstelling voor de inhoud toe te passen.

Met behulp van Slimme voorinstellingen kan de app landschapsfoto’s anders verwerken dan portretfoto’s, plus aanpassingen maken voor verlichting overdag of ’s nachts. Het is getraind om 13 verschillende soorten afbeeldingen te herkennen.

Ook van belang, terwijl u met Radiant Photo werkt en uw persoonlijke stijlen aanscherpt, is het gemakkelijk om uw eigen unieke presets op te slaan om later te gebruiken.

Het deelvenster Snel bewerken

Als u een paar aanpassingen aan uw afbeelding wilt maken nadat de slimme voorinstelling is toegepast, probeert u eerst het deelvenster Snel bewerken. Het geeft je net genoeg bedieningselementen om je imago te perfectioneren, zonder overweldigend te zijn.

Gebruik de schuifregelaar Sterkte om de toon en het contrast aan te passen en de schuifregelaar Kleur om aan te passen voor alles wat met kleur te maken heeft. Als Radiant Photo een portret detecteert, is de schuifregelaar Diepe huidskleur ook actief.

Andere bedieningselementen voor belichting, lichtdiffusie (om licht zachter te maken), diepte (voor helderheid) en levendigheid (om kleuren te verbeteren) zijn ook van de tap als u ze nodig hebt.

Het gedetailleerde bewerkingspaneel

Het deelvenster Gedetailleerd bewerken biedt u een schat aan besturingselementen en vrijwel elke optie die u nodig hebt om kleur en contrast in uw afbeelding te perfectioneren

De workflow die door het Radiant-team wordt voorgesteld, is om eerst Tone (belichting) te corrigeren, gevolgd door Color en vervolgens Details. Indien nodig kunnen de gegradueerde filter- en afwerkingsgereedschappen worden gebruikt om de laatste polish aan te brengen.

Het is allemaal binnen handbereik. Je hoeft niet alle vijf de panelen op elke foto te gebruiken, maar het is leuk om te weten dat ze er zijn.

De Toon met het paneel radiant kunt u de lichtbelichting in elke pixel van uw afbeelding optimaliseren met behoud van de zwart-witpunten. Dit is belangrijk omdat het u in staat stelt om de juiste belichting te bepalen zonder u zorgen te maken over het verpletteren van de zwarten of het uitblazen van hoogtepunten.

Super Contrast maakt uw afbeelding lijken scherper door meer diepte toe te voegen, terwijl Light Diffusion het licht verzacht.

Radiant Tone Paneel

Zodra de toon is vergrendeld, stemt u de kleur van uw afbeelding af met de Kleur panel is van vitaal belang. Door de lineaire aard van camerasensoren kunnen je foto’s er vaak uitgewassen uitzien.

Schuifregelaars zoals Kleurcontrast en Fidelity kunnen dat eenvoudig oplossen en uw foto’s meer punch geven.

Stralend kleurenpaneel

Met behulp van de Bijzonderheden paneel om een helder ogende, ruisvrije foto te maken, kan je echt helpen je spel te verbeteren. Door de manier waarop een camera (of smartphone) een foto verwerkt, kan het resultaat enigszins “zacht” zijn, dus verscherpen is de sleutel.

Deelvenster Stralende details

Tools in de Gegradueerd filter met het deelvenster Kunt u specifieke gedeelten van uw foto aanpassen. Bijvoorbeeld naar alleen de boven- of onderkant van een liggende afbeelding.

Paneel Stralende gegradueerde filters

De Afwerkingsgereedschappen in Radiant Photo zijn ontworpen om te worden toegepast nadat alle andere correcties zijn aangebracht. Ze kunnen het beste worden gebruikt voor het aanbrengen van definitieve en subtiele wijzigingen in uw afbeelding, niet voor het maken van enorme aanpassingen.

Stralend afwerkingspaneel

Portretbewerking

Laten we eerlijk zijn (pun intended): iedereen houdt van portretten. Gelukkig heeft Radiant Photo een reeks speciale bedieningselementen die het bewerken van portretten eenvoudig maken.

Stralende portretgereedschappen

De app selecteert automatisch gezichten en biedt vervolgens eenvoudige bedieningselementen om u te helpen het beste in iedereen naar boven te halen.

U vindt eenvoudige schuifregelaars voor het verbeteren van ogen, tanden en lippen, evenals het toepassen van huidcorrecties. Je kunt zelfs de make-up van een onderwerp verbeteren!

Stralende Make-up Tools

Creatieve styling met kleurcorrectie

Zodra uw afbeelding perfect is ontwikkeld zoals u dat wilt, wilt u misschien een beetje creatieve stijl toevoegen.

Dit is waar Radiant Photo’s Color Grading in het spel komt.

Het paneel Color Grading wordt in de app “LOOKs” genoemd en biedt een groot aantal keuzes op basis van een industriestandaard die bekend staat als Look-up Tables of “LUTs”.

Deze aanpassingen wijzen de kleuren van uw afbeelding opnieuw toe en zijn onafhankelijk van de andere besturingselementen ontwikkelen in Radiant Photo.

U vindt LOOKs voor verschillende filmvoorraden, lichtsituaties, retro- en vintagestijlen, evenals typische kleurgraden.

Het is leuk om te experimenteren en je eigen favorieten te ontdekken.

Gereedschappen voor het sorteren van radiantkleuren

Wat maakt Radiant anders?

Radiant Photo is afkomstig van Radiant Imaging Labs, een bedrijf dat volledig is opgericht door professionele fotografen die in de eerste plaats van fotografie houden. Ze hebben de app ontworpen om snel elk beeld beter te maken zonder verwarrend of overweldigend te zijn.

De AI-gestuurde technologie in Radiant is ontwikkeld voor printlaboratoria met een hoog volume, die elk jaar miljoenen verschillende soorten afbeeldingen produceren en waar snelheid van cruciaal belang is.

Radiant Photo onderscheidt zich ook door wat het gebruikers *niet* geeft. Door zich te concentreren op het leveren van geweldige resultaten in recordtijd, probeert Radiant Photo niet gebieden aan te pakken die andere tools perfect doen, zoals HDR, lagen, digital asset management, focus stacking, panorama’s, luchtvervanging en dergelijke.

Laatste woorden

Dus, moet u Radiant Photo toevoegen aan uw bestaande workflow of het proberen voor uw eerste fotobewerkingstool?

Het is een vrij unieke beeldbewerkingstool voor fotografen van alle niveaus. Het is gemakkelijk benaderbaar en verdomd bijna automatisch voor nieuwkomers, maar heeft een aanzienlijke diepte voor degenen die meer geavanceerd zijn.

De app probeert niet alles onder de zon te doen, waardoor penselen op pixelniveau, lagen en gekke creatieve taken worden overgelaten aan andere capabele tools zoals Adobe Photoshop. Het helpt u ook niet bij het beheren van uw fotocatalogus zoals Adobe Lightroom Classic.

Wat Radiant Photo buitengewoon goed doet, is u helpen om snel professionele, afdrukklare resultaten te krijgen, terwijl u leuk speelt met Photoshop en Lightroom en vrijwel elke fotobewerkingsworkflow die u zich maar kunt voorstellen.

Daarvoor verdient het een kijkje en eventueel een plek in je fotobewerkingstoolkit. Probeer het eens en laat ons hieronder weten wat je ervan vindt!

Stralend

Radiant downloaden

Download de nieuwste versie van Radiant Photo om te volgen samen met deze eenvoudige tutorial.

Start vandaag nog een gratis proefperiode van 14 dagen

MEER INFORMATIE

FacebookPinterestDelen