Abe Curland

Mijn naam is Abe Curland. Ik woon al 27 jaar in Rockland County, NY.

Mijn vrouw Edda en ik hebben 6 jongens grootgebracht, op één na allemaal getrouwd. Op het moment van schrijven zijn we gezegend met 15 kleinkinderen. Het is op zijn zachtst gezegd een drukke tijd geweest.

Ik ging in 2007 werken voor B &H Photo, wat de liefde voor fotografie die ik als tiener had, nieuw leven inblies. Met de familie behoorlijk gesetteld had ik nu tijd om mijn fotografische vaardigheden aan te scherpen.

Door mijn positie bij B&H kon ik tijd doorbrengen met veel topfotografen, van wie sommigen mijn mentoren werden.

Ik begon een beetje te reizen en landschapsfotografie te doen, waar ik nog steeds van hou, maar het was een reis naar Wakadohatchee Wetlands in Delray Beach, FL, die me verslaafd maakte aan vogels. Ik heb veel combinaties gebruikt voor vogelfotografie.

In mei 2019 kocht ik de Sony Alpha a9 en de Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6. De focus tracking, 20 fps en beeldkwaliteit zijn fantastisch!

Ik heb ook de Sony FE 85mm f/1.8 in mijn tas. lens die ik gebruik voor head shots (mensen, dat wil zeggen), en de Sony FE 24-70 f/2.8 GM lens die een industriestandaard is. Ik gebruik dit voor landschap, portretten en brede vogelfoto’s.

Ik heb een Sony Vario-Tessar T* FE 16-35mm f/4 lens die ik gebruik voor vastgoedfotografie. Ik moet tenslotte een paar dollar verdienen om de lange lenzen te kopen!

De Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 lens is een beetje kort voor de meeste vogelfotografie daarom neem ik nog steeds een Nikon D500 en een Sigma 150-600mm f/5-6.3 hedendaagse lens.

Maar lucky me, Sony kondigde de Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 lens en Sony FE 600mm f/4 GM lens kort nadat ik mijn aankoop had gedaan. Ik kijk ernaar uit om de Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 lens aan mijn collectie toe te voegen en dan kan ik slechts één camera en één of twee lenzen meenemen voor een vogelshoot.

Ik ben dol op de Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM-lens, maar het kan in de toekomst van weinig nut blijken te zijn.

Ik draag wel een statief en gimbal bij me, maar ik houd het liefst in de hand waar mogelijk. Ik gebruik de Oben GH-30 Gimbal Head met een Oben CT-3551 Carbon Fiber Travel Tripod.

Als ik een van de $ 20K + vogelopstellingen zou gebruiken, zoals de Canon EOS-1D X Mark II en Canon EF 600mm f/4-objectief met een Canon Extender EF 1.4X III, dan zou ik een zeer robuust top van de lijn statief en gimbal krijgen, maar ik heb nog steeds een beperkt budget.

Ik gebruik zelden een flitser voor vogels, maar er zijn momenten waarop het erg handig kan zijn. Er zijn apparaten zoals de MagMod MagBeam Wildlife Kit dat kan net dat extra beetje licht geven voor een mooie opname.

Ik gebruik de Godox AD200 TTL Pocket Flash Kit en Godox TT685S Thinklite TTL Flash. Ik hoop deze te verwerken in mijn vogel/wildlife fotografie. In de tussentijd zijn ze erg handig voor foto’s van Homo sapiens.

Tot slot gebruik ik de Peak Design SL-BK-3 Slide Camera Strap. Het is zeer comfortabel bij het dragen van een camera en grote lens voor uren. Het biedt ook bescherming tegen mijn apparatuur die in de drank valt!

Voor mij is vogelfotografie therapeutisch. Daar zijn in de vroege ochtend en late namiddag in sync met de natuur is een van de speciale momenten van het leven.

Ik heb veel geleerd over vogels, hun gewoonten en hoe je ze kunt vastleggen in een foto die hopelijk de ervaring doorgeeft aan de kijker. Ik zou mezelf niet als een top vogelfotograaf beschouwen, maar ik heb geweldige mentoren die mijn groei helpen bevorderen.

Ik ben nederig om hier het podium te kunnen delen met zoveel fantastische artiesten.

In mijn tas:

Sony Alpha A9

Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM

Sony FE 85mm f/1.8

Sony FE 24-70 f/2.8 GM

Sony Vario-Tessar T * FE 16-35mm f/4

Oben GH-30 Gimbal kop

Oben CT-3551 Koolstofvezel Reisstatief

Oben BC-126 Balhoofd

Vello Wireless ShutterBoss III Remote Switch met digitale timer voor geselecteerde Sony-camera’s

Godox AD200 TTL Pocket Flash Kit

Godox TT685S Thinklite TTL Flash voor Sony Camera’s

Peak Design SL-BK-3 Slide Camera Riem

www.birdsongimages.com | @birdsongimages

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer