Carlos Carnero

Hallo, mijn naam is Carlos Carnero en sinds 5 jaar ben ik trouwfotograaf.

Ik woon momenteel in Chihuahua, Mexico, een stad in het noorden van het land. Het is de grootste staat in Mexico, dus we hebben het voordeel dat we alles hebben, van woestijnen tot bossen.

Ik ben iemand die graag naar de bioscoop gaat (waar de meeste inspiratie vandaan komt), veel koffie drinkt, naar indierock luistert en vlees op de grill bereidt met mijn vrienden en mijn vriendin. Omdat ik me kan herinneren dat ik mijn eenvoudige leven graag houd, daarom is mijn uitrusting vrij eenvoudig.

Toen ik begon in de wereld van bruiloften had ik geen idee wat mijn stijl zou zijn of wat voor soort foto’s ik wilde doen, dus het gemakkelijkste voor mij was om de apparatuur te kopen die ik me kon veroorloven.

Ik begon met een Canon 7D (hield altijd van die camera omdat hij was gebouwd als een tank). Toen heb ik een Sigma 50mm f/1.4 gebruikt. met de gouden ring, want de Art-serie bestond nog niet. Met de cropfactor maakte dat het een 85mm f/1.4 – dit zou de reden kunnen zijn waarom mijn compositie erg minimalistisch is, want dit is alles wat ik in mijn eerste jaar als trouwfotograaf heb gebruikt.

Tijdens mijn eerste bestemmingshuwelijk herinner ik me dat mijn camera het begaf en ik geen back-upbody had. Die keer hielp een van de gasten me; van daaruit besloot ik dat ik twee lichamen nodig had en dat ik van merk moest veranderen.

Zo kocht ik mijn eerste Nikon D750. Omdat ik nog steeds niet veel wist, volgde ik met dezelfde brandpuntsafstand die ik kende – dit keer de Nikon 50mm f/1.8 (een objectief dat ik nog steeds heb).

Toen ik me realiseerde dat het niet was wat ik zocht kocht ik de Nikon 85mm f/1.8 samen met een Nikon D610 die ik als back-up heb gebruikt. Uiteindelijk heb ik een Nikon 35mm f/2.0 gekocht. omdat ik vond dat ik voor sommige situaties een meer open lens nodig had.

Twee jaar geleden besloot ik dat ik iets meer nodig had, dus heb ik mijn Nikon D610 vervangen. naar een Nikon D810 en dat werd mijn hoofdcamera. Ik ontdekte ook de Tamron SP-lijn.

Ik gebruik momenteel de Manhattan Manfrotto rugzak (Ik droeg vinta, maar ik had iets groters nodig) om de apparatuur die ik meenam naar bruiloften te laden.

Als hoofdcamera gebruik ik een Nikon D850 en Nikon D810 back-up. Op mijn D850 camera 90% van de tijd heb ik de Tamron SP 45mm f/1.8 (voorheen gebruikte ik de 35mm van hetzelfde model, maar ik wilde iets anders dan wat de meeste trouwfotografen hier gebruiken) en voor feestjes gebruik ik de NIKKOR 28mm f/2.8. Ik hou ervan dat het een vrij hoekige en lichte lens is.

Hoewel ik alleen natuurlijk licht probeer te gebruiken, gebruik ik indien nodig een Yongnuo 560 iv-flitser en de Magmod Magsphere.

Dit jaar ben ik begonnen met het gebruik van de Western Digital My Passport Wireless Pro harde schijf en ik denk dat het een van de beste aankopen was die ik heb gedaan. Het helpt me veel met mijn workflow, vooral met bestemmingsbruiloften.

www.carloscarnero.com.mx | @carloscarnero

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer