Francisco Hernandez

FacebookPinterestDelen

Hallo! Mijn naam is Francisco Hernandez en ik ben een portretfotograaf gevestigd in Zuid-Texas die gespecialiseerd is in off-camera flitsers.

Toen ik jaren geleden in 2008 begon met fotografie, had ik moeite om mijn camera te leren kennen en nog meer toen ik in 2011 begon met het toevoegen van flitsers. Na jaren van die strijd werd ik eindelijk bekwaam genoeg dat ik me op mijn gemak voelde om wat ik weet online met anderen te delen in Facebook-groepen en op mijn Instagram.

Er is zoveel te winnen bij het gebruik van off-camera flitser, maar ook veel opties, dus ik hielp wanneer ik maar kon.

Uiteindelijk heb ik een beetje volgers gekregen door gewoon anderen te helpen en ben ik eind 2016 een kanaal begonnen. Omdat ik een grote fan van technologie ben, had ik altijd overwogen om over te schakelen naar Sony voor zijn Eye-AF-functie, omdat het erg nuttig voor me zou zijn, aangezien ik een grote fan ben van prime-lenzen met groot diafragma.

Begin 2017 ben ik dat pad richting Sony ingeslagen.

Ik vond het zo leuk dat ik volledig ben overgestapt en veel mensen heb verteld waarom in een video op mijn YouTube-kanaal. Ik heb me dat jaar aangemeld om een Sony Alpha Imaging Collective te worden en blij te kunnen zeggen dat ik in mei lid ben geworden.

Ik ben momenteel nog steeds lid en kan niet gelukkiger zijn omdat het me in staat stelt om steeds meer mensen over de hele wereld te helpen.

Camera:

Sony a7R III

Als fan van retoucheren en het hebben van extra bestandsgrootte om te werken met de Sony a7R III past bij al mijn behoeften. De snelheid, levensduur van de batterij, Eye-AF en videomogelijkheden zijn allemaal uitstekend.

Sony a7 III

Wanneer ik die extra resolutie van de a7R III niet nodig heb, de a7 III is meer dan in staat om zijn plaats in te nemen. Ook een beest in snelheid, video, batterij en Eye-AF ook!

Sony RX100 VA

Dit is mijn speciale videocamera die ik gebruik om te vloggen of extra inhoud achter de schermen te pakken voor mijn YouTube-kanaal of Instagram-berichten. Het flip-scherm maakt het zo leuk om te gebruiken en helpt bij het kadreren van een opname (bekijk deze gids).

Lenzen:

Sony 85mm f/1.8

Dit is veruit de lens die ik de laatste tijd het meest heb gebruikt. Na het gebruik van grotere 85mm lenzen voordat ik eindelijk besefte dat deze lens is beter geschikt voor wanneer ik reis. Ik nam hem mee naar Duitsland speciaal voor zijn lichtere body en hij verslapte niet in kwaliteit of snelheid.

Sigma Art 105mm f/1.4

Op het tegenovergestelde spectrum van grootte en gewicht in vergelijking met de Sony 85mm f/1.8, Ik heb dit beest van een lens dat is de Sigma Art 105mm f/1.4. Dit is een lens waar ik last van zal hebben als ik reis, omdat de bokeh absoluut geweldig is. De snelheid en beeldkwaliteit zijn qua Sigma Art objectieven precies op gelijke hoogte.

Samyang 35mm f/1.4

Een tijdje terug bezat ik de Sigma Art 35mm f/1.4 voor Canon, maar toen ik overstapte naar Sony heb ik het verkocht, wat een gat in mijn brandpuntsbereik achterliet. Uiteindelijk, na het zoeken naar meer betaalbare opties, zag ik het Samyang-aanbod. De recensies waren er lyrisch over, dus ik besloot het te krijgen en ik kan je uit ervaring vertellen dat het ongelooflijk is. Ik weet niet zeker waarom veel mensen deze lens niet krijgen, maar ik hoop ze te beïnvloeden om het te krijgen. Betaalbaar en geweldig is niet gebruikelijk in fotografie!

Rfs ND-filterhouder wijzigen
Ik heb dit ter beoordeling gekregen en kan je vertellen dat het serieus helpt in snelheid voor het plaatsen van een filter. Ik vind het daar geweldig voor omdat ik zelden filters gebruik omdat ze een gedoe zijn.

Tiffen 67mm Variabele ND filter

Dit filter is er een die ik heb gekregen voor als ik elk onsje van mijn licht nodig heb op een zonnige dag. Het donkerder kiezen is eenvoudig en het is echt handig voor video.

Godox AD400 Pro

Mijn favoriete stroboscoop van Godox tot nu toe! Lichtgewicht, sterk en compatibel met alle Godox-lampen die ik bezit. Maakt gebruik van Bowens mount die enorm is voor mij.

Godox XPro-S

De zender gebruik ik bij elke shoot. Eenvoudig te gebruiken en werkt geweldig.

Glow EZ Slot 34″ Beauty gerecht
Deze modifier is geweldig. De grootte is iets waar ik een tijdje van weg ben gebleven omdat ik dacht dat het te hard zou zijn, maar het is verre van dat. Zacht mooi licht, zeer stevig, de perfecte maat voor winderige dagen, en vouwt snel open en dicht.

Photoflex VerlichtEreach Plus

Wanneer ik draagbaar moet zijn en een assistent moet hebben, is dit de beste monopod die ik heb gebruikt. Het is een beetje prijzig, maar elke cent waard.

Peak Design Slide Lite

Deze band is een enorme verbetering ten opzichte van de Sony-bandjes die bij elke camera worden geleverd. Zo comfortabel in gebruik.

Peak Design Manchet

Nog een Peak Design band die ik gebruik voor de RX100 VA dus ik laat het niet vallen. Echt leuk op de handen.

www.fjhphoto.com | @FJhphoto

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer