Bitesize Visuals

Hoi Shotkit! Wij zijn Kenny en Li Anne van Bitesize Visuals, man en vrouw trouwfotografen gevestigd in Kuala Lumpur, Maleisië!

We fotograferen bruiloften in binnen- en buitenland. We hanteren een fotojournalistieke benadering in ons werk met de nadruk op het weergeven van echte momenten, openhartige interacties en het tonen van de essentie van menselijke relaties.

Het echte leven, echte mensen – daar houden we van.

In de loop der jaren is onze uitrusting slanker geworden, omdat we ook een minimalistische set-up zijn gaan waarderen, voor zowel ons werk als onze reizen. Ik (Kenny) heb mijn zoomlenzen in de loop der jaren weggedaan, op één telelens na en ben overgestapt op prime-lenzen, terwijl Li Anne sinds het begin alleen prime-lenzen gebruikt.

We hebben nooit achterom gekeken. We zijn gaan houden van het voordeel en het karakter van het gebruik van prime-lenzen – het houdt ons scherp, daagt ons uit om creatief te zijn met de ruimte die we hebben en helpt ons om ons te concentreren op het belangrijkste dat we fotograferen.

We gebruiken allebei een identieke set uitrusting, wat helpt in onze workflow en tot op zekere hoogte een extra dosis voldoening geeft in termen van uniformiteit, ha!

Hier is onze uitrusting en onze gedachten erover!

Lichamen

Nikon D750 (x3)

Na veel onderzoek hebben we onze zeer goed verouderde en goed gebruikte Nikon D700 vervangen.s waarmee we bruiloften zijn gaan fotograferen. De D750 vindt de juiste balans in onze fotografiebehoeften – we waarderen de betere ISO-prestaties, het lichtere gewicht en de betere liveweergave. We zouden alleen willen dat sommige van zijn vreemde eigenaardigheden beter waren gladgestreken.

Lenzen

Nikon 20mm f/1.8

Deze lens is echt een juweeltje! Ik kreeg deze lens in eerste instantie om mijn vorige groothoek zoomlens te vervangen en jongen, deze lens doet wonderen in elke situatie. Het is scherp wijd open en zeker de juiste lens om een dynamischer gezichtsveld te geven, vooral voor dansvloeren, bruiloftsspellen of gewoon het vastleggen van de volledige sfeer op het gegeven moment.

Nikon 35mm F/1.4 (x2)

Een van onze belangrijkste brandpuntsafstanden waarmee we fotograferen. Ik hou van hoe veelzijdig deze lens kan zijn, van omgevingsportretten tot klassieke portretten. We hebben onlangs deze Nikon-versie gekregen nadat we een aantal jaren de Sigma 35mm f/1.4 Art hebben gebruikt omdat ik me aangetrokken voel tot dit lenskarakter en vond dat het betrouwbaarder was in situaties met tegenlicht. Ook ben ik persoonlijk dol op het uiterlijk en het ontwerp van dit objectief.

Nikon 58mm f/1.4 (x2)

Onze persoonlijke favoriet. We gebruiken allebei respectievelijk dit objectief. Voelt aan als een standaard 50mm, schiet ook als een maar met een extra subtiele geheime saus. Het is moeilijk om volledig te beschrijven waarom ik van dit lenskarakter hou, maar het is zeker een van onze beste aankopen, zelfs als we het prijskaartje niet volledig kunnen rechtvaardigen! Ik fotografeer persoonlijk met deze lens samen met mijn 35 mm gedurende een volledige trouwdag met af en toe wijzigingen in mijn 20 mm. Vaak gebruik ik deze lens met de D750 crop mode die deze lens direct verandert in een snelle 85mm tele.

Nikon 85mm f/1.4

Dit was een eerdere nietje combo met mijn 35mm in het fotograferen van bruiloften totdat de 58mm langskwam. Meestal blijft het nu in mijn tas voor back-up of wanneer er een beperking is in de locatie, bijvoorbeeld in traditionele religieuze omgevingen.

Nikon 70-200mm f/2.8 (niet afgebeeld)

Ik had deze lens voor een lange tijd, het was de eerste pro-grade (Nikon gouden ring) lens die ik kocht in mijn vroege dagen. Het is het minst gebruikt vanwege het gewicht om rond te dragen en ik overweeg het alleen naar buiten te brengen als de locatiebeperkingen groter zijn dan wat mijn 85 mm zou kunnen dekken. Het wordt vaker gebruikt als een verhuureenheid voor sommige van onze medewerkers dan door ons.

Flitsen

Nikon SB900 & SB700

Vrij eenvoudig in ons gebruik, we gebruiken het alleen als dat nodig is, anders geven we altijd de voorkeur aan / prioriteit aan natuurlijk licht.

Accessoires

Kenny’s

Thinktank Photo Airport Essentials

Tyde Goods Camera Harness – Lokale handgemaakte lederen dubbele camera harnas.

Peak Design Riem – Back-up band of wanneer ik fotografeer met slechts 1 lichaam.

Li Anne’s

Kamrette Lyra Rugzak

Kamrette Signature Camera Riem

www.bitesizevisuals.com | @bitesize_visuals

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer