Achtergrond verwijderen in Photoshop (4 foolproof manieren)

FacebookPinterestDelen

Het verwijderen van een achtergrond in Photoshop is een van de essentiële vaardigheden voor elke ontwerper en kunstenaar, een van de eerste stappen om een bekwame Photoshop-ontwerper te worden.

Als u de achtergrond van een afbeelding verwijdert, krijgt u een prachtige lege achtergrond, een schone lei, zodat u elke kleur achter uw onderwerp kunt instellen om deze te accentueren.

Er is meer dan slechts één techniek om de achtergrond in Photoshop te verwijderen.

Degene die u kiest, is afhankelijk van de kwaliteit van de afbeelding en het bereik van de overvloeiing tussen het onderwerp en de achtergrond.

Als de achtergrond een blok effen kleuren is, zoals een witte achtergrond of een groen scherm (sommige mensen zijn van plan), is het verwijderen van de achtergrondlaag een makkie.

Het verwijderen van de achtergrond van een afbeelding met gemengde lijnen kan tijdrovender zijn, maar niet onmogelijk, we laten u zien hoe.

Hier volgen vier manieren om u te helpen een achtergrond in Photoshop te verwijderen, automatisch met het gereedschap Achtergrond verwijderen of handmatig met het gereedschap Achtergrondgummetje.

Photoshop

Adobe Photoshop downloaden

Download de nieuwste versie van Adobe Photoshop om te volgen, samen met deze eenvoudige zelfstudie.

Start vandaag nog een gratis proefperiode van 7 dagen

MEER INFORMATIE

Inhoudsopgave

Hoe achtergrond te verwijderen in Photoshop (4 Fool-Proof manieren)

Methode 1 – Snelle actie

Als de achtergrond één kleurblok is dat het onderwerp of de voorgrond contrasteert, heb je geluk, je kunt een snelle actie gebruiken om de achtergrond onmiddellijk te verwijderen.

Leggen Snelle acties In het Eigenschappen en kies de Achtergrond verwijderen optie.

Om het eigenschappenvenster te vinden, klikt u op het pictogram met twee pijlen in de rechterbovenhoek van het canvasvenster of gaat u naar Windows > Eigenschappen.

eigenschappen-remove-background

Wanneer u op Achtergrond verwijderen Photoshop verwijdert de achtergrond onmiddellijk.

Methode 2 – Toverstaf

Een andere snelklikoptie is het gebruik van een selectiegereedschap zoals het gereedschap Pen of de Toverstaf Tool.

Selecteren Toverstaf van de werkbalk links van de afbeelding of gebruik de sneltoets door op W.

Wanneer de Toverstaf tool is geselecteerd navigeren naar Selecteren in het menu en klik op Onderwerp.

Het actieve selectiegebied is nu uw onderwerp, wijzig dit in het achtergrondgebied, navigeer naar Selecteren in het vervolgkeuzemenu selecteren Omgekeerd.

Het actieve gebied is nu de achtergrond, om de achtergrondkop naar de Bovenste menu bar kiezen > bewerken. De achtergrond wordt automatisch verwijderd.

Bewerken en knippen

Wanneer de afbeelding complex is of overlappende kleuren heeft, kan Photoshop niet altijd het hele onderwerp perfect selecteren.

Als het gereedschap Achtergrond verwijderen van Photoshop het werk niet perfect kan doen, kunt u een van de volgende twee technieken gebruiken.

  • Afbeeldingen samenvoegen met Photoshop

Methode 3 – Background Eraser Tool

De achtergrond gum tool is de ultieme magische tool. Het doet precies wat het zegt dat het gaat doen, wist de achtergrond!

Het mooie van deze tool is dat je meer controle hebt dan de vorige twee methoden.

Selecteer de Gummetje van de Werkbalk, selecteer in het vervolgkeuzemenu Achtergrond Gum Tool.

Boven aan uw afbeeldingsvenster, de Optiesbalk van het gereedschapswisser op de achtergrond verschijnt.

eraser-penseel-opties

Hier kunt u de grootte van het penseel, de tolerantie en de limieten van het gereedschap Achtergrondgummetje instellen.

Pas het penseel van het gereedschap Achtergrondgummetje aan uw behoeften aan en begin uw achtergrond te wissen.

Als u een fout maakt, kunt u terugkeren met behulp van de sneltoets Commando Z (voor Mac) of Ctrl Z (voor Windows).

Wanneer je als je klaar bent, heb je een geblokte achtergrond achter je onderwerp.

  • Vlekken verwijderen met Photoshop

Methode 4 – Een laagmasker maken

Gebruik deze methode om de achtergrond te verwijderen van een afbeelding met overlappende kleuren op de achtergrond en voorgrond.

Een Laagmasker u hebt meer controle om het exacte gebied te selecteren dat u wilt verwijderen, er worden geen extra bits opgenomen of uitgesloten.

Als u een laagmasker wilt toevoegen, navigeert u naar de Top Menubalk en selecteer Laag in het vervolgkeuzemenu hieronder scroll naar beneden en selecteer Laagmasker > alles weergeven.

Er wordt een miniatuur van een laagmasker weergegeven naast de laagminiatuur in het deelvenster Lagen.

Masker-Laag

Het laagmasker geeft zichtbare gebieden aan in wit, onzichtbaar in zwart en grijze gebieden geven volledige dekking en transparantie aan.

Klik op de miniatuur van het laagmasker in het deelvenster lagen om er de actieve laag van te maken.

Met behulp van de Penseel u kunt gebieden verbergen of herstellen van de Laagmasker.

Het twee vierkante zwart-witpictogram onder aan de gereedschapskist stelt de voorgrond- en achtergrondkleuren in.

Wanneer de voorgrondkleur zwart is, worden delen van het laagmasker verborgen en wanneer het wordt overgeschakeld naar witte delen van het laagmasker hersteld.

achtergrond-voorgrond-laag-masker

Gebruik het penseelgereedschap om delen van de achtergrond te verwijderen en in te zoomen wanneer u ingewikkelder wilt werken.

Wanneer u de achtergrond hebt verwijderd, kunt u het laagmasker laten staan voor latere bewerkingen of u kunt het verwijderen.

Als u het laagmasker wilt verwijderen, gaat u naar de bovenste menubalk Lagen > Laagmasker > Verwijderen.

achtergrond-verwijderd

Nu u de achtergrond met succes hebt verwijderd, kunt u uw geïsoleerde onderwerp transponeren naar uw achtergrond naar keuze.

De vrijheid om de achtergrond te vervangen van een product dat u online wilt verkopen, maakt marketing een fluitje van een cent.

Waarom kan ik de achtergrond niet wissen in Photoshop?

Photoshop is een geweldig hulpmiddel, maar soms kan het verdomd frustrerend zijn, vooral wanneer een tool niet werkt, ongeacht hoeveel je erop klikt.

Hoe meer u Photoshop gebruikt, hoe eerder u zich realiseert dat de eerste aanroeppoort om een fout gemakkelijk op te lossen zich in het deelvenster lagen bevindt.

Normaal gesproken ontstaat het probleem omdat een laag is vergrendeld of omdat de laag die zichtbaar is in het venster niet de actieve laag is.

Controleer het deelvenster Lagen om te zien of de laag is ontgrendeld, als deze niet op de laag klikt om deze te ontgrendelen.

Als de laag is ontgrendeld, controleert u of de zichtbare laag is geselecteerd en actief is, als deze niet op de laagminiatuur in het deelvenster lagen klikt om er de actieve laag van te maken, zou het gumgereedschap nu moeten werken.

FacebookPinterestDelen