Adam Wells

Hallo! Ik ben Adam Wells, een in Seattle gevestigde fotograaf en filmmaker die geïnteresseerd is in de relatie van de mensheid met de natuurlijke wereld. Ik werk graag met reis-, design- en lifestyleklanten die een gemeenschappelijke reeks waarden delen die geworteld zijn in milieubeheer en gemeenschap.

Toen ik architectuur studeerde aan de Universiteit van Michigan, was fotografie nog slechts een hobby. Zoals veel kinderen in het digitale tijdperk, leerde ik fotograferen door mezelf te dwingen om te werken met de oude Nikon FM die ik in de kast van mijn vader vond. Het kwam op elke reis door de universiteit en in mijn eerste baan bij Topo Designs, een outdoor rugzak en kleding merk gevestigd in Denver, Colorado.

Dat is waar mijn fotografie focus en doel begon te vinden.

In 2015 begon ik officieel fulltime als zelfstandig fotograaf te werken en als jonge twintiger was fotografie mijn voertuig om te reizen en de wereld te ervaren. Ik werkte met merken als CLIF Bar en REI in nieuwe en verre oorden, van Afrika tot Europa en Nicaragua tot Japan.

Hoewel ik blijf werken met avontuurlijke / reisklanten, ben ik ook uitgebreid naar meer non-profit, voedsel- en designklanten op regionaal niveau. Van stroomgebieden tot wijnhuizen, deze overgang naar meer lokaal werk komt voort uit de erkenning dat als we de voortdurende uitdagingen van klimaatverandering het hoofd willen bieden, veel van onze inspanningen moeten komen van een doordachte kijk op gemeenschapsgerichte oplossingen.

Tijdens het fotograferen zoek ik naar ongescripte momenten waar symmetrie en energie samenkomen om nostalgische schoonheid te creëren. Hoewel ik het grootste deel van mijn commerciële werk fotografeer op Canon’s EF- en RF-systemen (5D Mark IV, R5, C70), wordt het sterk beïnvloed door mijn persoonlijke werk met opnamen op 35mm-film.

Vandaag deel ik mijn lichtgewicht, analoge reiskit – die allemaal netjes in een Peak Design 6L Sling past.

Camera

Contax G2 – ik en mijn prachtige elektronische afstandsmeter zijn allebei kinderen van de jaren ’90. Ik hou van het vanwege zijn compacte formaat en slecht snelle autofocus. Dit maakt het extreem veelzijdig en ideaal voor openhartige momenten onderweg.

Kyocera T Proof 35mm f/3.5 – deze weerbestendige point and shoot voegt een unieke brandpuntsafstand toe aan mijn kit en past gemakkelijk in mijn zak. De flitser op de camera heeft een punch, die ik graag gebruik als een invulling met hard daglicht.

Lenzen

In volgorde van losse voorkeur bewaar ik de volgende lenzen in het G-systeem van Contax in mijn kit:

Zeiss Biogon 28mm f/2.8
Zeiss Biogon 45mm f/2
Zeiss Biogon 90mm f/2.8

Verlichting/Triggers

Contax TLA 200 Flash met verlengsnoer – ik gebruik deze flitser graag zowel aan als buiten het lichaam.

Tassen/Riemen

Peak Design 6L Everyday Sling – klein maar machtig Ik vind deze tas een geweldige vormfactor, handige zakken en gewatteerde verdelers om mijn spullen veilig en gemakkelijk toegankelijk te houden.

Peak Design Cuff Wrist Strap – Ik gooi dit vaak weg en prop de T-Proof gewoon in mijn zak, maar in gevallen waar wat klauteren of dobbelige manoeuvres bij betrokken zijn, ben ik dol op het snap-systeem van Peak Design waarmee ik dit gemakkelijk kan in- en uitschakelen als ik extra versnellingsbeveiliging nodig heb.

Gordy’s leren nekband – hoezeer ik ook een Peak Design-fanboy ben, de eenvoud van deze riemen is onmiskenbaar sexy en neemt eigenlijk minder ruimte in beslag dan elke andere riem die ik heb gebruikt, waardoor een echt verschil wordt gemaakt in een lichtgewicht kit.

Hardware en software

Fotomonteur – Ik gebruik dit voor het verwijderen van grote aantallen digitale bestanden, waarbij ik in wezen beslis wat ik in Lightroom importeer met behulp van de tagfunctie en enkele initiële sterbeoordelingen. Dit helpt voorkomen dat mijn Lightroom-catalogi verzanden in overtollige bestanden.

Lightroom Classic – afgezien van het corrigeren van de horizonlijn en wat basisuitsnedes bewerk ik mijn filmfoto’s helemaal niet zo veel. Ik vind het erg handig om mijn archieven te ordenen en alles op één plek te zien. Ik hou er ook van om naast elkaar digitale vergelijkingen te maken met analoge afbeeldingen en te spelen met de kleuraanpassingen om nauwkeurige filmemulatie te vinden voor mijn digitale werk.

Belichting 7 – Ik gebruik dit om mijn digitale werk nog dichter bij filmemulatie te brengen met behulp van enkele van hun aangepaste lichtlekken, lensflares en wasbeurten.

MISC.

Kodak Portra 400 – hoewel er gelegenheden zijn waarin ik andere filmvoorraden gebruik, is Kodak’s Portra 400 mijn go-to. Het biedt warme, contrastarme kleuren en een geweldige huidskleur in verschillende lichtomstandigheden.

Heliopan 8 sterren Filter – af en toe vind ik het leuk om zonnevlammen met deze man te manipuleren.

Om het fris te houden heb ik meestal Orbit Cool Mints en wat Tea Tree Toothpicks weggestopt in mijn tas plus een GoMacro-reep om eventuele honger tijdens het reizen te verslaan.

Laatste woorden

Fotografie is een levenslange praktijk geworden van het zorgvuldig opmerken en benutten van de gelegenheid om te vertragen en de zich steeds verder ontvouwende schoonheid te waarderen die overal is. Ik kan me voorstellen dat iemand die dit leest soortgelijke ervaringen heeft gedeeld?

Wat een zegen en vreugde is en blijft het in mijn leven.

Als je ooit in Seattle bent, aarzel dan niet om me een bericht te sturen, ik ben altijd in voor koffie en camera’s!

www.adamjosephwells.com | @ajwells

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer