Adrián Sánchez

Hallo! Ik ben Adrián Sánchez, een trouwfotograaf uit Madrid, Spanje. Ik leg al meer dan 10 jaar emoties en gevoelens vast via mijn camera, maar bruidsfotografie is mijn passie.

Ik heb mijn studie image technician afgerond en ben verder opgeleid met een Master in Professionele Huwelijksfotografie.

Ik heb vier jaar in twee fotostudio’s in Madrid gewerkt, waar ik naast studiofotografie ook trouw- en evenementenreportages deed.

Toen ik de juiste ervaring had en een persoonlijke, creatieve en documentaire stijl had bereikt, richtte ik mijn eigen merk op als auteur fotograaf.

Momenteel doe ik maar één bruiloft per dag. Ik ga persoonlijk naar alle trouwverslagen en ik besteed nooit een evenement uit.

Ik heb verschillende huwelijksfotografieprijzen gewonnen, zowel nationaal als internationaal, door enkele van ’s werelds beste fotografische mappen, zoals Fearless Photographers.

Mijn eerste professionele camera was een Nikon f70 35mm film, ik trainde ermee en leerde hoe ik mijn eerste foto’s moest maken.

Toen ik professioneel ging werken en de wereld van digitale camera’s betrad, heb ik ervoor gekozen om Canon te gebruiken. De reden om van merk te veranderen was de reductie van korrel in hoge ISO foto’s in vergelijking met andere merken.

Ik gebruik full frame formaat camera’s omdat ik denk dat het momenteel de beste kwaliteit is.

Ik heb altijd twee camerabody’s bij me om een reservekit te hebben in geval van falen, trouwverslagen kunnen niet worden herhaald en een professional moet altijd de baan veiligstellen.

Camera

Canon EOS 5D Mark III – Ik hou van de kwaliteit en de kleine korrel met een hoge ISO voor nachtfotografie. Ik benadruk ook de snelheid van het burst-schieten, een van de dingen die ik het meest gebruik in het hele rapport.

Het heeft een opmerkelijke en duurzame constructie en is bovendien afgedicht tegen stof en water. Ik gebruik het als de hoofdcamera, het heeft een SD-kaart met dubbele sleuf en een compact flash (zie gids).

Canon EOS 6D – Full frame camera en perfect als secundair voor zijn kleine afmetingen en met beeldkwaliteit vergelijkbaar met de Canon 5D Mark III, hoewel iets langzamer in burst-modus en heeft slechts één SD-kaartsleuf.

Lenzen

Sigma Art 35mm f/1.4 – De Sigma Art serie is een van de beste voor zowel beeldkwaliteit, snelheid als scherpstelpunt. De vaste doelstellingen waarmee ik het meest gebruik in alle rapportages.

Ik fotografeer meestal met de 35mm in sommige huizen wanneer ik meer groothoek nodig heb en vooral bij de bruiloftsdans wanneer ik meer licht nodig heb.

Sigma Art 50mm f/1.4 – Ik gebruik het veel voor portretten, in kerken met weinig licht, zelfs groepsfotografie. Geweldige beeldkwaliteit en zeer helder.

Canon EF 100mm f/2.8 – Hoewel het een iets minder scherpe focus heeft dan de Art-serie, is het erg snel en voor de paarsessie of zelfs pre-bruiloften is het essentieel.

Canon EF 24-105mm f/4L – Hoewel hij niet zo lichtsterk is als de vaste objectieven, komt hij uit de Canon L-serie en heeft hij een geweldige kwaliteit. Ik neem het graag mee met mijn team omdat het off-road en zeer veelzijdig is om werk te beveiligen bij bepaalde gelegenheden, zoals in de kerk.

Verlichting / Triggers

Canon 430EX LL – Een mid-range flitser maar snel en voldoende voor de paar keer dat ik hem samen met de camera gebruik. Meestal gebruik ik het op afstand off-camera voor meer creatieve fotografie.

Yognuo Remote Control Flash Triggers – Een goedkoop maar onberispelijk accessoire voor creatieve of nachtfotografie.

Yognuo Led Light – Ik gebruik het als ondersteuning voor mijn vaste doelen in omstandigheden met weinig licht, zoals danstijd of buitenbanketten.

Hardware en software

Ik gebruik Adobe Lightroom Classic CC om al mijn foto’s te selecteren en te bewerken. Geweldige workflow en zeer snel wanneer u veel afbeeldingen moet bewerken.

Adobe Photoshop CC voor diepere retouches alleen op specifieke foto’s.

Ik draag altijd een fles koud of bevroren water in mijn tas voor momenten van grote hitte zoals kan gebeuren op bruiloften, het is een verademing!

Bruidsfotografie is de afgelopen jaren geëvolueerd met digitale camera’s en nieuwe generaties. Ik heb het gevoel dat je ten volle kunt genieten van je bruiloft zonder dat je je bewust hoeft te zijn van het poseren en de fotograaf. Deze stijl kan de fotograaf in staat stellen om creatief te zijn met een documentair gevoel. Dit is mijn stijl en ik denk dat het steeds populairder wordt onder andere trouwfotografen.

www.adriansanchezfotografo.es | @adriansanchezfotografo

trouwen

11 Tools voor woding Fotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer