Kellie Noord

Hallo, ik ben Kellie, een fotograaf en beeldend kunstenaar uit Gold Coast, Queensland. Mijn passie voor fotografie begon in mijn vroege jaren 20 tijdens het reizen. Ik heb mijn strepen verdiend op een film DSLR camera, waar ik vandaag de dag zo dankbaar voor ben.

Mijn reizen brachten me naar een aantal ‘off the beaten track’ plaatsen en gaven me ongelooflijke fotografische mogelijkheden, waarvan sommige prachtige landschappen in de bergen van Zuid-Amerika fotografeerden, opnamen maakten tussen de drukte in de kleurrijke straten van India en de steeds veranderende diversiteit van Turkije en Georgië ontdekten.

Ik ben dol op landschapsfotografie, maar wat me meer intrigeerde, waren de mensen van deze landen, hun gezichten, hun huizen en hun verhalen. Dat leidde me naar het soort fotografie dat ik tegenwoordig beoefen – conceptueel en verhalend. (Zie gids voor fantasiefotografie hier en composietfotografie hier.)

Ik combineer zowel landschap als mensen om beelden te creëren die enigszins surrealistisch van aard zijn. Werkend met beelden fotografeer ik en digitale kunst om een stuk te maken dat normaal gesproken niet vast te leggen zou kunnen worden.

Ik heb altijd met een beperkte hoeveelheid apparatuur gewerkt, meestal een camerabody, een of twee lenzen, een statief, afstandsbediening en misschien een filter of twee. Tegenwoordig is mijn kit niet veel veranderd, behalve dat ik onlangs camera’s van mijn Canon naar een Sony heb geüpgraded.

Investeren in uw apparatuur is gewoon iets dat we als fotografen moeten doen, omdat de camera’s steeds beter worden, hopelijk ook onze foto’s.

Camera

Sony A7R III is momenteel mijn favoriete camera. Ik heb maanden onderzoek gedaan voordat ik deze aankoop deed, maar ben zo blij dat ik het heb gedaan.

Ik koos voor de Sony A7R III voor de Full Frame Sensor en een hoog aantal pixels bij 42 megapixels. Mijn fotografie bestaat voornamelijk uit landschap en portretten en ik maak afbeeldingen die ik vrij groot opblaast voor klanten en tentoonstellingen, dus het hoge aantal pixels was voor mij de sleutel.

Ik ben dol op de dubbele kaartsleuven en het kantelbare LCD-scherm in combinatie met de 10 fps stelt me in staat om foto’s te maken van de kinderen tijdens het sporten in het weekend. Video was geen functie waar ik me op concentreerde en ik was ook niet wanhopig op zoek naar intieme specificaties, maar wanneer ik het wel wil, maakt deze camera 4K HDR-video-opname mogelijk met geweldige kleurinformatie.

Canon EOS 60D is al jaren mijn werkpaard, maar omdat ik mijn foto’s groter wilde afdrukken, moest ik de snelheid en het aantal pixels verhogen. Een prima camera maar zeker geen vergelijking met mijn Sony A7R III. Ik gebruik deze camera nog steeds voor wat headshots met mijn Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art lens.

(Zie onze Sony a7R III vs a7 III vergelijking hier.)

Lenzen

Sony E-mount 55mm f/1.8 Zeiss – Dit objectief blijkt ideaal voor mijn portretwerk. Als ik geen kunstfoto’s maak, maak ik graag headshots voor muzikanten, kunstenaars en bedrijven en deze lens is fantastisch. Ze is een optisch prachtig juweeltje.

Sony FE 24-70mm f2/8 GM – Dit objectief is een onderdeel van de G Master objectieven van Sony. Ik wist dat dit een noodzaak was in mijn kit. De flexibiliteit van deze zoomlens en de rand-tot-randscherpte, zelfs bij het grootste diafragma, stelt me in staat om beide genres van landschap en portret met één lens te bedekken.

Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art – Een standaard prime lens met een minimaal diafragma van f16 en een maximum van f1.4. Dit is een prachtige lens die ik nog wel eens gebruik voor mijn headshots op mijn tweede Canon camera body.

Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS – Dit Canon objectief was geweldig toen ik het gebruikte. Het was de lens die ik meenam op reis in de begindagen om ruimte te besparen. Ik was in staat om de beelden te krijgen die ik wilde met de grote brandpuntsafstand en het bereik. Vandaag krijgt het niet veel van een training.

Verlichting/Triggers

Hahnel HL -CAPTUR-S afstandsbediening voor Sony – Ik hou van deze afstandsbediening en Flash Trigger. Ik had er een voor mijn Canon en heb pas onlangs een nieuwe gekocht voor mijn Sony. Na onderzoek naar afstandsbedieningen kon ik niet voorbij deze gaan, vooral vanwege de draadloze mogelijkheden van 100 meter.

Ik ben een zelfportretkunstenaar, dus het is geweldig om tot 100 meter van mijn camera af te kunnen bewegen en toch de afstandsbediening te activeren.

Tassen/Riemen

WANDRD – PRVKE 21L Rugzak – Nog een stuk van mijn kit dat ik voor altijd heb onderzocht om te vinden en ben blij dat ik de aankoop heb gedaan. Het was belangrijk voor mij om een duurzame ‘rugzak’ stijl cameratas te vinden om op mijn rug te dragen, zodat ik indien nodig bergen of in kreekbedden kon klauteren.

Er zijn zoveel geweldige functies van dit pakket, maar om er een paar aan te wijzen zijn: de snelle toegang aan de zijkant, laptop / tablethoes, verwijderbare aanpasbare camerakubussen, weerbestendige materiale en weerbestendige ritsen, verborgen paspoort / cash pocket, SD Cards organisatie en regenvlieg maken het voor een all-purpose, all-terrain voertuig … Ik bedoel cameratas. Het is geweldig.

Statieven

Jobi Gorilla Pod 5K Kit – Een statief dat ik heb gekocht om aan boomtakken te hangen, voornamelijk om een ander perspectief te krijgen. Met zijn sterke, licht geribbelde maar flexibele poten die buigzaam zijn, kan ik ze rond boomtakken of boomstammen wikkelen als ik op locatie ben en weet dat het veilig zal zijn.

Ook is het geweldig geweest als een laag statief voor landschappen en voor wanneer ik video maak op mijn DIJI Osmo Gimble.

Hardware en software

Om te bewerken gebruik ik Adobe Lightroom CC en Adobe Photoshop 2020. Ik breng al mijn foto’s naar Adobe Lightroom CC, dit is waar ik ze beoordeel, batch en pas ze enigszins aan, dan open ik ze en doe ik mijn hoofdwerk zoals samenstellen, schaduwen, texturiseren en toning in Adobe Photoshop 2020.

Ik gebruik SanDisk SD Extreme Pro Cards, altijd betrouwbaar.

MISC.

Ik bewaar altijd een schoonmaakdoekje, mijn Giottos AA1900 lensreinigingsborstel en raketluchtblazer, reserve SD-kaarten, kleine microvezeldoek (voor als ik nat word), kostuum, pruik, een stuk stof, soms extra rekwisieten zoals bloemen, extra lensdop, waterfles en noten / trailmix om te snacken.

Ik ben voornamelijk een zelfportretkunstenaar (zie gids voor zelfportretfotografie hier) en dit werd echt alleen uit noodzaak. Het feit dat ik niet genoeg geld had om modellen te huren, en ook omdat we veel reizen en kamperen en de locaties waar ik wil fotograferen, staat me niet toe om in een oogwenk een beroep te doen op een model.

Dus ik dacht, waarom zou ik het niet zelf doen, dus dat deed ik, en nu ben ik zowel model als fotograaf en ik werk graag op deze manier.

Het heeft me echter vaker wel dan niet in een aantal precaire situaties gebracht, naakt of halfnaakt, ijskoud liggend in rotspoelen die heen en weer rennen naar de camera om te zien dat ik de foto krijg die ik voor ogen heb.

Het morele wezen, laat niets of niemand je visie in de weg staan, ga er gewoon op uit en begin met schieten en stop nooit.

www.kellienorthcreative.com.au | @kellienorthcreative

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer