CamRanger 2 Recensie

FacebookPinterestDelen

CamRanger is een product dat ik al een tijdje wilde proberen. Ik heb een lange haat/liefde verhouding met camera mobiele apps.

Ongeveer 95% haat en 5% houdt van als ik eerlijk ben. Misschien is 5% optimistisch.

De eenvoudigste manier om de CamRanger 2 te beschrijven, is dat het een camera mobiele app op steroïden is, met behulp van hardware om enkele van de problemen met mobiele apps te verminderen. Het is de mobiele app die fabrikanten in de eerste plaats hadden moeten maken.

athol hill camranger 2 beoordeling8

Camranger 2 Zoeker

Open nieuwe mogelijkheden met eenvoudige draadloze tethering naar een breed scala aan apparaten.

Controleer de huidige prijs

Dat gezegd hebbende, de CamRanger 2 is niet alleen een mobiele app. Het maakt tethered gebruik op Windows en Mac mogelijk.

Het is waarschijnlijk een beetje oneerlijk voor camerafabrikanten om te verwachten dat ze overeenkomen met de hardware in de CamRanger 2, maar er is nog veel ruimte voor verbetering.

De CamRanger 2, zoals je waarschijnlijk hebt begrepen, is de tweede iteratie van de CamRanger zoals de naam “2” aangeeft. Ik heb het origineel nooit geprobeerd, dus ik kan niet alleen mijn perspectief geven op waar het nu is, maar ik heb ook de verbeteringen van CamRanger opgemerkt.

Het heeft me een tijdje gekost om door deze beoordeling heen te komen, omdat mijn eenheid ongeveer een week arriveerde voordat we in COVID-lockdown gingen, skatepark en de meeste sportfaciliteiten sloten … mijn belangrijkste locaties voor fotografie, maar we zijn er uiteindelijk gekomen.

Laten we in de review duiken.

Inhoudsopgave

Wat is CamRanger 2?

Pros

 • Wat elke mobiele app zou moeten zijn
 • Geavanceerde functieset zou de meeste gebruikers tevreden moeten houden
 • Bereik is waanzinnig ver
Tegens

 • De levensduur van de batterij kan beperkt zijn als gevolg van problemen met het opladen via USB bij sommige merken
 • Korte standaard kabel
 • Zou leuk zijn als presets vooraf waren ingevuld.
Controleer de huidige prijs

Met de CamRanger draadloze zender kunt u Canon-, Nikon-, Sony- en Fujifilm-camera’s draadloos bedienen vanaf maximaal 500 ft afstand en beelden bekijken en delen via uw mobiele apparaat.

U kunt ook een back-up maken van SD-kaarten en op afstand toegang krijgen tot geavanceerde functies zoals liveweergave, aanraakfocus, focusstapeling, intervalmeter, HDR-bracketing, foto-opname en filmopname.

CamRanger 2 Technische Gegevens

 • Release Type: Draadloos: Wi-Fi
 • camera-aansluiting: divers / universeel
 • Draadloze frequentie: 2,4 GHz, 5 GHz
 • Interval Timer /Programmeerbaar: Ja
 • Live View: Ja
 • Mobiel apparaat/app-enabled: Ja
 • Sluitertijden: lamp, continu, enkele opname
 • Draadloos bereik: 500′ / 152,40 m
 • Afmetingen ontvanger: 4,2 x 2,7 x 1,2″/ 106,7 x 68,6 x 30,5 mm
 • Ontvanger Power Source: Batterij
 • Ontvanger Gewicht: 5.6 oz / 159 g

Bouwkwaliteit

Alles wat je nodig hebt om te beginnen met fotograferen.

CamRanger levert de CamRanger 2 als een compleet pakket met bijna alles wat je nodig hebt om jezelf op weg te helpen.

Het enige dat ontbreekt is een SD-kaart en een USB-compatibele oplader om uw USB-kabel aan te sluiten.

In de CamRanger 2 doos vind je:

 • De CamRanger 2 unit,
 • Een oplaadbare batterij,
 • Een oplaadkabel voor de CamRanger 2,
 • Een datakabel om de CamRanger 2 aan te sluiten op uw camera
 • Een harde case om ervoor te zorgen dat de CamRanger 2 niet beschadigd raakt terwijl deze in uw tas zit.
 • Instructies specifiek voor uw model

De behuizing die bij de CamRanger 2 wordt geleverd, is hard en biedt bescherming tegen vallen of beschadigingen in de tas.

De datakabel is specifiek voor de camera die u gebruikt en kopers kunnen hun camera selecteren op het moment van bestellen. De CamRanger 2 ondersteunt een breed scala aan camera’s van Sony, Nikon, Canon en Fujifilm.

Een volledige lijst van de ondersteunde camera’s vind je hier. Ik heb alleen Sony, en ik had geen problemen met zowel de A7iii als de A7riii.

De kwaliteit van de constructie op de CamRanger 2 is uitstekend. Het is plastic, maar het voelt niet goedkoop aan en de algehele kwaliteit van het product komt overeen met de prijsklasse.

Dit is consistent voor alle componenten. Zelfs de kabel voelt dik en stevig aan en niets voelt goedkoop en smerig aan. Soms kan een totaalpakket worden verwend door een of twee goedkopere elementen.

Een van de items die ik wel leuk vind, is het verstrekken van een hard geval. Ik denk dat dit van cruciaal belang is voor dit soort elektronica.

Als je op mij lijkt, stop je het in een tas met veel andere accessoires. Mijn Godox X-Pro trigger ziet eruit alsof hij in een gevecht is geweest met Mike Tyson (terwijl hij nog in de bijtfase zat) en ik wou dat Godox een zakje leverde.

Over het algemeen is er niet veel te klagen over de constructie, behalve de lengte van de datakabel. Ik zal behandelen in de setup en handling.

Instellen &afhandelen

De CamRanger 2 is omvangrijk, maar niet zo extreem dat het problemen met de hantering veroorzaakt. Het is minder gebruiksgericht dan een Speedlight.

Zoals eerder vermeld, heb ik niet veel succes met mobiele apps die proberen een camera te bedienen.

Voor mobiele OEM-apps zijn er meestal een paar veelvoorkomende problemen die u tegenkomt:

 • Ze zijn traag en onstabiel en crashen regelmatig.
 • Er is een gebrek aan betrouwbaarheid met connectiviteit. Soms maken ze verbinding met je camera; soms niet. Af en toe zonder enige reden, wanneer er een volle maan is en de sterren zijn uitgelijnd, verbindt het.
 • Er is beperkte capaciteit om camera-instellingen te bewerken. Het is sluitertijd, diafragma en ISO en af en toe iets meer, maar daar houdt het op.
 • Bruikbaarheid is verschrikkelijk.
 • Updates gaan vaak kapot en het lijkt erop dat kwaliteitscontrole een bijzaak lijkt.

Het maken van foto’s zoals deze brengt je dicht bij de actie en je loopt het risico gewond te raken. Met de CamRanger 2 kun je in actie komen zonder je lichaam op het spel te zetten.

De installatie van de CamRanger 2 is enigszins gecompliceerd vanwege de vereiste wijzigingen in uw camera-instellingen, maar de instructies van CamRanger zijn uitgebreid en doen uitstekend werk om u erdoor te krijgen.

De meeste installatievereisten zijn specifiek voor het cameramodel dat u hebt, dus het is van cruciaal belang om deze instellingen te volgen. Als je deze installatiehandleiding volgt, is het instellen van de CamRanger 2 relatief probleemloos, of in ieder geval voor mij.

Het enige probleem dat ik vond met de installatie was dat ik een foutmelding kreeg die aangaf dat de camera het apparaat oplaadde, wat de levensduur van de batterij zou verkorten.

Ik had de instelling “opladen via USB” op de camera uitgeschakeld, maar deze fout bleef bestaan. Het leek niet veel verschil te maken.

Nadat u de vereiste wijzigingen in uw camera hebt aangebracht, omvat de eerste verbinding:

 • Een SD-kaart plaatsen in CamRanger 2.
 • Bevestig hem aan de flitsschoen op de camera.
 • Het downloaden van de app op uw tablet /telefoon.
 • Door verbinding te maken met het snellere 2.4- of 5G-netwerk, bent u op weg.

De enige fout die ik tegenkwam is deze. Het lijkt een fout te zijn die optreedt bij Fujifilm en Sony vanwege hun vermogen om op te laden via de USB-poort.

Als je eenmaal bent ingesteld, wordt het snel en gemakkelijk om het te gebruiken wanneer je het nodig hebt. Bevestig het aan uw camera en zorg ervoor dat de batterij is opgeladen.

Schakel de CamRanger 2 in en zodra het Wi-Fi-netwerk is geactiveerd, kunt u verbinding maken op uw apparaat en beginnen met het maken van foto’s.

Het 2,4 GHz-netwerk heeft een groter bereik, maar is veel langzamer; het 5GHz-netwerk is degene die ik zou aanbevelen, tenzij je vanaf extreme afstanden fotografeert.

De CamRanger 2 is fors, groter dan een flitstrigger, maar nog steeds klein genoeg om op de flitsschoen te monteren zonder ongemakkelijk of te groot aan te voelen. Er is een CamRanger Mini, maar de CamRanger 2 is niet groot genoeg dat ik me al te veel zorgen maak over het formaat.

Met de CamRanger 2 kun je de CamRanger wel opladen tijdens gebruik. Als u de camera op een statief hebt, kunt u een batterijpakket naar het apparaat laten lopen voor langere sessies.

Ik hou van het ontwerp dat ze hebben gebruikt met flitsschoenbevestiging waarbij de kabelbevestiging kort is; het beperkt kabelklitten tot een minimum.

Mijn enige kleine ergernis met deze korte kabel is dat deze iets te kort is, waardoor het apparaat in de flitsschoen lijkt te draaien. Het is echter een kleine ergernis, dus het zal alleen een probleem zijn als je OCD bent.

Functies

In-app bewerken is beschikbaar, maar beperkt. Verwacht niet dat het overeenkomt met Lightroom of krachtigere apps.

De CamRanger 2 is rijk aan functies. Er zijn ook te veel functies om alles op te sommen, dus ik heb geprobeerd de belangrijke op te sommen.

De CamRanger 2 ondersteunt Mac, Windows, iOS en Android. Ja, zoals ik eerder al zei, dit is niet alleen een mobiele app, je kunt het ook op een pc of Mac gebruiken.

 • Liveview van wat sensor ziet
 • Volledig RAW-bestand downloaden (naar SD-kaart)
 • In-app bewerken en delen van afbeeldingen op sociale media.
 • Bediening met meerdere camera’s (met Mac of Windows)
 • belichtingsmodus, sluitertijd, diafragma, ISO, witbalans, wit balance temperatuur, focus mode, image format, image size, capture mode, exposure compensation, exposure bracketing – camera dependent.

Als de kleine RAW-optie niet goed genoeg is, biedt de CamRanger 2 je de mogelijkheid om de RAW op ware grootte te uploaden, hoewel het de snelheden voor het renderen van de afbeelding op je apparaat vertraagt.

Om dat in perspectief te plaatsen: u kunt de instellingen op uw camera aanpassen als dat nodig is, de foto’s maken, distribueren, allemaal zonder de app te verlaten.

Er is ook een clientmodus die alle instellingenaanpassingen van het scherm verwijdert. Dit kan worden gebruikt in studio-omgevingen waar u foto’s wilt maken met de camera en deze naar een apparaat wilt laten sturen waar uw klant ze kan bekijken.

Dit biedt een groot aantal use cases. Het kan worden gebruikt voor modellen om hen te laten zien wat de uitkomst is terwijl u foto’s maakt. Het kan ook worden gebruikt voor ouders / klanten, of recensenten die over een shoot waken om de resultaten te controleren.

Er zijn twee toevoegingen die ik hier wil noemen, waarvan ik denk dat ze gebruikers zullen aanspreken: de eerste hiervan is het bereik. Het zijn voetbalveldafstanden waar we het hier over hebben, wat ongelooflijk is.

De tweede is de focus stacking, waardoor dit een krachtige toevoeging is voor macrofotografen.

Ontbreken er dingen? De CamRanger 2 maakt het gebruik van presets mogelijk. Het zou geweldig zijn als CamRanger een aantal standaardvoorinstellingen zou opnemen voor een verscheidenheid aan fotografische gebruiksscenario’s.

Met de CamRanger 2 kunt u presets opslaan. Het zou geweldig zijn als CamRanger een aantal standaardvoorinstellingen zou opnemen voor een verscheidenheid aan fotografische gebruiksscenario’s, zodat gebruikers deze niet hoeven te maken.

Dit zou het aantrekkelijker maken als mensen willen experimenteren met gebieden buiten het typische genre. Ik denk niet dat het bijzonder uitdagend zou zijn om deze presets op te nemen.

Ik heb bijvoorbeeld nog geen astrofotografie gedaan, maar ik ken sport omdat het mijn genre is. Als ik met Astra zou willen experimenteren, zou het geweldig zijn om een aantal standaard startinstellingen te hebben.

Waar voor je geld

De CamRanger 2 kan tijdens gebruik worden opgeladen als de levensduur van de batterij een probleem is.

Er zijn niet veel opties op de markt om de CamRanger 2 mee te vergelijken, dus het maken van een prijsvergelijking is een beetje ingewikkeld.

Dat gezegd hebbende, met een schaduw van meer dan $ 350, zou ik zeggen dat het een redelijke prijs is voor degenen die dit type apparaat nodig hebben.

CamRanger biedt ook enkele extra opties op het moment van aankoop. Deze omvatten reservebatterijen en montagebeugels.

Er zijn enkele goedkopere opties zoals Arsenal, maar deze zijn echt in dezelfde klasse als de CamRanger.

Ik kan het niet helpen, maar ik heb het gevoel dat sommige van deze een lager betrouwbaarheidsniveau bieden, wat precies de reden is voor het hebben van de CamRanger.

Controleer de huidige prijs

CamRanger 2 Beoordeling | Conclusie

Het bekijken van de JPG maakt weergave met een hogere resolutie mogelijk dan het RAW-bestand. De bovenkant is de JPG, de onderkant is het RAW-bestand.

Het is niet mogelijk om alle use cases voor de CamRanger 2 op te sommen, dus je moet echt beslissen of dit van toepassing is op jou of het type fotografie dat je doet.

Als je een zware mobiele of tethered gebruiker bent en gefrustreerd bent met het standaardaanbod, is de CamRanger 2 heel logisch.

CamRanger is geschikt voor diegenen die in een studio-omgeving werken, sporten en zich uitstrekken tot astrofotograaf en macro met focus stacking-mogelijkheden.

Voor mij past de camera op een mooie plek waar ik dicht bij de actie kan komen, maar toch het niveau van controle heb dat nodig is om de foto te krijgen.

Meestal zou dit bijna onmogelijk zijn met de OEM mobiele app of met behulp van een timer.

Zoals de meeste items is het niet perfect, maar de problemen zijn relatief klein. Niets valt op als een showstopper voor het soort fotografie dat ik doe, en problemen zoals het opladen via USB hebben betrekking op de camera, niet op de CamRanger 2 zelf.

Het is moeilijk om de CamRanger 2 niet leuk te vinden; het is een vaste waarde geworden in mijn workflow en een essentieel item voor mijn sportfotografie.

athol hill camranger 2 beoordeling8

Camranger 2 Zoeker

Open nieuwe mogelijkheden met eenvoudige draadloze tethering naar een breed scala aan apparaten.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen