Adriane de Souza

Mijn naam is Adriane de Souza, ik kom uit Rio de Janeiro, Brazilië maar ik woon momenteel in Doha, Qatar.

Het is moeilijk voor mij om precies te zeggen wat voor soort fotografie ik doe, maar ik zou zeggen dat ik meer geïnteresseerd ben in portretten. Het tonen van menselijke emoties, geheimen en kleine details is een uitdaging, maar dat maakt het interessanter.

In staat zijn om een persoon te fotograferen, dicht bij hem te komen en soms zelfs ongemakkelijk te worden, is een geweldige ervaring voor mij.

Mijn verhaal begint net als elk ander. Ik vond het altijd leuk om foto’s te maken en had het geluk dat ik de financiële middelen had om zoveel foto’s te maken als ik wilde en ze te ontwikkelen toen ik een kind was.

Na verloop van tijd begonnen mensen mijn ogen te openen voor veel meer mogelijkheden, en het veranderde allemaal toen ik een zelfportretserie maakte. Ik voelde me mentaal beter en lichter en toen wist ik dat ik in staat was om iets zinvols te creëren en dat dit een beroep kon zijn.

Sinds 2017 is fotografie mijn belangrijkste bron van inkomsten.

We hoeven niet de beste uitrusting te hebben om te maken, en we zouden onszelf niet moeten beperken als het gaat om dat.

U kunt met veel verschillende soorten apparatuur maken en dit heeft niet noodzakelijkerwijs invloed op de kwaliteit van uw werk. Megapixels zijn slechts een detail en mogen geen obstakel zijn.

Veel van mijn werk is gedaan met behulp van mijn telefoon, en veel werk in opdracht ook.

Ik weet dat verschillende apparatuur de fotografie zal beïnvloeden, maar het moet een positieve ervaring zijn, geen beperkende. De duurste camera die ik gebruik is een gedeelde camera. Ook wordt al mijn werk gedaan met behulp van natuurlijk licht.

Camera

Iphone XS – Ik gebruik mijn telefoon veel en het is echt nuttig. Veel mensen voelen zich geïntimideerd door een professionele camera en ze beginnen te poseren en onhandig te zijn, maar als ik de telefoon gebruik, zijn mensen gastvrijer en comfortabeler – ze nemen me niet al te serieus en daar hou ik van. Bovendien is de telefoon heel gemakkelijk mee te nemen en ongecompliceerd, gewoon richten en schieten.

Sony A7III – Ik hou van deze camera, het is erg praktisch en heeft sneltoetsen. Het is ook klein en niet zwaar. Ik werd verliefd op spiegelloze camera’s dankzij deze.

Sony RX100 VI – Deze camera kreeg ik dankzij een enorme korting. Het is goed voor foto’s, het heeft een geweldige zoom en films 4k, continu-opnamen, autofocus. Het is een geweldige camera. Het is ook klein en kan gemakkelijk worden gedragen.

Miranda MS-3 – Dit was een geschenk en heeft veel sentimentele waarde. Ik gebruik het wanneer ik veel tijd heb om na te denken over mijn foto en mijn film niet te verspillen. Het is heel gemakkelijk te gebruiken.

Olympus OM 10 – Deze camera met het objectief is wat zwaar. Het was super goedkoop en de moeite waard.

Polaroid Supercolor 635CL – Ik geef toe dat ik dit niet vaak als film gebruik, want het kan vrij duur zijn waar ik woon. Dus ik gebruik het voor heel speciale gelegenheden en heel speciale mensen. Het heeft veel sentimentele waarde, omdat het de camera was die mijn ouders gebruikten om familiefoto’s te maken. Ik heb er dus een speciale plek voor en gebruik die meestal om intiemere foto’s te maken. Ik hou ook van het wachten tot de foto klaar is.

Lenzen

Canon EF 50mm f/1.8 – Ik hou van 50mm-lenzen, en dit was een meer betaalbare optie omdat de f / 1.4 behoorlijk prijzig kan zijn. Ik gebruik deze lens al jaren non-stop. Het is mijn go-to en ik gebruik zeer zelden andere lenzen.

Miranda 28-70mm F3.5 Macro Zoom Lens – Dit kwam met mijn Miranda camera en de Olympus OM S-Zuiko 35-70mm f/3.5-4.5 kwam met mijn Olympus. Er was geen keuze omdat deze lenzen bij de camera’s werden geleverd, maar ik heb er geen klachten over.

Hardware en software

Een paar SanDisk geheugenkaarten.

Metabones EF-E houder T.

2 x Transcend externe harde schijven, omdat ik niet weet hoe ik met cloud om moet gaan.

MacBook Pro 8 GB.

Ik bewerk mijn foto’s meestal met Lightroom, zowel op mijn laptop als telefoon. Ook gebruik ik VSCO. Ik hou van de resultaten van filmfotografie (Ektar en Portra), dus als ik bewerk, probeer ik een beetje van dat naar mijn foto’s te brengen. Fotograferen met film en ontwikkelen kan behoorlijk duur zijn.

www.adrianedesouza.com | @adrianeaghata

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Includes tijdelijke kortingen.

Lees hier meer