Wil Dolfijn

FacebookPinterestDelen

Hey iedereen, ik ben Will Dolphin en ik ben een trouwfotograaf gevestigd in het Verenigd Koninkrijk in Exeter, Devon.

Ik fotografeer nu al meer dan 12 jaar bruiloften voluit en ik ben er helemaal weg van.

Het is misschien een klein cliché dat ik geboren ben met een camera om mijn nek, maar ik heb mijn eerste camera van jongs af aan opgepikt.

Ik begon serieus te fotograferen in mijn jonge tienerjaren, waar ik graag landschappen en de natuurlijke wereld fotografeerde.

Op school had ik werkervaring bij een lokale krant en herinner ik me de grote buzz die ik kreeg van het zien van mijn foto’s in druk en het zien hoe leuk en gevarieerd het werk was. Ik herinner me dat ik een vragenlijst deed met de loopbaanadviseur op school, waar het uitkwam met mijn perfecte baan als fotojournalist!

Ik ging vervolgens fotografie studeren aan de universiteit, waar ik op 18-jarige leeftijd mijn eerste bruiloft fotografeerde voor mijn beste vriend die ook fotografie studeerde.

Dat was in 1994 en ik gebruikte een Canon A1 met een 50mm lens. Ik weet niet zeker (nee, ik weet het zeker) ik zou dapper genoeg zijn om deze opnieuw te gebruiken voor een bruiloft!

Toen ik eenmaal van de universiteit kwam, dook ik in en uit fotografie als een beroep, werkte ik voor een nationaal familieportretbedrijf dat fotografeerde met middenformaatcamera’s en nog wat meer bruiloften voor vrienden fotografeerde.

Na een paar jaar rond de wereld te hebben gereisd, keerde ik terug naar huis en besloot dat het tijd was om wat serieuzer met mijn fotografie om te gaan. Ik fotografeerde voornamelijk commerciële fotografie met PR, evenementen, bedrijfsportretten, enz., Hoewel mijn liefde nog steeds landschaps- en reisfotografie was.

Weer vroeg een vriend van een vriend of ik hun bruiloft mocht fotograferen. Dit zou ongeveer 2003 zijn geweest en ik denk dat dit het begin van alles was.

Ik zat toen nog op filmcamera’s, hoewel mijn commerciële klanten alles digitaal wilden, dus ik wist dat ik snel moest overstappen. Ik fotografeerde die bruiloft op een Nikon F90x.

Bruidsfotografie was toen echt heel on-cool en niet wat fotografen wilden doen, maar ik zou het een beetje anders proberen te doen.

Mijn eerste digitale camera was de Fuji S2 Pro die ik had besloten omdat ik hield van de kleuren van Fuji Velvia diafilm die ik gebruikte voor het fotograferen van mijn landschappen en het was een Nikon-vatting.

Het groeide toen van daaruit met steeds meer vrienden en vrienden van vrienden die vroegen of ik hun bruiloften mocht fotograferen. Ik probeerde ze zo natuurlijk mogelijk te fotograferen in een documentaire stijl, wat niet veel fotografen in die tijd deden, en ik werd al snel verliefd op het fotograferen van bruiloften omdat het me de vrijheid gaf om mezelf meer uit te drukken dan het commerciële werk.

Dus vandaag fotografeer ik bruiloften in een documentaire stijl gecombineerd met een aantal creatieve portretten van het paar in een prachtig landschap, met een knipoog terug naar mijn liefde voor landschappen.

Ik probeer mijn spullen echt zo eenvoudig mogelijk te houden op een trouwdag, omdat ik niet aan iets anders wil denken dan de foto te maken.

Het belangrijkste voor mij is om de kit door en door te kennen, zodat het een verlengstuk van mij wordt. Op die manier kan ik de dag zo natuurlijk mogelijk documenteren, zonder ooit na te hoeven denken over instellingen.

Dit bevrijdt me om me te concentreren op het licht, mijn compositie en om het gevoel van de dag vast te leggen.

Camera

Ik gebruik 2 x Nikon D750 body’s en ik ben nog steeds helemaal weg van deze camera. Het is een geweldige camera en was een paar jaar geleden een enorme game-changer voor de huwelijksindustrie.

Het is klein, maar niet te klein, en ik vind het nog steeds volledig voldoet aan al mijn behoeften die ik op elke trouwdag krijg gepresenteerd.

Ik hou van de kleuren die het me geeft en de bestanden zijn een perfect formaat voor al mijn behoeften. Het is supersnel bij het scherpstellen en de ISO is voor mij meer dan voldoende.

Ik weet dat de dag zal komen dat ik zal moeten overschakelen naar spiegelloos en ik was erg verleid door de release van Nikon’s Z6 en Z7 maar ik was teleurgesteld over de ene kaartsleuf en zou me gewoon niet op mijn gemak voelen na zo lang met twee slots te hebben geschoten.

Ik maak me ook een beetje zorgen over het steeds kleiner worden met mijn camera, omdat ik het gevoel wil hebben dat ik iets stevigs vasthoud en ik hou gewoon van de ergonomie van de D750.

Waarschijnlijk is mijn enige zeer kleine probleem deze dagen een beetje bewust te voelen bij het fotograferen van ceremonies en het sluitergeluid, omdat ik weet dat veel fotografen er nu zijn met hun stille luiken. Ik kan in de verleiding komen om een Z6 te kopen om in deze behoefte te voorzien. Bekijk deze ruimte…

Lenzen
Mijn belangrijkste werkpaard is mijn Nikon 24-70mm f/2.8 lens die ik nog steeds gebruik tijdens alle ceremonies waar het moeilijker is om te bewegen, maar ik wil nog steeds een verscheidenheid aan verschillende brandpuntsafstanden in de opnames.

Ik gebruik deze lens ook voor al mijn paar foto’s, omdat ik dol ben op de afwisseling die ik ermee kan krijgen, hoewel ik nog steeds veel rondloop om dichtbij en ver op mijn voeten te komen.

In combinatie hiermee heb ik een Nikon 35mm f/1.8 en Nikon 85mm f/1.8 dat zijn ook allebei prachtige lenzen, verbazingwekkend scherp en erg snel. Ze zijn ook echt licht en zeer betaalbaar in vergelijking met de f/1.4 equivalente lenzen en ik zag gewoon niet de noodzaak van de extra investering.

Ik experimenteer met alleen het gebruik van deze twee lenzen, maar merk nog steeds dat ik naar de 24-70mm grijp voor de hierboven genoemde momenten.

Ik heb nog een oude Nikon 80-200mm f/2.8 maar gebruik dit zelden meer omdat ik graag veel dichter bij de actie ben om een verhaal te vertellen.

Flitsen
Ik heb 2 x Nikon Speedlight SB-910s die ik zal gebruiken voor de avondreceptie en soms toespraken als ik vind dat ik hoger moet zijn dan ISO 5000/6400.

Ik hou het weer vrij eenvoudig met mijn setup en zal een flitser op de camera hebben en gewoon van het plafond of de witte kaart die eruit springt, stuiteren.

Af en toe kan ik bij de eerste dans een off-camera flitser op een Manfrotto-standaard instellen en enkele eenvoudige triggers gebruiken, Calumet Quad Plus 2,4 GHz draadloze ontvanger en zender.

Buiten het zomerseizoen maak ik vaak ’s avonds tijdens het blauwe uur een creatief portret met behulp van een off-camera flitser en ik heb wat Magmod Grids.

Ik heb ook een Magsphere en Magbounce in het geval van een regenachtige trouwdag en de noodzaak om portretten en groepsfoto’s binnen te maken.

Software
Ik maak deel uit van een zeldzaam ras dat mijn foto’s niet bewerkt met Lightroom, maar in plaats daarvan Capture One Pro gebruikt waarvan ik nog steeds geloof dat het de krachtigste RAW converter is.

Ik heb mijn eigen kleine pre-set die ik laad, wat heel eenvoudig is, wat een goede verzadiging en contrast geeft.

Het doet alles wat LR doet, misschien gewoon sneller en het bestaat gewoon al veel langer. Ik gebruikte het in mijn commerciële dagen, waar het de tool was voor al het reclame- en modewerk waar je tijdens het fotograferen kon vastbinden.

Bedankt voor het lezen mensen. Grote liefde, Will. 🙂

www.willdolphinphotography.co.uk | @willtdolphin

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer