Denise Motz

Hallo, ik ben Denise Motz, een vrijgevochten sensatiezoeker en avonturier die graag de wereld rondreist om reportages te maken van bruiloften en mensen.

Ik doe dit nu vier jaar en ik hoop dat er nog veel meer jaren komen.

Ik heb beeldende kunst gestudeerd en in deze periode heb ik elk creatief medium uitgeprobeerd. Uiteindelijk was fotografie degene die het meest bij me paste.

Ik ben dit gaan combineren met bruidsfotografie en hierdoor is een unieke beeldtaal ontstaan, waarvan ik kan zeggen dat ik weet waar ik voor sta! Goede vrienden van mij vroegen me om hun bruiloft voor de eerste keer te fotograferen en ik werd er verliefd op. Ik haal de meeste energie uit het vastleggen van al deze mooie personages.

Mijn eerste bruiloft heb ik gefotografeerd met een Nikon D7100 en een Nikon 18-105mm f/3.5-5.6 lens. Dat was alles wat ik had en het werkte zoals het ging.

Na een jaar kocht ik mijn eerste full frame camera en mijn ogen werden geopend. Ik wilde nooit meer terug om de andere camera te gebruiken.

Ook mijn lenzen veranderden en ik wilde geen zoomlenzen meer gebruiken, dus ik dacht dat ik twee camera’s nodig had om mee te fotograferen en twee verschillende lenzen. Het maakt me creatiever.

Ik gebruik niet veel spullen, omdat ik denk dat het me tegenhoudt. Ik wil het licht en gemakkelijk houden. Gear is maar één ding, maar wat je op de afbeelding te zien krijgt is voor mij veel belangrijker.

Camera

Nikon D610 – Dit was de eerste full frame camera die ik me kon veroorloven. De kwaliteit van mijn beelden is geëvolueerd en ik ben er nog steeds erg blij mee.

Nikon D750 – Ik hoorde veel goede dingen over deze camera en ik heb het getest met vrienden. Ik had een tweede full frame camera nodig en we zijn nu beste vrienden.

Lenzen

Nikon 35mm f/1.8 – Ik heb voor deze lens gekozen omdat het perfect is om een bruiloft mee te fotograferen. Ik schiet 80% van mijn foto’s met deze lens. Ik hou ervan om verhalen te vertellen en met deze lens kan ik het gemakkelijk laten zien.

Nikon 85mm f/1.8 – Deze lens heb ik voor de huwelijksceremonie en portretten. Ik kan een behoorlijke afstand nemen en toch die traan of glimlach krijgen terwijl ik het moment niet onderbreek. Voor portretten is het erg leuk om diepte te creëren.

Nikon 28mm f/2.8 – Ik gebruik deze lens om het huwelijksfeest te fotograferen. Met het feest ben je zo dicht bij mensen en wil je het maximale laten zien wat je kunt, dus het helpt om een beetje breder gebied te hebben om in te schieten.

Lichten

2 x Nikon SB700 – Ik gebruik alleen on-camera flitser. Ik weet hoe ik flits moet gebruiken, maar ik hou echt van natuurlijk licht en probeer de flitser alleen te gebruiken wanneer het nodig is – op een feestje bijvoorbeeld.

Tassen/Riemen

Ik heb een National Geographic NG RF 5350 rugzak. Ik vind deze tas echt leuk om drie redenen: A. Het is handbagage, dus ik kan het overal mee naartoe nemen; B. Het ziet er mooi uit – ik hou niet van zwarte tassen; en C. Je kunt er veel spullen in kwijt, waaronder een laptop.

Hardware en software

Ik gebruik Adobe Lightroom voor 95% van mijn bewerkingen. De rest doe ik met Adobe Photoshop. Ik gebruik geen presets, maar ik werk alles zelf uit.

MISC.

Zonnebrandcrème
Banaan
Powerbank
Deodorant
Visitekaartjes
Water

Maak je geen zorgen over het feit dat je niet goed genoeg bent of wat je klanten over je denken. Je bent een mens en je doet je best. Fouten maken hoort erbij. Accepteer dit, omdat het deel uitmaakt van het leerproces.

Als je wilt dat iets werkelijkheid wordt, geloof dan gewoon in jezelf. Energie stroomt waar de aandacht naartoe gaat!

www.denisemotzweddings.com | @denisemotz

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer