Wayne La

Hallo mensen, ik ben Wayne La en ik ben een trouw- en straatfotograaf gevestigd in Londen, Engeland.

Ik fotografeer al acht jaar bruiloften, waarvan drie jaar in Texas, VS, waar ik formele training kreeg van een prominente studio.

Ik ging door een periode van afleren toen ik terug naar Londen verhuisde als reactie op een groeiende liefde voor documentaire fotografie.

De foto’s die ik maak zijn mensgericht. Ik fotografeer niet vaak bruiloften op besneeuwde bergtoppen of zonovergoten stranden en ik ben nooit aangetrokken tot landschappen om foto’s van te maken.

Ik hou van reizen, maar alleen om de geest te verbreden, niet om fotografische horizonten te verbreden. Ik geloof dat de beste foto’s het dichtst bij huis te vinden zijn en vaak tijdens de rustigste momenten.

Als ik geen bruiloften fotografeer, maak ik foto’s op straat. Er zijn parallellen met zowel qua esthetiek als praktijk, maar ik zie straatfotografie ook als een hulpmiddel om het oog te verscherpen en als een reinigingsmiddel om de geest te verfrissen.

Camera

Fujifilm X-T3 – Ik was een full-frame Nikon-gebruiker, maar de aanmatigende vochtigheid en hitte van Zuid-Texas draaide mijn hoofd naar de Fuji XT1 terug in 2014 en ik heb sindsdien niet meer achterom gekeken.

Ik fotografeer nu met twee X-T3 body’s en twee priemgetallen en een X100F voor back-up en persoonlijk gebruik.

De X-T3’s zijn vrijwel perfect voor mij: ze zijn een goed compromis om grootte / gewicht tot een minimum te beperken met behoud van robuustheid en functierijke mogelijkheden.

Ik gebruik het flippy scherm meer dan de zoeker omdat ik graag een idee krijg van de scène als geheel, hoewel zowel het achterscherm als de EVF helder en nauwkeurig zijn wanneer er een beroep op wordt gedaan. Bovendien is de autofocus razendsnel; de snelheid van de algemene werking is geruststellend.

Ik hou ook van het tactiele karakter van de camera’s. Drie draaiknoppen voor de belichtingsdriehoek betekent dat ik nauwelijks in het menusysteem hoef te gaan.

Fujifilm X100F – Mijn reservecamera en het is een ding van schoonheid. Met een 23mm vaste lens geeft het een 35mm full-frame beeldhoek die, als ik één brandpuntsafstand zou moeten kiezen, mijn favoriete keuze zou zijn.

De camera is bijna stil, bescheiden en stealthy, terwijl de hybride zoeker opmerkelijk is. Ik gebruik de EVF om de belichting te meten en schakel met een behendige beweging van de wijsvinger over naar de OVF om te componeren. Het is een unieke maar intuïtieve manier van kijken.

Lenzen

Fujifilm XF 16mm f/1.4 – Deze lens is mijn werkpaard. 75% van mijn foto’s komen uit dit 24mm full frame equivalent. Het is een beetje aan de grote kant (in zowel afmetingen als gewicht), maar maakt het goed door snel te zijn in het verzamelen van licht en autofocus.

Het fotograferen van een groothoek past bij mij. Mijn voorkeur gaat uit naar dichtbij, om te componeren met diepgang in gedachten, en om die relatie tussen voorgrond en achtergrond te hebben. Ik heb geen aantrekkingskracht op ondiepe scherptediepte.

Fujifilm XF 35mm f/1/4 – Geeft een 50mm full-frame equivalent. Het is mijn schoonheidslens voor af en toe een portret, en een frustrerende als ik openhartig fotografeer, maar het resultaat van doorzettingsvermogen is het waard. Het is ook een brandpuntsafstand waar ik graag verticaal mee fotografeer.

Verlichting/Triggers

Godox XPro-F trigger en Godox V850II flitser voor mijn kale verlichtingssysteem. Ik gebruik de flitser alleen tijdens de avondreceptie, dus een draadloze trigger en een eenvoudige handmatige flitser is alles wat ik nodig heb.

Tassen/Riemen
Peak Design Messenger 13″ – Het is groot genoeg om zowel lichamen als lenzen te dragen, te flitsen, te triggeren en ruimte te laten voor snacks en diversen.

Ik heb de Moneymaker gebruikt in het verleden en ik erken het gebruiksgemak voor dubbele camera’s; Ik vond het gewoon een beetje luid en trok te veel aandacht, wat het tegenovergestelde is van de rustige en discrete fotograaf die ik ben.

Spider BlackWidow Holster – Omdat ik de neiging heb om de 16 mm buiten mijn ooghoogte te gebruiken, gebruik ik deze lichtgewicht holster zodat ik niet wordt beperkt door de riem wanneer ik op voethoogte rondscharrelt of de camera boven mijn hoofd optil.

Peak Design Slide Lite – Deze band is dun, lichtgewicht en sterk en biedt heup-op-oog camera toegang in één supervloeiende glijbeweging.

Hardware en software

Ik ben een Lightroom gebruiker met een bog-standaard desktop PC. Ik hoor dat betere bestanden kunnen worden geëeked uit Capture One en sneller ruimen met Photo Mechanic, maar omdat alles goed voor me werkt, blijf ik graag in mijn comfortzone.

Ik gebruik mijn eigen preset voor kleur en Mastin Lab’s Kodak Everyday Tri-X 400 als basis voor af en toe zwart-wit.

www.waynela.com | @wayne_la_photo

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer