Rebekka Jeanson

FacebookPinterestDelen

Hallo! Ik ben Rebecca, een in New York City gevestigde fotograaf die oorspronkelijk uit het Midwesten komt (waar ik mijn liefde voor ranchdressing heb gekregen).

Ik fotografeer al sinds ik op mijn 16e een Facebook-account kreeg en een nieuwe profielfoto nodig had.

Ik heb vrijwel elk genre gefotografeerd, maar concentreer me nu op de momenten waar je geen feestjes voor geeft – familieherinneringen, gewoon omdat koppels schieten en af en toe een uitje.

Ik zal de details van mijn filosofie sparen, want je kunt erover lezen op mijn site als je geïnteresseerd bent! 🙂

Uitrustingslijst

Canon 5D Mark III
Canon 6D
Canon 50mm f/1.8 lens |
ProMaster FL1 Professionele TTL-flitser
Flitser Nikon SB – 28
Phottix Stratoâ„¢ II Multi 5-in-1 draadloze flitser trigger voor Canon, Nikon
WANDRD PRVKE 31 liter
BlackRapid Double Breathe camera harnas
Niet afgebeeld: een statief dat ik vergeten ben omdat ik het nooit gebruik!

Gear-praat

Ik voel me de meest onwaarschijnlijke persoon om te vragen naar uitrusting! Mijn kit is klein en hoewel ik een NYC-studioruimte met OCF en lenzen heb gehuurd voor shoots hier en daar, heb ik meestal met alleen deze uitrusting gefotografeerd.

Ik heb niet eens een mooie minimalistische filosofie – als ik geen studieschuld had, meer spaargeld had of ergens goedkoper woonde, weet ik zeker dat ik ook een versnellingshoofd zou zijn en veel coole dingen zou hebben.

Ik krijg en ondersteun de waarde van kwaliteitsuitrusting! Ik heb echter altijd gewoon het beste gemaakt van wat ik kon met mijn budget en dat was dat, wetende dat financieel niet riskant zijn kan betekenen dat het langer duurt.

Als er hier iemand is die zich verslagen voelt als ondernemers praten over investeren in je bedrijf terwijl je geen geld hebt om te investeren, zou ik je willen aanmoedigen dat je nog steeds schraal kunt zijn. Ik heb zeker fouten gemaakt en geloof volledig in beleggen wanneer je kunt – maar je kunt je werk nog steeds zoveel verbeteren zonder veel extra geld van een partner of spaargeld.

Hier is een ruwe tijdlijn met informatie over wat ik gebruik: ik begon met een gebruikte 6D na het lenen van de Canon Rebel van mijn vader via de middelbare school.

Ik erken hoe gelukkig ik ben dat ik een gezin heb gehad dat zich een fotohobby kon veroorloven! Ik kreeg even later de handige vijftig lens voor kerst, die ik nog steeds gebruik.

Een paar jaar geleden (na een tijdje in het bedrijfsleven te zijn geweest) kreeg ik een tweedehands Mark III van de fotograaf voor wie ik stage liep.

Onderweg pakte ik die twee flitsers (de Nikon gratis gooide iemand weg) en een statief waarvan ik niet zeker weet of het meer werkt – ik kreeg het een tijdje terug voor een prom-optreden. Die gebruik ik op trouwdagen voor recepties. Ze zijn prima, maar alleen omdat ik niet veel meer bruiloften fotografeer.

Toen ik mijn rugpijn niet tot op de bodem kon uitzoeken, heb ik wel geïnvesteerd in de iets-minder-cool-dan-een-leren-band BlackRapid. en het heeft zoveel geholpen! Ik voel het niet eens meer na bruiloften.

Meer recent kreeg ik de WANDRD Prvke rugzak (duurzaam gemaakt!) zodat ik zwaardere lasten in de metro kon dragen terwijl ik mijn rug beschermde. Het is super veelzijdig en ik zou het iedereen aanraden.

Tot slot kreeg ik een kleine Fujifilm reiscamera (gebruikt) zodat ik een camera mee kon nemen op reis zonder het risico te lopen mijn hele systeem te verliezen. Ik vind het leuk, maar ik vind de gebruikerservaring zeker beter op Canon.

Ik heb altijd de Creative Cloud gehad en ben dol op Lightroom, hoewel ik nooit voorinstellingen heb gekocht en alleen mijn eigen voorinstellingen gebruik. Ik gebruik af en toe Photoshop, maar het is niet mijn favoriet.

Ik huur ook vaak de Canon 24-70mm f/2.8 en 85mm f/1.8 / 35mm f/1.4 van Adorama voor bruiloften en enkele portretsessies.

Zodra ik nog meer soorten lenzen heb gehuurd, spaar ik voor een lens om te houden!

Mijn droom is om over te stappen op een lichter spiegelloos systeem, maar dat is ver weg als ik me zowel nieuwe camerabody’s als lenzen kan veroorloven.

www.rjimagery.com | @rjimageryphoto

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer