Robin Steward

FacebookPinterestDelen

Hallo Shot Kittens, mijn naam is Robin. Ik ben een echtgenoot, vader en een autodidactische fotograaf gevestigd in het slaperige zuidwesten van het Verenigd Koninkrijk en ik ben gespecialiseerd in super-openhartige huwelijksfotografie onder het mom van Orbit Photography.

Ik hou van het fotograferen van bruiloften, grotendeels vanwege de toegang die je krijgt tot ‘mensen die mensen zijn’ in een gelukkige sfeer die geleidelijk ronduit dronken en wanordelijk wordt.

Wat kan er beter?!

Ik maak geen hartvormige groepsfoto’s of flitsende koppels die in velden staan – dat interesseert me gewoon niet.

Ik ben op zoek naar een natuurlijk verhaal van de trouwdag zonder ophef te veroorzaken of te veel te leunen op wat kan worden beschouwd als de traditionele tropen en clichés voor huwelijksfotografie.

Mijn kit is een weerspiegeling van mijn stijl en aanpak. Het is klein, eenvoudig, licht en bescheiden. Ik ben geen overdreven technisch persoon en ik verveel me met gadgets, knoppen en menu’s.

Dus wat zit er in mijn swag bag en waarom?

Fujifilm X-E3 met XF 18mm f/2 (28mm equivalent) – Ik kocht de X-E3 specifiek vanwege zijn grootte. Het hangt de hele dag om mijn nek en in combinatie met de 18mm lens veroorzaakt geen last.

Ik gebruik de combo voor brede shots maar ook om dichtbij te komen met groepen mensen (gids) zodat ik deel kan uitmaken van de actie en de kijker een gevoel van ‘er zijn’ kan geven.

Afhankelijk van het licht zal ik met deze combo vaak zonefocussen en soms ‘schieten vanuit de heup’.

Fujifilm X-T2 met XF 35mm f/1.4 (50mm equivalent) – Dit is waarschijnlijk mijn favoriete body en lens combo en het is over mijn schouders geslingerd met behulp van de zeer verstelbare Peak Design Leash strap.

De X-T2 past zo goed bij mij – het werkt gewoon! Grootte, gewicht en bedieningselementen zijn allemaal precies zo. Een belangrijke wijziging die ik heb aangebracht, was het configureren van de functieknop aan de voorkant voor de focus van de ’terugknop’ – ik vind dat dit heel goed werkt.

Ik gebruik graag de 50mm equivalente lens voor openhartige portretten – het geeft een beetje ruimte van het onderwerp samen met wat bokeh.

Fujifilm X-Pro 1 | met XF 56mm f/1.2 (85mm equivalent) – De X-Pro 1 is meer een back-up body, maar ik zal het af en toe gebruiken met de 56mm voor langere opnamen wanneer ik een beetje bereik of sterke onderwerpscheiding nodig heb.

Flitsen – Ik gebruik pas echt flitsen op de dansvloer. Ik monteer een Godox X-ProF draadloze trigger op de X-E3 en houd een Godox TT350F in de hand.

Met de X-E3 ingesteld op ISO 1600, F/8 – F/11 en scherpgesteld op ongeveer 1 – 2 meter kom ik tussen de feestvierders die dansvloer / late night bloedbad vastleggen.

En ik maak ook altijd indruk met mijn vader die danst.

Om een andere look te krijgen, zet ik soms een Godox TT685F op. op een lichtstandaard of luidspreker en op afstand activeren om over de dansvloer te flitsen. Ik gebruik ook wel eens de kleine Fujifilm EF-X20 als een directe flitser op de camera.

Microsoft Surface Pro 6 – Misschien een enigszins ongebruikelijke computerkeuze, maar dit is wat ik gebruik voor het bewerken van de RAW-bestanden.

Ik wilde een discrete computeroplossing die zeer mobiel was en op de boekenplank zou glijden wanneer deze niet in gebruik was. De Surface doet precies dat en Lightroom presteert OK, vooral wanneer alleen bewerkt op slimme voorvertoningen.

Dus dat is het wel zo’n beetje! Je kunt mijn werk zien en met me in contact komen op mijn website hieronder. Ik hoor graag van je.

Zo lang, Robin.

www.daysofwonder.co.uk | @daysofwonder_photo

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer