Nikhol Esteras

Hallo, ik ben Nikhol Esteras, oorspronkelijk uit Californië en woonachtig in Oaxaca, een prachtige stad in Zuid-Mexico.

Ik ben een fotograaf die gespecialiseerd is in documentaire huwelijks- en familiefotografie en een fervent straatfotograaf.

Na twee jaar tweede opname maakte ik in 2014 een website en begon ik zelf bruiloften te fotograferen.

Camera

Tot begin 2018 gebruikte ik twee Canon 5D Mark III body’s. Op het moment dat ik mijn eerste Fuji X-T2 camera kocht voor straatfotografie, was ik echter verslaafd. Het gewicht van de camera, de kleuren en de kwaliteit van de bestanden zijn enkele van de dingen die ik er leuk aan vind.

Mijn man, Roque Reyes, fotografeert bruiloften met mij en we gebruiken elk een Fuji X-T3 en een Fuji X-T2.

Omdat ik een zeer fysiek actieve fotograaf ben, hebben deze camerabody’s me de vrijheid gegeven om te bewegen zonder de gewichtsbeperkingen die ik met mijn Canon-uitrusting heb ervaren.

Het enige wat me wat verzwijgt zijn de batterijen; we hebben momenteel 14 batterijen en laden ze altijd op tijdens de receptie.

Lenzen

Roque en ik gebruiken elk een Fuji 23mm f/1.4 voor primair gebruik en een Fuji 23mm f/2 voor back-up en voor straatfotografie, samen met een Fuji 35mm f/1.4 die we af en toe gebruiken tijdens de ceremonie en toespraken.

Verlichting/Triggers

Tegenwoordig gebruiken we zelden onze eigen lampen, maar gebruiken we het omgevingslicht en de DJ-lampen die op de locatie aanwezig zijn in ons voordeel.

In uitdagende lichtsituaties halen we echter onze GODOX V860II-F speedlight tevoorschijn die we indien nodig op de camera gebruiken en het licht weerkaatsen.

Tassen/Riemen

We reizen vaak voor bruiloften, dus alles in één tas passen is essentieel voor ons.

Tijdens het reizen dragen we onze spullen in de Think Tank Photo Airport Essentials Backpack met ruimte om te sparen. Bij het fotograferen van een bruiloft gebruikt een van ons de Think Tank Hubba Hubba Hiney Bag en de ander draagt onze Airport Essentials Backpack.

Oaxaca-bruiloften zijn in veel opzichten uniek, maar een groot onderdeel is de “calenda”, een huwelijksparade. Het bruidspaar en hun gasten dansen door de straten van de stad met mezcal in de hand, begeleid door getalenteerde traditionele Oaxacaanse dansers en een lokale band. Het is een prachtige chaos en het hebben van een lichte lading om te dragen terwijl we ons druk maken, is een game-changer geweest voor zowel Roque als ik.

We dragen ook elk een handgemaakte fanny pack-achtige tas met meerdere zakjes die we hebben gevonden in een winkel in een klein dorpje in de zuidelijke Sierra van Oaxaca.

Deze heuptassen bevatten onze Sandisk Extreme Pro geheugenkaarten en Fuji batterijen voor gemakkelijke toegang.

Volledige geheugenkaarten bewaren we in onze Think Tank Pixel Pocket Rocket die is aangesloten op onze heuptas.

Hardware en software

Ik doe al ons postwerk in Photo Mechanic (culling), Lightroom (bewerken) en gebruik de JPEGmini plugin bij het exporteren. Ik gebruik een preset die ik een paar jaar geleden heb gemaakt. Ik maak de slideshow in SmartSlides en de galerij via Pic-Time.

MISC.

We kleden ons comfortabel, in het zwart, en gebruiken Allbirds tennis normaal, maar als er kans is op regen gebruiken we onze Blundstone-laarzen.

De zon is intens in Mexico, dus we gebruiken MyChelle zonnebrandcrème en ik gebruik een vilten hoed die ik gemakkelijk in mijn tas kan vouwen als de zon ondergaat.

We hebben altijd “alegrías” bij de hand voor een snelle snack, dat zijn repen op lokale markten in Oaxaca gemaakt van noten, amarant en honing.

Ik heb gemerkt dat deze kleine maar machtige camera’s hebben geleid tot resultaten die ik graag zie in zowel mijn fotografische werk als mijn fysieke prestaties. Het is belangrijk om de camera te vinden die het beste werkt voor uw unieke behoeften als fotograaf en ik heb precies dat gevonden.

Ik ben erg blij met onze spullen en ik zou op dit moment niets veranderen.

www.nikholesteras.com | @nikholesterasphotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer