Laura Pritchett

FacebookPinterestDelen

Ik ben een schilder die voor het eerst de camera oppakte als hulpmiddel om mijn onderwerpen beter te bestuderen.

Ik begon met een handmatige Nikon FM-10 die mijn vader me in mijn vroege tienerjaren gaf, en daarmee leerde ik de basisprincipes van film voordat ik uiteindelijk overging op digitaal.

De onmiddellijke bevrediging van fotografie, in tegenstelling tot het langzame en gestage schilderproces dat ik heb ontwikkeld, is een geweldige uitlaatklep geworden om te experimenteren met concepten voordat ik ze in mijn schilderstudio breng. Ik zal vaak later naar mijn foto’s verwijzen terwijl ik schilder en het oorspronkelijke idee uitwerk.

Toen ik mijn fotografie de wereld in begon te laten, samen met mijn schilderijen en tekeningen, was ik verrast om commerciële kansen te krijgen waarmee ik beide media kon gebruiken.

Enkele merken waar ik het geluk heb gehad om mee te werken zijn Coach, Google, Van Cleef &Arples, Audi, Gap, Cole Haan en meer.

Mijn favoriete projecten zijn projecten die me in staat stellen om te reizen en die me pushen om te creëren vanuit een perspectief dat nieuw voor me is.

Ik heb onlangs meer dan een jaar lang cross-country (VS) in een Airstream met mijn familie afgerond en hield mijn camera te allen tijde bijna met me versmolten, genietend van de kans om onze omgeving te documenteren op de afgelegen plaatsen waar we kampeerden.

Ik gedij ook bij het vastleggen van ideeën die elementen bevatten die ik heb getekend of geschilderd, zoals mijn project voor Audi, waarbij hun nieuwe model met de hand in houtskool werd getekend voordat ik het uiteindelijke werk in de setting van mijn studio fotografeerde om een gevoel van schaal te geven. Ik geniet altijd van de kans om kunstwerken te tonen naast de tools die werden gebruikt om het te maken – om context te bieden en de kijker te verbinden met het proces erachter.

Mijn huidige opstelling is een Canon 5D Mark IV.

Het objectief dat ik het vaakst gebruik is de Canon 24-70mm f/2.8. Ik vind dat de veelzijdigheid van deze lens meestal een voldoende brede hoek biedt voor mijn studioconcepten en geweldig is voor het fotograferen van modellen die later in schilderijen kunnen verschijnen.

Als ik licht wil reizen en me niet te veel zorgen wil maken over het babyen van mijn lens, neem ik de meer betaalbare Canon 50mm f/1.8 mee.

Voor een beetje afstand als ik wandel en de natuur opzoek, gebruik ik mijn Canon 70-200mm f/4.0.

Mijn uitrusting is vrij minimaal en ik denk er niet veel over na.

Ik heb het gevoel dat ik mijn beste werk maak als ik volledig zelfverzekerd ben met behulp van welk gereedschap dan ook dat ik toevallig in mijn hand heb, wetende dat ik er het beste van kan maken voor elke situatie waarin ik toevallig ben beland, in plaats van me zorgen te maken of ik het nieuwste en het beste heb ingepakt.

Ik blijf bij het idee dat oog + timing > versnelling.

www.lauraepritchett.com | @bythebrush

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer