Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 Lens Test

Perfect, ideaal, foutloos, onberispelijk, voortreffelijk, prachtig, glorieus, ongeëvenaard – dit zijn enkele van de bijvoeglijke naamwoorden die ik kan gebruiken om de Panasonic Lumix S PRO 50mm f/1.4 voor L Mount camera’s zoals de Panasonic Lumix S1, Panasonic Lumix S1R, de Leica SL2 en de Sigma FP te beschrijven.

Als u een professionele trouw-, evenementen- en portretfotograaf bent of een liefhebber die het L Mount-systeem gebruikt en de allerbeste beeldkwaliteit moet hebben, dan is deze indrukwekkende full-frame L-vattinglens iets voor u.

Panasonic 50mm 1.4 lens; Lumix 50mm 1.4 lens

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4

Bliksemsnelle focus, duurzame bouw en uitstekende beeldkwaliteit – een premium lens voor sublieme resultaten.

Controleer de huidige prijs

Panasonic heeft naar deze lens verwezen als een referentielens, wat simpelweg betekent dat ze geloven dat het de beste in zijn klasse is voor alle anderen om zich aan te meten.

Ik zal de lens bespreken vanuit het oogpunt van een bruilofts-, evenement- en portretfotograaf met bijpassende afbeeldingen om te zien of deze snelle 50mm-lens geschikt is voor jou.

Inhoudsopgave

Panasonic Lumix S PRO 50mm f/1.4 Lens Technische Gegevens

Pros

 • Scherpte en beeldkwaliteit
 • Snel en nauwkeurig scherpstellen
 • Bouwkwaliteit
Tegens

 • Prijs
 • Groot formaat
Controleer de huidige prijs
 • Prime-lens met normale lengte is ontworpen voor full-frame L-mount spiegelloze camera’s, maar kan ook worden gebruikt met APS-C-modellen waar het een 75 mm equivalente brandpuntsafstand biedt.
 • Het maximale diafragma van Bright f/1.4 is zeer geschikt voor het werken bij weinig licht en biedt ook meer controle over de scherpstelpositie bij het gebruik van technieken voor ondiepe scherptediepte.
 • Twee asferische elementen helpen vervormingen en sferische aberraties in het hele zoombereik te minimaliseren om de scherpte en verlichting van rand tot rand te behouden.
 • Drie extra lage dispersie-elementen verminderen chromatische aberraties en kleurranden aanzienlijk om een hoge mate van helderheid en kleurnauwkeurigheid te produceren.
 • Een dubbel scherpstelsysteem maakt gebruik van zowel een lineaire motor als een stappenmotor om indrukwekkend snelle, nauwkeurige en stille autofocusprestaties te leveren.
 • Met de handmatige scherpstelkoppeling kunt u eenvoudig het scherpstelbereik duwen of trekken om snel te schakelen tussen AF- en MF-scherpstelmodi.
 • Spat-, stof- en vriesbestendige ontwerpvoordelen werken in slechte weersomstandigheden tot -14 ° F.
 • Afgerond 11-blads diafragma draagt bij aan een aangename bokeh-kwaliteit.
 • Afmetingen: 3.54 x 5.12″ / 90 x 130 mm
 • Gewicht: 2.1 lb / 955 g

Bouw & Ergonomie

De Panasonic Lumix S PRO 50mm f/1.4 is Leica gecertificeerd en krijgt de Pro-aanduiding, wat betekent dat hij de hoogst mogelijke beeldkwaliteit. Hoewel dat misschien marketing mumbo-jumbo is, betekent dit niet dat het niet waar is.

De lens is de grootste en zwaarste 50mm f/1.4 lens die ik ooit in een systeem heb gebruikt. Ik denk niet dat ik deze lens zou fotograferen zonder ibis van wereldklasse, zoals in de Lumix S1 die ik bezit, omdat die grootte en dat gewicht schokonscherpte aan mijn foto’s zonder zullen toevoegen.

Ik heb veel vertrouwen in de weersafdichting en heb het dit trouwseizoen meerdere keren in de regen gebruikt.

Het heeft ook de gebruikelijke drukte gezien die gepaard gaat met het fotograferen van bruiloften en is in staat geweest om een paar tafelbulten te weerstaan in de krappe grenzen die mijn klanten thuis en hotelkamer hebben tijdens de bruidsvoorbereiding.

Op dit moment van schrijven biedt Panasonic een zeer royale garantie van 3 jaar op deze en andere lenzen – kijk hier of deze nog steeds beschikbaar is.

De Lumix S PRO 50mm f/1.4 heeft een handmatige scherpstelkoppeling voor direct wisselen over en terug. Ik was bang dat ik het per ongeluk zou stoten tijdens het fotograferen, maar dat is geen probleem geweest.

Ik heb af en toe de handmatige scherpstelkoppeling geactiveerd terwijl ik deze uit mijn Think Tank Security Roller Bag haalde en zou graag de optie hebben om dit in het menu uit te schakelen in een toekomstige firmware-update. Het is echter helemaal geen enorme belemmering.

Het objectief heeft ook een diafragmaring en daar moet ik echt even aan wennen. Film shooters zullen gewend aan dit en waarschijnlijk dol op het.

Als iemand die in 2008 in het digitale tijdperk is begonnen, is dit mijn eerste ervaring met een diafragmaring en ik geef toe dat ik deze zelden heb gebruikt, waarbij ik ervoor koos om de lens eenvoudig op A in te stellen en f-stops te wijzigen via een camerabedieningsknop. Dit is ook een functie die ik graag de optie wil uitschakelen in het menu.

Focus prestaties

straatportret

Lumix S1 + Lumix 50mm f/1.4 | 1/125 f/1.4 ISO200

De Panasonic Lumix S PRO 50mm f/1.4 Lens is een zeer snelle scherpstellens ondanks het grote stuk glas.

Naarmate ik meer gewend raak aan de eye AF functionaliteit van mijn Lumix S1 camera, gebruik ik deze steeds meer met dit objectief op f/1.4 voor een heerlijke onscherpe fall off.

Het is ook een uiterst nauwkeurige lens, zelfs wanneer deze wijd open wordt geschoten.

Beeldkwaliteit

Lumix S1 + Lumix 50mm f/1.4 | 1/2500 f/1.4 ISO100

De Panasonic Lumix S PRO 50mm f/1.4 lens geeft je uitstekende beeldkwaliteit of het nu gaat om event-, trouw- of studiofotografie.

Ik heb door de jaren heen met veel 50mm lenzen van verschillende banden gefotografeerd en heb ze zacht gevonden.

Zoals veel fotografen begon ik met een “nifty-fifty” en ging al snel verder. Ik nam een houding aan ten opzichte van deze lenzen en sprak er vaak negatief over met de gemeenschap van fotografen die ik ken.

Ik woonde een Panasonic Lumix touch and try event bij en schoot een model met deze 50mm f/1.4 en toen begreep ik waarom ze het een “referentielens” noemden. Nadat ik de beelden in de camera had geplast, wendde ik me tot de toonbank van de camerawinkel en deed mijn aankoop meteen.

Ik hou van zeer scherpe lenzen, maar ik hou ook van mooie val bij het fotograferen wijd open en deze lens heeft beide kwaliteiten.

Er is absoluut geen chromatische aberratie, zelfs niet in zeer contrastrijke scènes, en vervorming is ook onbestaande.

Links: Lumix S1 + Lumix 50mm f/1.4 | 1/169 f/2.0 ISO1250 Midden: Lumix S1 + Lumix 50mm f/1.4 | 1/250 f/8 ISO100 Rechts: Lumix S1 + Lumix 50mm f/1.4 | 1/125 f/6.3 ISO1600

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4 – Voorbeeldafbeeldingen

Bekijk deze voorbeeldopnames gemaakt met de Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4.


Waar voor je geld

De Panasonic Lumix S PRO 50mm f/1.4 komt uit op ongeveer $ 2.200. Dit is geen toevallige aankoop.

Als u een trouw-, evenement- of portretfotograaf bent die zijn brood verdient in fotografie en eigenaar bent of overweegt een L Mount-camera te bezitten, kunt u niet fout gaan met het kopen van deze lens.

De Panasonic Lumix S PRO 50mm f/1.4 is een ongelooflijk snel en nauwkeurig scherpstellend objectief met sublieme beeldkwaliteit. Het zal je ook tijd besparen in de post, omdat deze lens absoluut geen gebreken heeft.

Tegelijkertijd, als je een liefhebber bent die de beste beeldkwaliteit in hun camera-apparatuur begeert, dan is deze lens ook voor jou.

Voor de beginnende fotograaf wiens instructeur hen vertelde om een snelle 50mm te krijgen en te beginnen met fotograferen, zijn er natuurlijk ook veel goedkopere opties die perfect goede lenzen zijn.

Alternatieven voor L Vatting in een standaardlens zijn de goedkopere Sigma 5omm f/1.4 Art, de duurdere Leica Summilux-SL 50mm f/1.4 en Leica APO-Summicron-SL 50mm f/2… evenals de Sigma 45mm f/2.8 lens, die allemaal klein zijn in vergelijking met S Pro.

Controleer de huidige prijs

Panasonic Lumix S PRO 50mm f/1.4 Test | Conclusie

Lumix S1 + Lumix 50mm f/1.4 | 1/60 f/5.6 ISO1600

De Panasonic Lumix S PRO 50mm f/1.4 lens is misschien wel de beste in zijn klasse en een echte referentielens zoals Panasonic het heeft genoemd.

Alle nieuwe batch full frame spiegelloze lenzen van alle merken laten hun DSLR-tegenhangers in het stof achter. Als je lenstesten opzoekt op de Canon R, Nikon Z etc lees je dezelfde gedachten.

We lijken ons ook in een tijdperk van grote lenzen te bevinden die we nog nooit eerder hebben gezien. Misschien komen er meer pancake objectieven zoals de Sigma 45mm f/2.8, maar over het algemeen – groot zit erin.

Als iemand die het zeer draagbare m4/3 systeem al jaren in de Olympus OMD EM1 II en objectieven als de Olympus 25mm f/1.2 heeft geschoten, is dit een behoorlijke schok… maar ik pas me aan.

Voor mij is dit zeker een lens die ik van plan ben om nog jaren te gebruiken. Ik vind het perfect voor het uitwissen van een rommelig bruidsvoorbereidingsgebied en het is mijn nieuwe favoriet voor omgevingsportretten tijdens verlovingssessies en evenementen.

Panasonic 50mm 1.4 lens; Lumix 50mm 1.4 lens

Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4

Bliksemsnelle focus, duurzame bouw en uitstekende beeldkwaliteit – een premium lens voor sublieme resultaten.

Controleer Current Prijs

Steve Vandenberghe

Steve Vansak is hoofdfotograaf en eigenaar van Region Weddings en fotografeert huwelijks- en portretfotografie in Chicago en Noordwest-Indiana.

Mis deze artikelen niet:

best-sony-lenzen-1

Heb je een Sony Camera? Je hebt minstens ÉÉN van deze 26 ongelooflijke lenzen nodig

Lees meer →

What_camera_Shotkit

We vroegen 1.000 fotografen welke camera ze gebruiken – de resultaten waren verrassend!

Lees meer →

camera-hacks

121 verbazingwekkende fotografie hacks die je niet gelooft zijn mogelijk met je camera!

Lees meer →

hilarisch-grapje

Waarom huilde de lens? Lees deze 58 hilarische fotografengrappen om erachter te komen!

Lees meer →

food-fotografie-trucs

14 ongelooflijke voedselfotografiegeheimen onthuld (nummer 2 is YUCK!)

Lees meer →

gevaarlijke haai foto

’s Werelds gevaarlijkste banen (afbeeldingen kunnen sommige kijkers storen)

Lees meer →

fotografie-camera-feiten-1

Bereid je voor om versteld te staan: 25 verbluffende feiten over camera’s en fotografie

Lees meer →

make-money-fotografie-karolina-grabowska

13 slimme manieren om onmiddellijk meer geld te verdienen met uw fotografie

Lees meer →

beroemde foto's

31 beroemde fotografen die de wereld hebben geschokt – ken je ze allemaal?

Lees meer →

binnenste cameratas

80 professionele fotografen onthullen de RARE dingen die ze in hun tassen dragen

Lees meer →

dure camera's

Wanneer geld geen object is: bekijk ’s werelds duurste camera’s

Lees meer →

Werkruimte

Neem een voorproefje van 67 werkruimten van professionele fotografen van over de hele wereld

Lees meer →

Functies10
Bouwkwaliteit10
Ergonomie & Handling 8
Autofocus10
Beeldkwaliteit10
Waarde7