Vali Matei

FacebookPinterestDelen

Hallo allemaal, ik ben Vali Matei en ik ben een trouwfotograaf gevestigd in Boekarest, Roemenië.

Ik zeg graag over mij dat ik een geluksvogel ben. En dat komt omdat ik, hoewel ik in de kern een econoom ben, mijn passie voor fotografie heb kunnen omzetten in een baan die ik elke dag met liefde doe.

Na 10 jaar op een kantoor, in een telecommunicatiebedrijf, besloot ik dat het tijd was voor verandering en om te gaan met wat voorheen gewoon een obsessie was die mijn vrije tijd in beslag nam. Sinds 2014 ben ik dus fulltime trouwfotograaf.

Ik ben een trouwverteller! En dat komt omdat ik een bruiloft graag precies vastleg zoals het was, zonder de gevoelens te veranderen die op zo’n speciale dag worden ervaren en geuit.

Mijn foto’s zullen altijd natuurlijk, energiek, grappig zijn; proberen de uitdrukkingen, gebaren, ervaringen en emoties van mensen vast te leggen.

Ik ben een fan van Canon en Fujifilm, en ik gebruik momenteel:

2 x Canon 5D Mark III – Ik gebruik Canon al sinds fotografie gewoon een passie was, dus het was helemaal niet moeilijk om dit merk bij te houden toen mijn hobby een fulltime baan werd.

Ik hou van de kleuren die Canon aanbiedt en ik zal dit systeem in de nabije toekomst niet veranderen. Voor mijn bruiloften gebruik ik full frame DSLR’s omdat tot nu toe geen enkele spiegelloze mij heeft overtuigd om het eigenlijke systeem dat ik momenteel gebruik op te geven.

Canon 35mm f/1.4 – Het is mijn basislens en degene waarmee ik 70% van een evenement fotografeer. Ik hou echt van deze brandpuntsafstand en ik zou zelfs een hele gebeurtenis met deze lens kunnen fotograferen zonder de behoefte aan iets anders te voelen.

Canon 85mm f/1.4 – Een objectief dat altijd op mijn tweede camerabody zit en die ik parallel aan de Canon 35mm f/1.4 gebruik. Ik gebruik het elke keer voor groepsfoto’s, fotoshoots of belangrijke momenten van het huwelijksfeest (eerste dans of taart).

Canon 24mm f/1.4 – Ik gebruik hem als vervanging voor de Canon 35mm f/1.4 wanneer de ruimte voor voorbereidingen op de trouwdag erg klein is, of in het restaurant als ik intense feesten heb en als de dansvloer erg druk is.

Canon 50mm f/1.4 – Ik gebruik hem vrij zelden en over het algemeen voor voorbereidingen, waarbij Canon 85mm f/1.4 een brandpuntsafstand te lang is voor die ruimte.

4 x Flash Canon 430EX III – Ik fotografeer graag in natuurlijk licht en gebruik het zoveel mogelijk gedurende de dag. Aan de andere kant gebruik ik altijd flitsen op het feest.

Als de locatie het toelaat, gebruik ik over het algemeen slechts één flitser op de camera, maar er zijn ook gevallen waarin ik twee flitsers op de locatie plus de flitser op de camera gebruik. Ik gebruik geen trigger- en externe flitscoördinatie – ik doe het met de hoofdflitser op de camera.

Ik gebruik nog steeds flitsers in fotoshoots als ik met het licht speel en ik wil een creatief kader krijgen, natuurlijk met een MagMod MagGrid geïnstalleerd op off-camera flitser.

Persoonlijk gebruik ik tijdens vakanties of voor straatfotografie Fujifilm X-T2 (met twee lenzen: 18mm f/2 en 35mm f/1.4). Het is een lichte, retro-stijl camera die je verliefd maakt op de authentieke manier van fotograferen. Zowel qua uiterlijk als functionaliteit is het een genot om ermee te fotograferen.

Tot voor kort draaide voor mij alles om fotografie; sinds het verschijnen van mijn dochtertje, Mara, gaat nu alle fotografie om haar heen. 😊

www.valimatei.ro | @valimateiphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer