Akaso EK7000 Low Budget Actie Camera Test

FacebookPinterestDelen

Als je op zoek bent naar een actiecamera, maar GoPros een beetje te prijzig vindt, wil je misschien een kijkje nemen bij de Akaso EK7000.

De Akaso EK7000 – vooral de Akaso EK7000 Pro – wordt aangeprezen als een van de beste GoPro-alternatieven op de markt in 2023.

Het is opmerkelijk vergelijkbaar met de GoPro-lijn in uiterlijk, grootte en zelfs in sommige van zijn functies, maar verkoopt voor een fractie van de prijs.

Akaso EK7000 Pro

Akaso EK7000 Pro

Betaal iets meer voor de Pro-versie van deze voordelige actiecamera en je zult jezelf later bedanken.

Controleer de huidige prijs

Ik heb onlangs een van deze kleine jongens in handen gekregen en was benieuwd of een kleine kubus van $ 60 van een camera de goederen echt kon leveren.

Mijn review-eenheid was de reguliere versie van de Akaso EK7000, maar ik heb gekoppeld aan de Pro-versie – je zult zien waarom in de onderstaande recensie.

Maar eerst de specs…

Inhoudsopgave

Akaso EK7000 Technische Gegevens

Pros

 • Geweldige prijs
 • Wordt geleverd met veel accessoires
 • Gebruik dezelfde mounts als GoPro
 • Loop-opname, slow motion en time-lapse allemaal inbegrepen
 • Inclusief draadloze afstandsbediening
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede levensduur van de batterij
 • Wifi-afstandsbediening werkt goed
Tegens

 • Geen beeldstabilisatie (alleen basismodel)
 • Geen touchscreen (alleen basismodel)
 • Kan het gezichtsveld niet wijzigen (alleen basismodel)
 • Middelmatige beeldkwaliteit
 • Touchscreen op de Pro kan niet worden gebruikt via de behuizing (Pro-model)
 • Ondermaatse audio
 • Geen externe microfoonoptie
Controleer de huidige prijs

 • Afmetingen: 5,8 x 4,1 x 2,8 cm (2,3 x 1,6 x 1,1 inch)
 • Gewicht: 74 g (2.6 oz)
 • 2-inch LCD-scherm
 • Videoresoluties: 4K, 2.7K, 1080p en 720p.
 • Foto resolutie: 16mp
 • Burst-modus tot 30 fps
 • ISO bereik 100-6400
 • Timelapse
 • Gezichtsveld: 170 °
 • Poorten: micro HDMI, mini USB en MicroSD
 • Waterdicht tot 30m / 100ft met behuizing
 • Wifi (optioneel)

Voor een touchscreen, beeldstabilisatie en de mogelijkheid om de kijkhoek aan te passen, moet je $ 25 meer naar de EK7000 Pro stoten. De Pro schiet ook foto’s met de hogere resolutie van 16mp – bekijk hier de huidige prijs.

Akaso staat ook bekend om het maken van achteruitkijk- en back-upcamera’s.

Ontwerp & Externe bediening

Akaso dk7000 Lens

Zonder zijn waterdichte behuizing is de Akaso EK7000 vrijwel gewoon een kubus met een lens, een scherm en vier knoppen.

Het ontwerp van de Akaso EK7000 is ongeveer net zo eenvoudig als het maar kan: een eenvoudige kubus met vier knoppen. Het is niet alleen eenvoudig, maar het lichaam is ook onmiskenbaar vergelijkbaar met de oudere generatie GoPro’s.

De voorkant van de camera heeft een aan /uit-knop die ook schakelt tussen de verschillende modi (video, foto, burst, time-lapse en instellingen). Het kan ook worden gebruikt om een stap terug te doen bij het navigeren door de menu’s.

De sluiterknop bevindt zich bovenaan en fungeert ook als de “enter” -knop tijdens het bladeren door de menu’s.

Aan de andere kant is er alleen het 2-inch LCD-scherm.

Akaso DK7000 LCD-scherm

Het LCD-scherm op de EK7000 is geen touchscreen. Je zult iets meer moeten betalen voor de EK 7000 Pro als dat belangrijk voor je is.

Als het ontbreken van een touchscreen je een dealbreaker lijkt, houd er dan rekening mee dat je toch niet echt toegang hebt tot het touchscreen via de waterdichte behuizing.

Dat gezegd hebbende, zou een touchscreen deze goedkoopste versie van de EK7000 veel gemakkelijker te gebruiken maken als het niet in zijn geval is. (Nogmaals, nog een reden om de EK7000 Pro-versie te krijgen.)

De twee knoppen aan de zijkant helpen u bij het navigeren door de menu’s. In de foto- of videomodus brengen deze knoppen u ook naar de afbeeldingengalerij (foto of video).

Zijaanzicht van de Akaso EK7000

Ik was onder de indruk van hoe goed de zijknoppen door de waterdichte behuizing werken.

De kant tegenover de navigatieknoppen heeft de HDMI- en micro-USB-poorten. De onderkant heeft een compartiment dat de batterij en micro-SD bevat.

Akaso Action Camera kant

De HDMI- en micro-USB-poorten bevinden zich aan de zijkant, maar zijn uiteraard niet toegankelijk via de waterdichte behuizing.

Misschien is het enige dat voor mij het meest uitdagend is aan dit cameraontwerp, hoe moeilijk het is om het batterijcompartiment open te krijgen.

Het is bedoeld voor je vingernagel om het open te knallen, maar daarvoor is het veel te stijf. Elke keer heb ik mijn toevlucht moeten nemen tot een superdun pincet om het open te krijgen.

Akaso EK7000 batterij compartiment

Het batterijcompartiment past naadloos in de onderkant van de camera. Een beetje te naadloos, hoewel, omdat ik het nooit open kan krijgen zonder een klein hulpmiddel te vinden om in de nis in te voegen. Je kunt de slijtagesporen zien die ontstaan.

Het is zover gekomen dat ik me tot het laatste moment verzet tegen het vervangen van de batterij, omdat ik constant bang ben dat ik het deksel van het batterijcompartiment ga beschadigen.

Akaso EK7000 waterdichte behuizing

De waterdichte behuizing is eenvoudig te openen en te sluiten en de knoppen hebben er tot nu toe naadloos doorheen gewerkt.

Net als de oudere generatie GoPro’s is de Akaso-actiecamera alleen waterdicht bij het dragen van de behuizing, die wordt geopend door een clip bovenop.

Het is een beetje stijf, maar min of meer gemakkelijk om de camera erin en eruit te krijgen.

Akaso DK 7000 Ergonomie

Alle Akaso actiecamera’s gebruiken hetzelfde montagesysteem als GoPro camera’s.

Een ding dat je waarschijnlijk handig zult vinden, is dat de Akaso EK7000 hetzelfde bevestigingssysteem gebruikt als de GoPro-cameralijn, waardoor je accessoire-opties aanzienlijk worden uitgebreid.

Menu systeem

Akaso video-instellingen

Het menusysteem op de Akaso EK7000 is ongeveer net zo eenvoudig als het cameraontwerp. Je kunt zeker bij alles komen, en op een lineaire manier.

Degenen die gewend zijn aan het GoPro-menuformaat vinden de EK7000’s misschien een beetje primitief, maar voor mij werkt het prima. Alles is in een logische volgorde ingedeeld en het is gemakkelijk te leren.

Er zijn een aantal verschillende besturingselementen voor zowel foto als video. Ik was aangenaam verrast om te ontdekken dat ik handmatig wijzigingen in de belichting, ISO en witbalans kon aanbrengen. (Ik denk dat ik verwachtte dat alles op Auto … althans voor deze prijs.)

Natuurlijk reduceert het niet hebben van een touchscreen me tot het indrukken van knoppen, maar het is gemakkelijk genoeg om eraan te wennen.

Videoprestaties

Zowel de Akaso EK7000 als de Akaso EK7000 Pro hebben een vrij beperkt bereik aan resolutie- en framesnelheidsopties. Degenen die ze wel hebben, houden zich vrijwel aan wat populair is voor het online delen van video’s.

Hoewel het wordt gefactureerd als een 4K-actiecamera, is dat echt een beetje een verkeerde benaming, omdat het gewoon niet de verwerkingskracht heeft om 4K boven 30 fps te bieden.

Dat gezegd hebbende, de 1080 HD @ 60 fps werkt goed op deze camera en zou genoeg moeten zijn voor de meeste casual gebruikers. (Als je het niet wist, is 30 fps te traag voor vloeiende beelden bij 4K.)

Een ding dat echter echt van invloed is op de videoprestaties op het basismodel, is het gebrek aan beeldstabilisatie. Met behulp van de EK7000 op mijn mountainbike was een groot deel van de video behoorlijk onbruikbaar. De beelden van zwemmen, autorijden en fietsen (op verharde wegen) kwamen echter goed uit.

Tenzij je al een gimbal hebt waarmee je hem wilt gebruiken, zou ik aanraden om alleen al voor de beeldstabilisatie naar de EK7000 Pro te gaan – de IS is de extra $ 25 meer dan waard.

Wat de kwaliteit van de beelden betreft, krijg je hier min of meer waar je voor betaalt. Het kan op zijn best middelmatig worden genoemd, vooral op het gebied van kleurweergave.

Het worstelt ook bij weinig licht, voegt een behoorlijke hoeveelheid ruis toe en mist detail. (Ik had de ISO op auto tijdens mijn nachtrit.)

Een andere uitdaging met deze specifieke camera (en vergelijkbaar geprijsde concurrenten zoals de Campark en de Drograce), is dat de audio wordt gedempt en / of gedempt bij het gebruik van het waterdichte frame – ik zou aanraden om naar een aparte microfoon of voicerecorder te kijken om de audio vast te leggen.

Tijdens mijn fietstocht vertelde ik de hele tijd, maar de camera pikte alleen weggeluid op – geen enkele hint van mijn stem. Ik snap dat weggeluid erg hard kan lijken voor de camera (en niet voor mijn oor), maar ik kon eerlijk gezegd niet eens zien dat ik had gepraat – zelfs niet toen ik stopte.

Als gevolg hiervan zou ik aanraden om de waterdichte behuizing niet te gebruiken, tenzij je van plan bent om in de buurt van water, modder, sneeuw of iets dergelijks te gaan.

Fotoprestaties

Akaso ek7000 fotoprestaties

Dit beeld komt rechtstreeks uit de camera, behalve dat de niveaus zijn gecorrigeerd.

De meeste mensen gaan de EK7000 niet kopen voor het maken van foto’s, maar het is nog steeds een goede optie om te hebben, vooral als het de enige camera is die je bij je hebt.

Dat gezegd hebbende, de stilstaande foto’s lijden aan dezelfde beeldkwaliteitsproblemen die zich voordoen in de videobeelden. Hoewel het op 16 MP schiet, komen de beelden nog steeds naar buiten waardoor er veel te wensen overblijft.

Op de foto van mijn kas hierboven is er een duidelijk gebrek aan scherpte. Ik heb de niveaus in Photoshop gecorrigeerd, maar er zijn geen andere wijzigingen aangebracht.

Akaso EK7000 foto's

Hier lijkt het hele beeld weggespoeld.

Deze foto van mijn zijtuin komt rechtstreeks uit de camera zonder dat er nabewerkingsaanpassingen zijn gedaan. Het hele beeld lijkt uitgewassen en de kleuren zijn er zeker af. Het is goed genoeg voor een actiefoto misschien, maar zal zeker geen prijzen winnen.

Een niveau-aanpassing maakt hier een enorm verschil en duurt slechts een moment, maar niet iedereen weet hoe of wil zijn beelden door de nabewerking brengen.

akaso ek7000 afbeelding

Hoewel de EK7000 het meestal niet al te goed doet in de meeste omstandigheden met weinig licht, lijkt hij het hier goed te doen, waar er gemengde verlichting is. Hoewel het beeld scherpte en definitie mist, is er geen merkbare ruis. (Nogmaals, deze is rechtstreeks uit de camera.)

Dus zoals je kunt zien, hoewel de EK7000 zeker in staat is om 16MP-foto’s te nemen, zou het echt niet je belangrijkste reden moeten zijn om hem te kopen. U moet op zijn minst wat nabewerking op elke afbeelding uitvoeren om ze er goed uit te laten zien.

Andere handige functies

Akaso dk7000 achter

Afgezien van de standaard foto- en videomogelijkheden, wordt de Akaso EK7000 geleverd met een aantal andere functies. Hier is een lijst met de meest prominente.

Time-lapse

Zowel de EK7000 als de EK7000 Pro hebben zowel Time Lapse video als Time Lapse foto-opties.

In de time-lapse-videomodus zijn de intervalopties 1, 3, 5, 10, 30 en 60 seconden. In de fotomodus heeft mijn menu gewoon een optie “uit” of “aan”, in plaats van de verwachte intervallen van 2, 3, 5, 10, 20, 30 en 60 seconden.

Loop Opname

Beide modellen hebben loop-opname, beschikbaar in loops van 2, 3 of 5 minuten. Het is niet beschikbaar in 4K of 2.7K, maar als je het als dashcam gebruikt, heb je waarschijnlijk niet zulke hoge resoluties nodig.

Burst Schieten

Beide Akaso EK7000’s hebben een burst-opnamemodus die sets van 3, 5 of 10 foto’s in een seconde kan maken.

Slow Motion

Geen enkele actiecamera zou helemaal compleet zijn zonder op zijn minst enige slow-motion mogelijkheid. Hierin stelt de Akaso EK7000 niet teleur en biedt slow motion in [email protected] Fps [email protected]en [email protected]

Mobiele app

Als u een EK7000 krijgt met ingebouwde Wi-Fi, kunt u de Akaso-app (smart DV) gebruiken voor foto- / video-overdracht. Het wifi-signaal reikt tot 10 meter.

Afstandsbediening

Een afstandsbediening met een polsbandje zit in zowat elke bundel en bedient de sluiterknop. Misschien moet je het inschakelen in je instellingen, maar daarna werkt het als een charme.

Het is vooral handig als je de camera niet kunt bereiken of als je geen extra camerabeweging wilt toevoegen.

Een bonus is dat het een alternatieve knop heeft die automatisch de modus van de camera van foto en video schakelt en vice versa.

Veel accessoires

Afhankelijk van welke bundel je kiest, wordt de EK7000 geleverd met nogal wat verschillende accessoires, van verschillende mounts tot extra batterijen.

Een andere bonus is dat het montagesysteem op de EK7000 compatibel is met zowat elk type GoPro-montageaccessoire dat er is.

Gebruiksgemak

Akaso actiecamera op een fiets

Afgezien van het uitzoeken van het montagesysteem, is de Akaso EK7000 vrij eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Er is niets complex aan en het zou gemakkelijk moeten zijn voor iedereen die bekend is met basiscamera’s om erachter te komen.

Ik heb een paar kleine klachten over het gebruik, maar niets echt overweldigend. Het grootste probleem dat ik hierboven al heb genoemd: het batterijcompartiment open krijgen. Daarnaast zijn er maar een paar dingen die het waard zijn om op te reageren.

De eerste is hoe traag de camera reageert op modusveranderingen. Als ik naar de instellingen wil, wil ik graag 4 keer snel achter elkaar op de modusknop kunnen drukken en daar komen. In plaats daarvan moet ik vrijwel even ademhalen tussen het indrukken van de knoppen terwijl de camera elke selectie verteert.

Ik heb beoordelingen gezien waarin stond dat het moeilijk was om de knoppen te laten registreren via de waterdichte behuizing, maar ik had dergelijke problemen niet. Nou ja, op één uitzondering na. Ook werkt de draadloze afstandsbediening prima, waardoor het niet nodig is om de sluiterknop op de camera te gebruiken.

Een ander ding dat me stoorde, was dat hoe voorzichtig ik ook was, zowel de lens als de waterdichte behuizing ongelooflijk gemakkelijk stof, vuil en vingerafdrukken oppikten. Er waren momenten dat ik de lens constant aan het schoonmaken was en nog steeds merkte dat ik de helende borstel in de nabewerking moest gebruiken.

Gelukkig wordt de DK7000 geleverd met een framebevestiging, zodat u de waterdichte behuizing niet kunt gebruiken wanneer deze niet nodig is.

Batterij prestaties

Akaso EK7000 batterijen

De batterijen worden geleverd met handige kleine lipjes, zodat u ze gemakkelijk uit het batterijcompartiment kunt trekken.

De batterijen zijn geschikt voor ongeveer 90 minuten direct gebruik. Ik heb nog geen 90 minuten geprobeerd te filmen, dus daar kan ik niet mee praten. Wel heb ik de camera iets meer dan een uur uit en aan gezet. De batterij bleef in die tijd goed opgeladen.

Ik liet het op ongeveer 3/4 lading staan, legde het een week neer en vond toen dat de batterij bijna op was. Misschien slaat het niet goed op?

Daar zou ik niet veel last van hebben… behalve het feit dat het batterijcompartiment voor mij zo moeilijk te openen is.

Alternatieven

Er zijn een aantal alternatieven voor de Akaso EK7000. De Dragon Touch en de Reamali Capture Cam hebben bijvoorbeeld ongeveer dezelfde prijs en een bijna identieke functieset.

De CamPark Xtreme I + is ook vergelijkbaar en veel recensenten geven de voorkeur aan de EK7000, maar het lijkt te zijn verdwenen van Amazon.

Voor een actiecamera vergelijkbaar met de EK7000 Pro, kijk eens naar de YiCam Lite. Het heeft IS en een touchscreen voor dezelfde prijs als de Pro, maar je moet $ 40 extra betalen voor de waterdichte behuizing.

Als je een uitzonderlijke beeldkwaliteit, echte 4K-video en / of goede audio nodig hebt, moet je waarschijnlijk naar de V50 Pro stoten. De 4K / 60 fps, 20 MP-foto’s, spraakbesturing en geavanceerde EIS brengen het veel meer op gelijke hoogte met de huidige GoPro-modellen. Met ongeveer $ 190 heeft het ook een veel steiler prijskaartje.

Waar voor je geld

Akaso dk7000 met koffer

De basis Akaso EK7000 verkoopt voor ongeveer $ 55 – $ 75, afhankelijk van de bundel die je ermee koopt en of deze wifi heeft. De Pro verkoopt voor ongeveer $ 80 – $ 100, opnieuw, afhankelijk van de bundel.

Gezien het feit dat het basismodel geen IS heeft en dat je er waarschijnlijk een gimbal bij nodig hebt voor alles met een beetje actie, zou ik moeten zeggen dat het besparen van de extra $ 20 en het niet krijgen van de Pro het niet waard is – tenzij je weet dat je het niet voor iets hobbeligs zult gebruiken.

De Akaso EK7000 Pro verkoopt voor minder dan $ 100 en is naar mijn mening veel waar voor het geld, vooral gezien het feit dat het veel van dezelfde functies heeft als de GoPro HERO 4 Silver, die nog steeds voor ongeveer $ 430 wordt verkocht.

Zowel de basis EK7000 als de Pro-versie worden geleverd met een aantal geweldige accessoires, die allemaal bijdragen aan hun waarde.

Omdat het Pro-model in alle opzichten de betere optie is, is dit degene die ik hier zal aanbevelen – tik op de onderstaande knop om de prijs in uw lokale valuta te controleren.

Controleer de huidige prijs

Akaso EK7000 Review | Conclusie

Uiteindelijk, als je echt op zoek bent naar de beste actiecamera die er is en prima bent met iets dat ongeveer gelijk is aan een oudere GoPro HERO4 Silver, is de EK7000 Pro zeker de moeite waard om naar te kijken. De IS, het touchscreen en de instelbare kijkhoek geven hem veel waar voor zijn geld.

Ik zou echter het basismodel EK7000 vermijden. Beeldstabilisatie kan het verschil maken tussen bruikbaar beeldmateriaal en beeldmateriaal waar je licht ziek van wordt.

De uitzondering zou zijn als u van plan bent om de EK7000 uitsluitend onder water te gebruiken of in andere omstandigheden die niet veel camerabewegingen zullen hebben.

Akaso EK7000 Pro

Akaso EK7000 Pro

Betaal iets meer voor de Pro-versie van deze voordelige actiecamera en je zult jezelf later bedanken.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen