Albert Pams

Mijn naam is Albert Pamies en ik ben trouwfotograaf. Mijn fotografische stijl is documentair, maar met vleugjes creatieve en artistieke fotografie.

Ik ben geboren in Spanje en werk meestal in het land als trouwfotograaf, maar reis ook om te werken met koppels die in andere Europese landen wonen.

Ik heb verschillende prijzen gewonnen van internationale trouwverenigingen zoals Fearless Photographers of Mywed Wedding Photographers.

Ik ben ook gespecialiseerd in boudoirfotografie (gids hier) en heb deelgenomen aan televisie- en radioprogramma’s en verscheen in krantenartikelen over dit soort fotografie.

Ook organiseer en geef ik les in fotografiecursussen en workshops voor andere trouwfotografen.

En nu mijn uitrusting:

Ik gebruik Canon camera’s, een Canon 5D Mark III en een Canon 5D Mark IV. De twee camera’s geven me wat ik nodig heb, ze werken heel goed met de sluitertijd die ik meestal gebruik om documentaire fotografie te maken. Deze camera’s werken ook erg goed bij weinig licht, wat ik vaak tegenkom tijdens mijn werk.

De Canon 5D Mark IV is een beetje verbeterd ten opzichte van de Mark III, op alle aspecten. In het bijzonder heeft het een hogere resolutie, hogere sluitertijd, betere focus, een vloeiender sluitergeluid, aanraakscherm en betere prestaties bij hoge ISO-nummers. Maar de 5D Mark III werkt ook geweldig in bijna elke situatie.

Wat lenzen betreft, draag ik graag een gevarieerd stel om te kunnen krijgen wat ik in elke opname wil overbrengen. Ik ben me ervan bewust dat verschillende opnames van hetzelfde moment kunnen leiden tot verschillende sensaties, afhankelijk van het doel waarmee de scène wordt gefotografeerd. Ik gebruik meestal prime lenzen, behalve voor groothoeklenzen, waarvoor ik vind dat de zoom me meer veelzijdigheid geeft.

De twee objectieven die ik het meest gebruik zijn de Canon 50mm f/1.2L en de Canon 24mm f/1.4L II.

De 50mm lens is mijn favoriet. Ik heb altijd genoten van de resultaten die het oplevert. Het is een lens waarmee je niet gemakkelijk zeer impactvolle beelden kunt krijgen omdat deze lens net zo ‘ziet’ als een mens. Maar misschien is dat de reden waarom ik deze lens zo leuk vind. Het gebruik van deze lens om foto’s te verkrijgen die opvallen, hangt meer af van de vindingrijkheid van de fotograaf en het vermogen om speciale momenten te fotograferen.

Wat ik het leukste vind aan dit objectief is de prachtige bokeh. Ik fotografeer zelden met het diafragma op f/1.2, maar de scherptediepte die dit objectief mij geeft met het diafragma onder f/2.8 is prachtig.

De 24mm lens is de laatste die ik heb gekocht, en hoe meer ik het gebruik, hoe meer tijd ik ermee doorbreng. Het biedt uitstekende resultaten bij het fotograferen van grote locaties en het is ook geweldig voor documentaire fotografie. Ik heb de neiging om het van dichtbij te fotograferen en met de scherptediepte te spelen. De resulterende foto’s hebben een lage mate van vervorming, maar men moet hiermee rekening houden bij het bepalen van de opnamehoek.

Andere objectieven die ik gebruik zijn de Canon 35mm f/1.4L, de Canon 100mm f/2.8L Macro IS, en de Canon 16-35mm f/2.8L II.

De 35mm lens was een van mijn favorieten voordat ik de 24mm kocht lens. Ik gebruik het nog steeds vrij veel, omdat het een geweldige lens is en ik er echt comfortabel mee ben. Het heeft een zeer snelle focus en de beeldkwaliteit is spectaculair.

De 100mm lens is eenvoudig maar werkt heel goed. Ik gebruik het zowel voor portretten als voor andere soorten afbeeldingen waarin ik een deel van het beeld wil isoleren door scherptediepte en compressie van perspectief. Ook gebruik ik de macrofunctie voor details zoals bruidsringen en andere sieraden.

Ik gebruik de 16-35mm niet lens zoveel meer, maar ik gebruik het graag in situaties waarin ik geïnteresseerd ben in het genereren van een grotere vervorming om bijvoorbeeld de lengte van de jurk van de bruid te overdrijven; of tijdens een trouwfeest, want met deze lens kan ik foto’s maken die eruit zien alsof de kijker erin zit.

Ik heb ook Metz flitsers, met name de Metz 58 AF-1, de Metz 48 AF-1 en de Metz 52 AF-1. Ze zijn goedkoper dan Canon flitsers en werken erg goed; zelfs de recyclingtijd is sneller dan sommige Canon-flitsers. Ik gebruik ze altijd off-camera met Yongnuo-zenders. Ik gebruik twee Yongnuo YN622C-TX zenders en twee Yongnuo YN622C Ontvangers. Ik heb hiervoor mijn oude PocketWizard zenders vervangen en ik ben erg blij met de verandering. Ze zijn veel goedkoper en werken altijd. Het beste is hun gebruiksgemak en de ingebouwde AF-ondersteuning.

Ik gebruik ook continu licht dankzij de 312 LED Polaroid, die een kleurtemperatuurinstelling bevat.

In sommige foto’s voeg ik graag effecten toe die het beeld vervormen; daarom draag ik glazen kralen en een op maat gemaakte, zelfvouwende set spiegels. (Je kunt ze links op de afbeelding zien)

Ik geloof dat de gebruikte apparatuur fundamenteel is voor het werk van een fotograaf, maar minder belangrijk dan een persoonlijke visie en een verlangen om iets origineels te creëren.

www.albertpamies.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer