Alex Tenters

Hallo! Ik ben Alex, een trouwfotograaf uit Kent!

Ik doe dit werk al 8 jaar als je het een baan kunt noemen.  Laten we eerlijk zijn, het is meedoen aan koppels voor de beste dag van hun leven en het fotograferen! Wat is er mooier dan dat!

Ik begon als sportfotograaf en documenteerde gewoon mijn vrienden. Uiteindelijk heb ik mijn eerste bruiloft voor een vriend gefotografeerd en de rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis!

Camera
Niet dat ik niet van mijn Nikons hield, maar de tijden veranderen en Sony’s zijn lichter, sneller en allround beter geschikt voor het snelle tempo van bruiloften en hoe ik fotografeer. Ik ben documentaire gebaseerd, afgezien van het nemen van de tijd 5 minuten hier of daar om een paar mooie portretten te krijgen, werk ik snel!

Mijn hele doel van overstappen was om alles in mijn kit gestroomlijnd en zoveel mogelijk te vereenvoudigen. Ik had bijvoorbeeld 24mm, 25mm, 50mm, 85mm en een grote zoomlens bij mijn Nikon kit. Nu heb ik het terug naar de basis gestript en ben ik er dol op! Het stelt me in staat om me te concentreren op wat echt belangrijk is … OGENBLIKKEN!

Dus mijn hoofdlichamen zijn twee, (binnenkort 3 voor back-up) Sony A7III’s. Dit zijn absolute werkpaarden en ik hou van het touchpad en het scherm. De EVF is baanbrekend en om eerlijk te zijn, weet ik niet waarom ik niet eerder ben overgestapt. Ik heb beide lichamen ook uitgerust met een Smallrig opzetstuk omdat mijn handen te groot zijn!

Lenzen
Ik gebruik het grootste deel van de dag een Sony FE 35mm f/1.8 lens. Zoom altijd met je voeten! Voor die onbereikbare momenten is de Zeiss Batis 85mm f/1.8 degene. Dit is alles wat je echt nodig hebt bij het fotograferen van bruiloften naar mijn mening! Een 35mm en 85mm houden je in goede positie voor momenten in overvloed!

Voor af en toe een brede opname, of voor sluitertijd op de dansvloer heb ik de belachelijk kleine en lichte Samyang 24mm f/2.8. Dit is een perfecte, goedkope en vrolijke lens voor wat het is! En aangezien het hier en daar een uur of zo uit de tas komt, is het een geweldige waarde!

Verlichting/Triggers
Een van mijn favoriete kitstukken, en mijn goedkoopste aankoop, is mijn vertrouwde videolampen. De Neewer & Yongnuo YN160III videolamp is perfect om net iets meer licht te krijgen voor toespraken en dansvloer. Ik gebruik niet graag flash als ik het kan vermijden, en deze bieden onmiddellijke resultaten!

Ik heb al mijn Nikon flitsers behouden zoals ze werken met de Sony’s. Het is dus een Nikon SB900 flashgun en 2 x Yongnuo flitsers voor OCF dansvloer als ik er zin in heb! Allemaal uitgerust met Magmod-opzetstukken, zodat ik ze kan rasteren wanneer ik dat wil.

Tassen/Riemen
Een Holdfast Moneymaker is wat ik gebruik om mijn kit te dragen, en een Think Tank SD-kaartzakje houdt al die SD-kaarten veilig. Ik gebruik de supersnelle Sandisk Extreme pro SD kaarten, want wie wil er nou wachten op de buffer! Een LaCie Rugged 4TB Thunderbolt-harde schijf wordt bij mij geleverd voor extra back-up onderweg.

Dit alles is ondergebracht in een Langly rugzak, waar ik dol op ben! Het is compact, duurzaam en ziet er niet uit als een cameratas! Ik heb ook een handig tasje met daarin alle acculaders, USB-opladers, etc, dat gaat naar elke bruiloft lekker netjes. Dat is het wel zo’n beetje. Snoep, chocolade en een hele lading koffie zijn ook ESSENTIEEL.

Statieven
Ik heb een set van 3 lichtstandaards voor flitsers, Manfrotto 1004BAC Master Light Stand 3 Pack. Ze klemmen aan elkaar en gaan superhoog voor schuren en dergelijke!

Hardware en software
Ik gebruik een iMac 27″ met alle gadgets en fluitjes. Lightroom, Photomechanic en Photoshop.

Uitrusting is belangrijk – begrijp me niet verkeerd – maar jij bent het hulpmiddel om geweldige afbeeldingen te maken! Gebruik je kit om die beelden te maken die je al in je hoofd hebt.

Maak het niet ingewikkeld, houd het simpel en haal het meeste uit je kit.

www.alextentersphotography.co.uk | @alextentersphotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer