Lisa Lander

FacebookPinterestDelen

Hallo Mijn naam is Lisa Fiorante (of ook bekend als Lisa Lander, mijn getrouwde achternaam), en ik ben een intieme huwelijks- en bestemmingsfotograaf in de West Midlands, VK.

Ik kom oorspronkelijk uit Vancouver, Canada, waar ik het eerste deel van mijn fotografiecarrière tot eind 2018 heb doorgebracht.

Ik kwam fotografie tegen tijdens mijn tijd als Registered Nurse Manager en ik heb niet achterom gekeken. Ik fotografeer al drie jaar bruiloften en geniet van elke minuut.

Ik vond veel van mijn communicatie- en relatietraining, die ik als verpleegkundige ontving, zeer nuttig bij het samenstellen van relaties met mijn paren. Ik hou van alles over het fotograferen van bruiloften, elopements en het hebben van avonturen op nieuwe locaties en landen met mijn koppels.

Vanaf het begin van mijn fotografiecarrière raakte ik geobsedeerd door het onderzoeken van apparatuur. Ik heb mijn uitrustingsset langzaam ontwikkeld na veel onderzoek te hebben gedaan.

Ik hou van uitdagingen en wilde leren fotograferen in meerdere verschillende lichtscenario’s en mijn camera en belichtingsapparatuur weerspiegelen dit.

Ik ben een fotograaf met natuurlijk licht, maar ik zal flits- en andere verlichtingsapparatuur gebruiken om de foto’s te maken die ik nodig heb. Mijn fotografiestijl kan worden omschreven als natuurlijk en kleurrijk met een neiging naar de lichtere en helderdere kant van het spectrum.

Camera

Ik ben in de eerste plaats een Nikon-schutter en hou van hun uitrusting en lenzen.
Nikon D850
Nikon D750

Ik ben begonnen met het fotograferen van bruiloften op een Nikon D750 en D4S, maar heb onlangs mijn D4S geüpgraded voor de D850. Hoewel ik dol ben op de D4S lowlight-mogelijkheden, werd ik verliefd op de D850 en heb ik niet achterom gekeken.

Lenzen

Nikon 58mm f/1.4 – Zoals ik al zei hou ik van uitdagingen en mijn lenskeuzes weerspiegelen dit. Een van mijn eerste primes die ik kocht was de Nikon 58mm f/1.4 en het is veruit mijn favoriete lens.

Ik was oorspronkelijk op zoek naar de Sigma 50mm f/1.4 Art, maar besloot dat ik het karakter wilde dat de 58mm bezat.

Dit objectief verlaat mijn D850 nooit, omdat ik dol ben op het karakter en de bokeh die het biedt.

Sigma 24-35mm f/2.0 – Ik kocht deze lens als back-up voor binnenontvangstportretten omdat ik een lens nodig had met een groter diafragma dan mijn 24-70 voor donkerdere bruiloftsrecepties, maar zou me wat veelzijdigheid geven tussen het 24mm-35mm-bereik.

Nikon 105mm f/1.4 – Ik gebruik dit objectief voornamelijk voor trouwportretten of wanneer ik een langere brandpuntsafstand met geweldige compressie wil. Dit objectief is kleefpuntscherp op mijn D850. Deze lens was een van de duurdere in mijn kit, maar ik ben dol op deze lens en het is elke cent waard.

Nikon 105mm f/2.8 (Macro) – Ik gebruik dit objectief voornamelijk voor trouwdetails. Ik hou van de uitdaging om nieuwe manieren te bedenken om detailfoto’s te maken, en ik gebruik deze lens ervoor. Ik gebruik deze lens niet veel, maar ik beschouw het als een heel belangrijk onderdeel van mijn tas voor elke bruiloft.

Meyer Optik Trioplan 100mm 2.8 – Dit objectief is een heel bijzonder objectief. Het werd oorspronkelijk ontworpen in Duitsland meer dan 100 jaar geleden. Dit objectief staat niet bekend om zijn scherpte, maar om zijn karakter. Het heeft 15 diafragmabladen die een karakter “bubble bokeh” creëren waar het bekend om staat. Ik gebruik deze lens voornamelijk voor karakterportretten of wanneer ik me creatief voel.

Nikon 24-70mm f/2.8 – Ik gebruik deze lens vooral tijdens ceremoniesituaties wanneer ik de veelzijdigheid nodig heb die een 24-70mm mij biedt. Deze lens ziet niet veel tijd op mijn camera voor lokale bruiloften, maar als ik een elopement heb of moet reizen, is deze lens een van de eerste die ik pak.

Nikon 70-200mm f/2.8 – Dit objectief is geweldig voor alles waar ik een langer, veelzijdig brandpuntsbereik voor nodig zou hebben. Deze lens staat op mijn D4S voor het grootste deel van de ceremonie en familie formelen. Ik zal het op mijn camera houden voor een deel van de receptie, omdat het geweldig is voor candids tijdens toasts en de viering.

Profoto A1 – Ik gebruik on-camera flitser meestal tijdens de dansen of receptie foto’s wanneer er weinig natuurlijk licht in de buurt.

Andere stukken van mijn kit

Hallo London Dual Camera Harness – Ik ben dol op dit cameraharnas en het is gemaakt door een collega-trouwfotograaf uit Vancouver. Ik vind het geweldig dat er meerdere verschillende kleuren waren, en de kleine past perfect bij mij (gezien het feit dat ik amper 5 voet ben).

iPhone 8 – Ik hou van hoe slank en slank deze telefoon is.

iPad 128 gb – Ik gebruik deze iPad voor snelle bewerkingen, ter plaatse, op bruiloften. Ik neem dit mee en download een paar foto’s tijdens de receptie, doe een snelle edit en boem! Ik heb dezelfde dag een diavoorstelling voor het paar.

Macbook Pro 15 inch

Software en andere online programma’s

Adobe Lightroom
Adobe Photoshop
Blogstop
Jpegmini
PicTime
Squarespace met een Squaremuse Template

www.lisalander.co.uk | @lisa_lander_photography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer