Nathan Wyatt

Ik ben Nathan – een fotograaf, nomade, surfer en voedselliefhebber.

Mijn interesse in beeldende kunst werd van jongs af aan gevoed, opgroeiend in een creatieve familie. Onze grootvader had een passie voor reizen naar nogal exotische en moeilijk bereikbare plaatsen, die hij documenteerde op zijn 8mm cine filmcamera.

Ook was onze vader een enthousiaste fotograaf en maakte hij prachtige portretten. Als kinderen waren we gefascineerd door zijn proces, van de filmcamerasystemen die hij gebruikte tot de afgewerkte afdrukken die terugkwamen uit het lab.

Ik was vooral geïnteresseerd in kunst op school, dus dit was het natuurlijke pad dat ik koos. Ik studeerde aan Central St. Martins London en University Of Plymouth, waar ik afstudeerde met een BA (Hons). Ik specialiseerde me in portretkunst en de menselijke vorm.

Het overbrengen van fotografie naar de commerciële arena stuurde me naar huwelijksfotografie, werken als assistent van mijn neef, een trouwfotograaf, op de Griekse eilanden voordat ik uiteindelijk solo ging.

Ik leg nu al meer dan tien jaar de unieke huwelijksverhalen van koppels vast. Naast het werken in het Verenigd Koninkrijk, werk ik vaak in Mykonos, Santorini en Kreta, die in de afgelopen jaren enkele van de meest gewilde trouwbestemmingen in Europa zijn geworden.

De iconische architectuur en rijke mediterrane kleuren zijn wat koppels boeit die op zoek zijn naar een betoverende overzeese bruiloft, of het nu gaat om een intiem elopement of een extravagant driedaags feest met enkele honderden gasten die van over de hele wereld zijn ingevlogen.

Mijn werk heeft me naar een aantal fascinerende delen van de wereld gebracht, dus voor mij is het de perfecte balans. Plus een trouwfotograaf biedt enige flexibiliteit om wat zon na te jagen en te surfen in het laagseizoen !!

Enkele van de meest memorabele momenten in mijn carrière zijn het documenteren van de straten en gezichten van Havana, het fotograferen van een inheemse Amazone-stam in Peru en het werken aan een extravagante bruiloft in Venetië, inclusief een gemaskerd bal.

Ik heb altijd gefotografeerd met Nikon camerasystemen. Sinds onze vader ons zijn Nikon F-filmcamera uit de jaren 1970 gaf, is het altijd wat er in de tas zit.

Nikon D750 (x2): Ik heb een reeks Nikon-camera’s doorlopen en wisselde vaak van model, totdat ik deze vertrouwde partners vijf jaar geleden ontdekte.

De bestanden zijn uitstekend en bieden een hoog dynamisch bereik, essentieel bij het fotograferen in oogverblindende omstandigheden om belichtingen voor zowel onderwerp als achtergrond in evenwicht te brengen en overal informatie te behouden.

Nikon F100: Mijn geliefde 35mm spiegelreflex, zo’n praktische en betaalbare oplossing voor als de film uitkomt (niet zo vaak als ik zou willen). Zeer betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Ik heb een paar jaar geleden voor een koopje een van deze in nieuwstaat opgehaald op Ebay.

Nikon 24-70mm f/2.8:Misschien wel een van de meest veelzijdige objectieven. Het wordt veel gebruikt, vooral wanneer de tijd beperkt is, wat meestal in ons vakgebied is.

Ik heb vertrouwen in deze lens, omdat het me een combinatie van documentaire stijl fotografie biedt, ongeveer 24-35mm, en dan kan ik het gewoon op 50-70mm knallen voor creatieve portretten die met f2.8 fotograferen voor meer diepte. Dit is altijd aan om de essentie van de receptie en het feest moeiteloos vast te leggen.

Nikon 35mm f/1.4: Ik gebruik dit in meer gecontroleerde situaties, meestal tijdens de voorbereidingen. Dit is mijn favoriete lens voor documentaire stijl wanneer de tijd aan mijn kant is.

Sigma 50mm f/1.4: Ik hou hiervan voor driekwart portretten of het fotograferen van portretten in horizontaal formaat met behulp van de mogelijkheden van zeer grote diafragma’s voor een aantal zeer bevredigende resultaten. Haarscherp, een zeer snelle/lichtsterke lens en kan echt omgaan met het behouden van informatie binnen het onderwerp, zelfs bij het fotograferen in fel zonlicht.

Nikon 85mm f/1.4: Portraiture geeft me gewoon de buzz, en dit objectief stelt nooit teleur, hoewel het slechts ongeveer 10% van de dag op de camera wordt geklikt. Ideaal voor headshots, het is een zeer flatterende lens voor portretten en als het samenkomt, zijn de resultaten slecht! Rijke, romige kleuren; mooie compressie; en bokehlicous!

Nikon SB-910 Speedlight Flashgun: Voor alle actie tijdens de receptie en feestfoto’s, een echt werkpaard en altijd bijgehouden met de actie.

PocketWizard Plus III Transceiver Twin Set: Ideaal voor feestfoto’s bij het activeren van flitsen op een standaard op de hoek van de dansvloer, in plaats van op de camera, voor een beetje meer creativiteit.

SanDisk Extreme Pro SD-kaarten: deze laten me nooit in de steek. Hoge schrijfsnelheden, ze houden gelijke tredsnelheid, essentieel voor bepaalde situaties, dwz. ceremonie, eerste kus.

HoldFast Zwarte Bridle Leather MoneyMaker Luxury Multi Camera Strap: Geweldige keuze voor het fotograferen met twee camera’s, comfortabel soepel leer met een vleugje stijl.

Lowepro Pro Runner BP 450 AW II Rugzak: Ik heb jarenlang verschillende maten van deze tassen geprobeerd en getest, en dit specifieke model past bij mijn normale keuze van kit knus als een bug.

Bose SoundSport Free Truly Wireless: mijn reisgenoot, waar ik ook ga, uitzonderlijk geluid en comfort.

iMac (21,5-inch) + Adobe Lightroom Classic + Adobe Photoshop.

WD My Passport draagbare harde schijf: 5 TB Compacte en praktische oplossing met een hoge opslagcapaciteit voor onderweg en ruimte/gewicht is beperkt.

Laatste woord…

Help altijd je collega’s en collega-schutters wanneer je kunt, want er zal altijd een dag komen dat je iemand nodig hebt om je rug te bedekken.

Volg anderen in je vakgebied zonder overdreven beïnvloed te worden. Het is essentieel om trouw te blijven aan jezelf, op die manier ontwikkel je organisch een eigen identiteit, een die mensen met je zullen associëren.

Reis, observeer, evolueer en word niet zelfgenoegzaam. Heb lief en wees lief voor elkaar!

www.nathanwyattphotography.com | @nathanwyattphotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer