Alexa Poppe

Hallo, ik ben Alexa Poppe, een trouwfotograaf uit Cornwall, VK. Ik heb altijd van fotografie gehouden. Mijn stiefvader had een paar klassieke filmcamera’s om mee te spelen en van jongs af aan was ik gefascineerd om momenten voor altijd in de tijd te bevriezen.

Ik studeerde design in Hamburg en werkte vele jaren als ontwerper terwijl ik in mijn vrije tijd nog steeds foto’s maakte. Reizend naar Zuidoost-Azië en Australië in 2002 werd een passie voor reisfotografie aangewakkerd door de kleuren van deze diverse culturen. Dus 8 jaar geleden begon ik aan een nieuwe carrière in de fotojournalistiek en in de afgelopen 7 jaar trouwfotografie.

Tegenwoordig woon ik in Cornwall waar ik geïnspireerd ben door het landschap en de outdoor levensstijl, ik surf, mountainbike en maak eindeloze wandelingen met mijn hond Jed. Ik voel me gezegend voor waar ik woon en werk.

Mijn fotojournalisische achtergrond heeft mijn stijl van trouwfotografie beïnvloed. Ik gedij bij het vastleggen van echte, ware emoties. Ik observeer en leg stilletjes natuurlijke momenten vast terwijl ze toevallig het verhaal van een trouwdag vertellen.

Een nauwe relatie met mijn klanten is de sleutel tot geweldige verhalende foto’s. Ik streef ernaar om op te gaan in de dag en zo benaderbaar mogelijk te zijn met iedereen. Het geeft me de mogelijkheid om deel uit te maken van het evenement en een echt gevoel te krijgen van wat er gaande is.

Canon 5 D Mark III (x2)
Ik gebruik 2 Canon 5 D Mark III camera’s en een selectie van Canon objectieven. Ik gebruik beide camera’s vastgebonden aan mijn harnas. Ik gebruik dezelfde camerabehuizing omdat ik ze graag zowel gelijk gebruik als de consistentie leuk vind. Het gebruik van twee camera’s tegelijk geeft me ook de mogelijkheid om sneller te reageren op die openhartige foto’s. Ik wil volgend seizoen upgraden naar de Canon mark IV. Ik zou niet overschakelen naar een ander systeem, omdat ik Canon altijd heb gebruikt en dol ben op hun kwaliteit.

Holdfast MoneyMaker
Het is gewoon het beste harnas dat er is naar mijn mening. De kwaliteit is geweldig en het ziet er goed uit. Het maakt het mogelijk om binnen enkele seconden tussen camera’s te schakelen en het gewicht gelijkmatig te verdelen, geen zere nekken meer! Ok, het knijpt soms in mijn oksels, maar ik had waarschijnlijk de slanke versie moeten kopen.

Lenzen:
Mijn go-to objectieven zijn de Canon 24-70mm f/2.8, de Canon 24-70mm f/2.8 en de Canon 35mm f/1.4. Ik hou van de felxibility van de zoom, vooral tijdens de ceremonie en toespraken. Als de ruimte het toelaat en ik niet breder hoef te gaan gebruik ik graag mijn Canon 35mm f/1.4.

Canon 35mm f/1.4
Jarenlang fotografeerde ik bruiloften bijna volledig met deze ene lens. Het produceert ongelooflijke portretten en je kunt dicht bij je onderwerpen komen, wat de sleutel is voor mijn stijl.
Hij is ook superscherp, snel en presteert heerlijk bij weinig licht.

Canon 24-70mm f/2.8
Ik zou niet zonder kunnen. Het is een must have voor die momenten waarop je een beetje afstand nodig hebt, zoals natuurlijke foto’s tijdens paar portretsessies. Ik ga meestal wandelen met mijn koppels en ‘laat ze hun ding doen’.

Met deze lens kan ik de stille waarnemer zijn wanneer dichtbij komen niet gepast is. Ik vind dat mensen zich natuurlijker gedragen als je geen camera recht in hun gezicht steekt. Of tijdens de toespraken, sommige receptielocaties laten je niet toe om dicht bij de bovenste tafel te komen, dus met een zoomlens als deze kan ik nog steeds die close-ups maken. Een ander voorbeeld zijn ‘geheime’ gastfoto’s, ik kan gewoon rustig mensen van een afstand observeren zonder dat ze het doorhebben, spelende kinderen etc.

Canon 24-70mm f/2.8
Als de Canon 35mm f/1.4 niet breed genoeg of niet felxible genoeg is werk ik met deze baby. Soms kun je je niet bewegen, om flexibel te blijven, werk ik met deze zoomlens. Deze lens is ook een geweldige performer bij weinig licht die in staat is om het meeste uit elk beschikbaar omgevingslicht te halen.

Canon 50mm f/1.4
Er is iets aan de 50mm dat geen enkele andere lens heeft. Het is uitstekend geschikt voor die close crop portretten en met zijn gebrek aan vervorming een favoriet voor die decoratieve details. Ook een andere geweldige performer bij weinig licht. Ik gebruik het soms voor sparkler shots etc..

Canon 16-35mm f/2.8
Er is zeker een tijd en plaats in huwelijksfotografie wanneer je gewoon bredere, strakke ceremonielocaties of kleine hotelkamers moet gaan om er maar een paar te noemen…

Of je wilt gewoon een prachtig landschap vastleggen met je paar. Een geweldige metgezel voor de dansvloer ook, het laat je midden in de actie komen, vooral op een drukke dansvloer!

Canon 580 EX II
Ik ben een meisje met natuurlijk licht. Ik gebruik alleen flash als het absoluut noodzakelijk is als er niet genoeg natuurlijk licht beschikbaar ise. Soms als opvullicht maar zeker op de dansvloer. Voor eerste dansfoto’s gebruik ik graag OCF, gemonteerd op een standaard met de Godox X1T-C Wireless Trigger and Receiver.

Om het licht te helpen verspreiden gebruik ik soms de Rogue Flash Bender 2. Het is een geweldig accessoire om in je kit te hebben. Het laadt plat, weegt niets en is volledig flexibel, je kunt het licht weerkaatsen of buigen met het reflectorpaneel alleen, het gebruiken als een snoot voor spotverlichting, of op de diffuser glijden en het als een softbox gebruiken.

Macbook Pro 15 inch
Ik hou ervan om flexibel te zijn en mijn werk mee te nemen, de MacBook laat me dit doen. Ik werk voor mezelf en moet soms ontsnappen aan mijn rustige thuiskantoor en werk op een drukkere plek zoals een coffeeshop. Ook al blijft mijn hond Jed liever thuis in zijn comfortabele bed naast mijn bureau. Hij is geen fan van harde vloeren in coffeeshops!

Lightroom
Met de slimme previews kan ik mijn bewerkingswerk overal mee naartoe nemen. En de presets zijn veelzijdig om mijn stijl consistent te houden. Ik gebruik de presets van Tribearchipelago en pas ze een beetje naar mijn smaak aan. En nu kan ik zelfs de presets toevoegen aan mijn mobiele app!

Doorzichtige plastic zak en regenbroek
Het is belangrijk om voorbereid te zijn op die plotselinge buien. Ik draag een waterdichte regenbroek die ik gewoon over mijn camera en lens kan plakken, met de klittenbandband is het super veelzijdig en beschermt het mijn spullen tegen regen. Ok, het ziet er misschien niet zo sexy uit, maar het doet het werk en beschermt mijn spullen tegen nat worden!
De doorzichtige plastic zak redde mijn leven toen ik onlangs een huwelijksceremonie in een grot fotografeerde. Er was letterlijk geen omgevingslicht en geen flits toegestaan vanwege broedende vleermuizen. Dus moest ik improviseren. Ik zette mijn Neewer Bi-Colour LED op een standaard en bedekte hem met een doorzichtige plastic zak om hem te beschermen tegen het druipende plafond.

Snacks voor noodgevallen
Ik heb altijd noodsnacks en een koffiezetapparaat bij me in mijn auto. Je weet maar nooit op bruiloften, soms krijg je geen maaltijd, zelfs als ze je er een beloofden en met 10 uur plus op je voeten zou ik het niet overleven zonder wat eten. Had ik al gezegd dat ik ook koffieverslaafd ben? Koffie houdt me op de been, maar het moet wel een goede zijn, niet iets uit een zakje. Dus ik heb een kleine campingkachel en perculator bij me voor het geval ik die extra cafeïnekick nodig heb om me op de been te houden.

Jed, mijn trouwe metgezel

Mijn lurcher hond Jed houdt me gezelschap tijdens lange montagedagen in mijn thuiskantoor. Ook komt hij langs bij vergaderingen en verlovingsshoots. Hij is erg charmant en een enorme hulp om ‘het ijs te breken’, maakt overal vrienden en brengt altijd een grote glimlach op de gezichten van mensen. Hij is ook erg braaf en blijft meestal uit de weg bij fotoshoots als ik hem dat vertel.

www.alexapoppeweddingphotography.com | @alexapoppephoto

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer