Alexandrië Huff

FacebookPinterestDelen

Ik werk vanuit een bescheiden garage in mijn kleine woonplaats Brownsville op het platteland van Willamette Valley, Oregon. Na jaren in San Francisco te hebben gewerkt vanuit een gedeelde studio in een kunstcollectief dat zakelijke headshots deed en lichtworkshops gaf, verlangde ik ernaar om mijn persoonlijke stijl te gebruiken op portretten van familie en jeugdvrienden.

Deze clair-obscur-esthetiek is een favoriet onder schilders, die het grootste deel van mijn bescheiden online volgers vormen en met wie ik regelmatig communiceer over stijl, licht en poseren.

Samen met mijn selectieve portretsessies werk ik samen met mijn man ter ondersteuning van Lenstag, een register voor antidiefstalapparatuur. Deze service is geboren uit het trauma van het stelen van mijn eigen spullen. Om die reden werk ik nu met een uitgeklede set apparatuur:

Nikon D850 met MB-D18 Battery Grip

De D800 was mijn eerste grote aankoop na het serieus nemen van fotografie. Hoewel ik soms fotografeer met middenformaat camera’s dankzij BorrowLenses, denk ik niet dat ik ooit zal afwijken van deze specifieke lijn van Nikon.

Het is meer camera dan ik nodig heb voor mijn soort fotografie, maar de menu’s en wijzerplaten zijn een tweede natuur voor mij. Ik fotografeer 90% van de tijd verticaal, dus de batterijgreep, met de tweede ontspanknop, is essentieel.

Sigma 50mm f/1.4 Art Lens

Terwijl de Nikon 58mm f/1.4G is mijn favoriete lens, ik bezit het niet. De Sigma 50mm Art is aanzienlijk minder geld en uitstekend. Bijna al mijn portretten zijn geschoten op f/8, dus ik heb geen bijzonder snelle lens nodig. Alles tussen 50mm en 70mm werkt voor de ruimtes waar ik me meestal in bevind en is flatterend voor bijna alle onderwerpen.

Hoe minder ik hoef na te denken over uitrusting en instellingen, hoe meer tijd ik aan het werk zelf kan besteden.

Profoto B2 250 Air TTL Locatie Kit

Ik heb Speedlights en Paul C Buff Einsteins lang gebruikt voordat ik bij wijze van spreken afstudeerde naar Profoto. Ik heb me aangemeld voor hun ecosysteem, een beetje zoals je doet met Apple-producten. Ik vind de kwaliteit van hun licht zachter en mooier, maar ik weet niet zeker of iemand dat kan bewijzen.

Veel van mijn favoriete portretten werden belicht met veel goedkopere lampen, dus het is moeilijk te zeggen. Ik fotografeer consistent op ongeveer 1/200ste van een seconde, dus ik gebruik zelden de High Speed Sync-functie op de lichten. Maar als je een meer dramatische look wilt krijgen in heldere omgevingsomstandigheden, is het echt een geweldige functie.

Profoto Air-afstandsbediening

Deze afstandsbediening is een voorbeeld van het eerder genoemde ecosysteem van fotograferen met Profoto. Elke radiotrigger is voldoende en de B2 kit wordt geleverd met een lange synchronisatiekabel. Maar de Air Remote is uiterst handig voor het wijzigen van de stroom op de B2 hoofden recht uit je camera.

Profoto Grid Kit

Deze klikken direct aan de voorkant van de B2 flitskop en produceer direct een noir-achtig resultaat. Het is een bot instrument, maar erg leuk. Ik raad rasters aan beginners in verlichting aan omdat ze zulke bevredigend verschillende resultaten opleveren dan wat de meeste shooters gewend zijn.

Profoto 2′ Octa Softbox

Ik heb zowat elke soort modifier geprobeerd die je maar kunt bedenken – scrims, paraplu’s, schoonheidsgerechten – en ik blijf terugkomen op Octa Softboxes. Deze breekt af als heel klein. Ik ben in staat om het heel dicht bij het gezicht van een onderwerp te plaatsen zonder dat het intimiderend is. Paraplu’s hebben zoveel puntige delen die eng zijn, vooral voor kinderen.

Wit/Zilver Reflector

Over het algemeen zal het licht dat wordt gereflecteerd door een wit oppervlak vrij zacht zijn, terwijl zilver meer contrastrijk zal zijn. Beide zorgen voor wat vulverlichting als ze tegenover je sleutel worden geplaatst – zilver vaak sterker dan wit. Hoe dan ook, ik plaats mijn reflector vrij dicht bij mijn onderwerp, als ik er al een gebruik.

Gouden Reflector

Ik gebruik lang niet zo vaak gouden reflectoren als wit, maar het is handig voor haar. Mijn portretten zijn vrij donker, met donkere achtergronden, en veel mensen hebben donker haar! Een haarlicht is te hardhandig voor wat ik probeer te bereiken. Soms zorgt de gouden reflector voor net genoeg scheiding.

Handgeschilderde achtergronden van Gravity Backdrops (x3)

Ik vond Gravity via sociale media. Ik heb een aantal van mijn eigen achtergronden geschilderd, maar Gravity doet het beter en is relatief betaalbaar. Ze zijn zwaar en moeilijk op te bergen, maar zijn gewoon heerlijk. Je kunt mijn gedetailleerde beoordeling van hen hier lezen.

Promaster Compacte Lichtstandaards (x2)

Mijn belichtingsposities zijn bijna volledig een variatie op Loop- of Rembrandt-verlichting (zie tutorial). Ik merk niet dat ik vaak het soort overhead opstellingen waar een c-stand geschikt voor is, hoewel ik in het verleden zeker c-stands heb gebruikt. Deze lichtstandaards zijn superlicht en hebben gigantische rubberen voetjes.

MeFOTO Classic Statief

Ik geef toe dat ik bij MeFOTO ben aangekomen voor hun geweldige kleuren. Ik heb een mauve statief! Het is niet afgebeeld omdat ik het gebruikte – plande niet vooruit op die ene.

Het is voor mij heel moeilijk om zonder statief te fotograferen. Ik ben er nogal afhankelijk van. Ik vind ze helemaal niet beperkend. Ik heb mijn handen vrij nodig om sjaals aan te passen en het haar van mijn klanten te borstelen.

Appeldozen (die ooit daadwerkelijk appels bevatten)

Je kunt het niet zien, maar ik laat mensen meestal een voet op een doos zetten. Tenzij ze erg lang zijn, is het vaak comfortabeler. Het geeft ook meer dynamische lichaamstaal, zelfs als het alleen maar schouders-omhoog framen is.

Antieke draaibare pianokruk

Ik heb een rugloze stoel nodig, bij voorkeur een die draait en van hoogte verandert. Ik zou er nog een kunnen gebruiken, maar ik ben gewoon dol op deze stoel.

50+ sjaals, cowls en capuchons verzameld van over de hele wereld

Van Amman, Jordanië tot Goodwill in Portland, mijn sjaals worden willekeurig van overal gekocht. Mijn moeder was al verzamelaar, dus ik had een voorsprong.

Zoals je in mijn portefeuille kunt zien, dragen bijna al mijn klanten een sjaal. Dit is niet alleen mijn favoriete esthetiek, maar het egaliseert ook het mode-speelveld. Klanten hoeven zich geen zorgen te maken over wat ze gaan dragen.

Expressies en poses zijn in een traditionele, sombere stijl – een knipoog naar tijdloze portretten uit het verleden. Een van de grootste verrassingen tijdens deze periode van het vinden van mijn stijl is hoeveel mensen ervan genieten om niet voor de camera te hoeven grijnzen. Ik ben zo blij dat ik mensen gelukkig kan maken door ze niet te laten glimlachen!

Tegenwoordig werk ik vooral vanuit huis. Soms reis ik naar Zürich en Tokio, waar ik portretten op locatie zal maken. Andere fotografen in staat stellen om te leren hoe ze eenvoudig en zelfverzekerd kunnen belichten, is een passie van mij. Tutorials over belichting en poseren vind je via mijn website.

www.alexandriahuff.com | @alexandriahuff

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer