David Chao

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is David Kakuei Chao en ik ben een documentaire filmfotograaf. Ik fotografeer met alle soorten film (35mm, 120 en 4×5) en gebruik graag het medium film omdat ik merk dat het proces in de 21 blijft bestaanSt eeuw.

Nadat ik in 2018 afstudeerde aan Stanford University met een graad in Engineering-Product Design, wilde ik een project vastleggen dat ik het “Hiroshima Legacy Project” noemde.

Met behulp van een 4×5 View Camera was het doel van dit project om de mensen van kleinere steden in de prefectuur Hiroshima te documenteren.

Gezien de stedelijke migratie en de vergrijzing beginnen veel kleine steden en zelfs kleine steden in de prefectuur Hiroshima langzaam uit te sterven. Elk portret werd genomen na een uitgebreid etnografisch interview van 20-30 minuten van een onderwerp dat ik spontaan zou ontmoeten tijdens mijn reizen.

De inspiratie voor dit project begon in de zomer van 2017 nadat mijn oma Toshiko in haar huis overleed.

Toshiko werd geboren in Watsonville, Californië en tijdens de Tweede Wereldoorlog sloot de regering haar familie op in concentratiekampen – eerst in Poston, Arizona, daarna in Tule Lake, Californië.

Na de oorlog repatrieerde de Amerikaanse regering de familie Morimoto naar Hiroshima. Ter nagedachtenis aan haar wilde ik een fotografisch essay maken met verhalen en gezichten van Hiroshima.

De uitrusting die ik vandaag laat zien is mijn 4×5 Camera Kit. Dit is waar ik in de loop van een maand mee reisde in Hiroshima, Japan.

Versnelling:

Peak Design 30L Rugzak:

Ik kan niet genoeg goede dingen zeggen over het hebben van een goede rugzak. Hoewel het prijskaartje van $ 300 in eerste instantie misschien steil lijkt, geloof ik dat het elke cent waard is.

De peak design rugzak wordt vermeld op 30L, maar met zijn magnetische klemontwerp kan het gemakkelijk worden uitgebreid om meer uitrusting te passen.

Het bevat ook tal van zij- en onderkantriemen waarmee ik extra spullen kan aantrekken die niet in mijn tas passen (statief, kleedtent, filmhouderkoffers).

Deze flexibiliteit is een must bij het dragen van zoveel spullen als nodig is bij het gebruik van een 4×5 View Camera. Het heeft ook geweldige zij- en bovenzakken, samen met verstelbare verdelers om mijn uitrusting te herschikken zoals ik dat wil.

Gitzo GT1545T Series 1 Traveler Carbon Fiber Statief met Center Ball Head

De Gitzo statief serie is echt het summum in statieven. Ze zijn zowel stevig als lichtgewicht, met een geweldige reisverhouding.

Ik hou van de Series 1 statief omdat het in de meeste handbagagekoffers past, en ook een perfecte verhouding is tussen betrouwbaar en lichtgewicht.

Hoewel mijn viewcamera 4 pond weegt, heeft het statief zelfs in winderige omstandigheden genoeg gewicht om trillingen de foto niet te laten beïnvloeden.

Chamonix 45 F-2

De 4×5 Camera body die ik gebruik is de Chamonix 45 F-2. Het is een speciale 4×5 camera met kantelen aan de voorkant, kantelen van de achterkant, kantelen van de achteras en beweging van de voorlens. Dit is het ultieme model uit Chamonix omdat het ook neerklapbaar is en een geslepen glas met lijnen bevat om een perfecte foto te maken.

Verder zijn de knoppen gemakkelijk te gebruiken en heeft het niveaus om ervoor te zorgen dat alles in balans is.

Rodenstock 150mm f/5.6 Apo-Sironar-S Lens

Ik fotografeer met de Rodenstock 150mm f/5.6 Apo-Sironar-S Lens, een van de scherpste lenzen gemaakt voor het 4×5 camerasysteem.

Het is een normale kijklens (ongeveer 40-50 mm equivalent voor full frame / 35mm film) en maakt veelzijdige gebruikssituaties mogelijk.

Ik heb de neiging om maar één lens tegelijk bij me te hebben, en dit is de lens geworden die ik 99% van de tijd draag als ik een 4×5 camera gebruik. Ik kan portretten, landschaps- en stadsfotografie allemaal met één lens maken.

Toyo-View 4×5 sheet filmhouders (2 stuks)

Ik ben een groot voorstander van de Toyo-View 4×5 filmhouders. Ze zijn niet alleen als laatste gebouwd, maar ze zijn ook extreem eenvoudig te gebruiken en de dia’s trekken naadloos uit. Niet al mijn houders zijn gloednieuw, omdat ik de neiging heb om veel van mijn camera-apparatuur van eBay te halen. Zelfs die van 10-20 jaar geleden werken zonder gebreken.

Harrison Silver Classic Classic Donkere Doek (54 x 58″)

De donkere doek die ik gebruik is de Harrison Silver Classic Dark Cloth. Ik heb in het verleden veel verschillende merken donkere doeken gebruikt, maar ik vind deze lichtgewicht en eenvoudig ontworpen doek de beste.

Het maakt gebruik van klittenband waarmee je het rond de achterkant kunt wikkelen voor de 4×5 view camera, en is ook groot genoeg om je schouders te bedekken wanneer je onder de motorkap een opname kunt bekijken.

Gepe PVC Pro Threaded Cable Release met Disc Lock (12″, Rood)

Ik ben een big ventilator van de Gepe kabel release voor zijn felrode kleur. Het maakt het gemakkelijk te herkennen en de 12 inch is alles wat ik nodig heb om mijn handen goed uit de weg van de lens te krijgen voor mijn foto’s!

Peak 4x Anastigmatic Loep met Één Weegschaal

De Peak loupe is zowel prijzig als groot, maar zeker de moeite waard. Of het nu gaat om het krijgen van nauwkeurige focus terwijl je door het geslepen glas kijkt, of het scannen van ontwikkelde negatieven, met deze loep kun je elk detail zien en erachter komen waar precies je focus is. Dit is cruciaal bij het fotograferen met 4×5 negatieven, omdat elk schot telt.

Giottos Rocket Blaster Stofverwijderingstool

Dit is een perfecte kleine stofblazer om vervelend stof op de lens, de camera en in de filmhouders te verwijderen. Ik draag dit in mijn tas om er zeker van te zijn dat stof geen factor is bij het maken van een goede of slechte foto.

Harrison Pup Film Veranderen Tent (26 x 19 x 12″)

De Harrison Pup Film-tent is misschien prijzig, maar het is een waardevolle investering als je van plan bent om veel 4×5 te fotograferen.

Stof en vingerafdrukken zijn je grootste vijand bij het hanteren van 4×5 film, en ik heb ontdekt dat niets het stofbeheer beter houdt dan deze filmtent. Het is eenvoudig te gebruiken en in te stellen en past in een compacte compressiezak.

Sekonic L-308X-U Flashmate Lichtmeter

Hoewel er mooiere modellen van lichtmeters zijn gemaakt door Sekonic, ben ik dol op dit model omdat het eenvoudig en goed geprijsd is. Het neemt lichtmetingen en hoewel het geen spotmeter heeft ingebouwd, kunt u het voor algemeen dagelijks gebruik gemakkelijk om uw nek of in uw zak houden.

ANALOGBOOK Groot Formaat Notebook

Ik was een early adopter van Analog book toen het in eerste instantie op Kickstarter was gelanceerd. Voor $ 7 kunt u gedetailleerde informatie over uw filmopnamen bijhouden en vastleggen. Dit is uiterst belangrijk omdat het me helpt terug te gaan en te kijken naar wat ik heb geschoten en waarom ik elk frame heb belicht zoals ik deed.

f.64 FH4X5 4×5″ filmhouderhouder – zwart

Ik gebruik de f.64 filmhouder hoesjes omdat ik ze licht van gewicht vind en ook gemakkelijk op mijn rugzak te bevestigen. Elk heeft 5-6 houders en is een perfecte metgezel tijdens het reizen.

2019 &De Toekomst:

Ik ben momenteel bezig met het verwerken van mijn recente project in Hiroshima en ben van plan om later dit jaar een fotoboek te maken. Verder ben ik voor iedereen in de bay area bezig met het opzetten van color RA4 darkroom printing en hoop ik wat workshops te gaan geven.

Om meer van mijn werk te volgen of contact met me op te nemen, kun je naar mijn Instagram-pagina gaan of mijn website bezoeken.

www.davidchaophotography.com | @davidchao.film

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer