Eric Talerico

Hoi Shotkitters! Mijn naam is Eric Talerico en ik ben een trouwfotograaf net buiten de omgeving van Philadelphia. Ik run mijn eigen bedrijf en werk ook voornamelijk als lead associate voor Twisted Oaks Studio.

Ik volg Shotkit al heel lang, dus ik kan niet enthousiaster zijn om gevraagd te worden om me bij alle geweldige fotografen op deze site aan te sluiten. Dus een grote dank aan Mark voor het uitnodigen van mij en iedereen die de tijd neemt om een beetje over mij te lezen.

Ik ben iets meer dan 6 jaar geleden begonnen in de fotografie met het maken van foto’s (met een Nikon D3000) van mijn teamgenoten bij Ricardo Almeida Brazilian Jiu Jitsu tussen de sparringrondes door. In eerste instantie dacht ik dat ik mixed martial arts wilde fotograferen, maar van het een kwam het ander en ik realiseerde me al snel dat het fotograferen van bruiloften was wat ik leuk vond en wilde doen met fotografie.

Jiu Jitsu is nog steeds een groot deel van mijn leven, dus als ik niet met mijn vrouw en twee kinderen rondhang of een bruiloft fotografeer, zul je me op de matten zien liggen en in elkaar worden geslagen door mijn vrienden en foto’s maken.

Ok, laten we het nu hebben over waarom je hier echt bent op Shotkit. Wat zit er in mijn tas?

Je hebt misschien gemerkt dat ik een paar verschillende cameramerken heb – Nikon, Leica en Fuji. Ik ben niet getrouwd met een bepaald merk en zal gebruiken wat ik voel dat goed is voor de situatie en hoe ik me die dag voel.

Ik probeer ook altijd mijn spullen te minimaliseren en niet alles tegelijk te dragen, maar het te beperken tot wat comfortabel in mijn tas past.

Nikon is wat ik voornamelijk gebruik voor bruiloften, met twee Nikon D850’s op een Holdfast Money Maker en een Nikon D5 als back-up die in mijn roltas blijft zitten. Dit zijn mijn werkpaarden en ik weet dat ze alles kunnen nemen wat ik op een trouwdag naar ze gooi.

Afkomstig van twee Nikon D750′s eerder, de D850 is de eerste camera die zo naadloos werkt dat ik eventuele camerabeperkingen kan vergeten en me alleen kan concentreren op het maken van beelden. Nikon heeft het echt uit het park geslagen met de D850.

Ik fotografeer de hele dag met prime lenzen tot aan de receptie waar ik de voorkeur geef aan sneller scherpstellen en veelzijdigere zooms.

Nikon Lenzen:

Nikon 24mm f/1.4

Nikon 35mm f/1.4

Nikon 58mm f/1.4

Nikon 85mm f/1.4

Nikon 45mm Tilt Shift

Nikon 24-70mm f/2.8G

Nikon 16-35m f/4

De Nikon 58mm f/1.4 moet mijn favoriete lens aller tijden zijn. Ik hou van vrijwel alles eraan. Van de wervelende bokeh die het in de juiste situaties produceert tot de grootte van het objectief en hoe het element is verzonken. Ik ben graag dicht bij mijn klanten tijdens het fotograferen en vind de 58mm de perfecte brandpuntsafstand voor mijn stijl.

De Nikon 24mm f/1.4 en 35mm f/1.4 zijn mijn meest gebruikte groothoeklenzen. Ik heb zo hard geprobeerd om naar de een of de ander te gaan, maar merk dat er momenten zijn dat ik gewoon een 35 mm nodig heb en anderen een 24 mm. Dus bewaar ik ze allebei in mijn tas voor bruiloften. De Nikon 45mm f/2.8D Tilt Shift Ik gebruik voor creatieve portretten en af en toe macrolens als ik geen zin heb om de 105mm f/2.8 te dragen.

De 85mm f/1.4 is de langste brandpuntsafstand die ik bij me heb, en mijn minst gebruikte lens. Ik gebruik zelden iets langer dan mijn 58mm voor portretten, tenzij ik een beetje compressie wil, en vind dat de 85mm is alles wat ik meestal nodig heb tijdens ceremonies.

Als ik meer bereik nodig heb, gebruik ik Nikon’s in body crop-functie en schakel ik over van FX naar DX. Met de resolutie van de D850 en wetende wanneer het juiste moment is om bij te snijden, heb ik nog nooit een probleem gehad met deze techniek en het heeft me in staat gesteld om mijn uitrusting af te slanken. Ik heb mijn Nikon 70-200mm f/2.8 verkocht twee jaar geleden en heb nooit meer achterom gekeken!

Tijdens recepties ga ik naar één camera en gebruik ik een 16-35mm f/4 of mijn 24-70mm f/2.8 G. Ik hou van de snellere, betrouwbaardere autofocus van de zoomlenzen voor donkere recepties met veel actie. Bovendien kan ik door de veelzijdigheid maar één lens gebruiken.

Voor verlovingssessies en persoonlijk werk laat ik de Nikons thuis en rock ik mijn Leica M10 en Fuji X-T3. Ik hou van het kleinere profiel met de spiegelloze camera’s en het is verfrissend na het gebruik van mijn grote zware Nikons op een trouwdag.

Ik merk ook dat door een kleinere camera te gebruiken, het mijn klanten een beetje op hun gemak stelt door geen enorme DSLR in hun gezicht te richten de eerste keer dat we elkaar ontmoeten. Ik probeer nog steeds de Fuji’s in mijn trouwdagen te werken, maar ik ben gewoon nog niet helemaal daar. Misschien ooit.

Een van mijn favoriete dingen over Leica is het karakter van hun lenzen. Vooral de overstraling de Summilux-M 50mm f/1.4 produceert wanneer de zon het precies goed raakt.

Hier zijn mijn meest gebruikte lenzen voor de Fuji en Leica:

Leica Summilux-M 50mm f/1.4 ASPH

Fuji 16mm f/1.4

Fuji 23mm f/1.4 (beoordeeld)

Fuji 35mm f/1.4

Fuji 56mm f/1.2

Wat verlichting betreft gebruik ik twee Godox AD200’s voor off camera verlichting en een Godox v860ii op camera voor vulling. De lithiumbatterijen zijn geweldig en de recycletijd op de AD200’s is razendsnel als het onder de 1/16 wordt gehouden. Ik gebruik Godox al ongeveer een jaar en ze gaan nog steeds sterk, ook al heb ik ze ongeveer een miljoen keer laten vallen en in dingen geslagen.

Ik heb ook een Litepanels Croma (stopgezet) op mij op bruiloften voor snelle nachtportretten wanneer ik geen tijd heb om OFC op te zetten.

Voor lichtmodifiers gebruik ik Magmod voor bijna alles als het gaat om OCF-portretten. Magmod heeft de manier waarop ik fotografeer echt veranderd door hun modifiers zo eenvoudig en snel te gebruiken te maken. Variaties van het raster, de bol en de gels zijn mijn favoriet. Voor grote groepsfoto’s pak ik mijn Profoto Umbrella Deep XL voor een mooi zacht licht.

Om mijn spullen te dragen gebruik ik de Think Tank Retrospective 10 V2.0 meestal. Ik kan gemakkelijk 2 body’s en 4 lenzen in de tas passen en het is zonder twijfel een van de beste tassen die ik ooit heb gebruikt.

Als ik iets groters nodig heb, grijp ik naar mijn Peak Design Everyday Backpack 30L, meestal wanneer ik de cameraflitser uitbreng. Als ik het simpel wil houden met alleen een spiegelloze body met 2 lenzen is het de ONA Bowery tas.

Als iemand vragen heeft hoor ik ze graag in de comments. Bedankt dat je de tijd hebt genomen om mijn Shotkit te lezen!

Hier is een volledige lijst van mijn meest gebruikte uitrusting:

Camera:

Nikon D850 (x2)
Nikon D5
Leica M10
Fuji X-T3/X-T2

Lenzen:

Nikon 24mm f/1.4
Nikon 35mm f/1.4
Nikon 58mm f/1.4
Nikon 85mm f/1.4
Nikon 105mm f/2.8 Macro
Nikon 45mmm f/2.8 Tilt Shift
Nikon 24-70mm f/2.8G
Nikon 16-35mm f/4
Leica Summilux-M 50mm f/1.4 ASPH
Fuji 16mm f/1.4
Fuji 23mm f/1.4
Fuji 35mm f/1.4
Fuji 56mm f/1.2

Verlichting:

Godox AD200 (x2)
Godox V860ii (x3)
Godox X1N Trigger
Litepanels Croma LED
Magmod Grid/Gels/Bol
Profoto Umbrella Deep XL in wit

Tassen/Accessoires:

Think Tank Retrospectief 10 V2.0
Think Tank Internationale Roller V3.0
Peak Design Everyday Rugzak 30L
ONA Bowery
Holdfast Death Trooper Money Maker
Peak Design Leiband
Peak Design Manchet

www.twistedoaksstudio.com | @erictwistedoaks

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer