Amazon Photos-app krijgt eindelijk herontwerp voor Android

FacebookPinterestDelen

Voor gebruikers van Amazon Photos kunnen nieuwe ontwerpen een eenvoudigere manier creëren om app-navigatie en het delen van foto’s op Android-apparaten te verwerken.

Amazon heeft nu een zwaar herbouwde versie van de app voor Android onthuld, eindelijk, een jaar na een herontwerp voor de iOS-editie in november 2021.

Zoals rapportage door The Verge dekt, kunnen Amazon Photo-gebruikers met Android-telefoons en -tablets nu eigenhandig fotogalerijen doorzoeken vanaf het startscherm van de app en in het algemeen gebruik maken van eenvoudigere, eenvoudigere navigatie.

Amazon’s herontwerp van de app draait om ditzelfde navigatiegemak. Amazon zelf claimt specifiek een focus op het gebruik van de app “binnen handbereik van een duim”.

Een belangrijk aspect van het genoemde herontwerp is een nieuwe balk onderaan de app waarmee gebruikers snel kunnen zoeken en toegang hebben tot filters. Als u omhoog veegt in de fotogalerij op een Android-apparaat, wordt ook een nieuwe besturingsinterface geopend met curatiefuncties en filters voor het zoeken naar foto’s op plaats, tijd, jaar of objecttype.

amazon foto's nieuwe look voor Android

Gebruikers hebben ook toegang tot een functie voor dagelijkse herinneringen in de app voor speciaal geselecteerde foto’s. Bovendien geven twee zwevende knoppen bovenaan de Android-editie van de app toegang tot andere menu-items voor Amazon Photos.

De eerste hiervan, linksboven, is een zwevend Amazon Smile-logo waarmee een gebruiker toegang heeft tot app-instellingen en automatisch opslaan in- of uitschakelen. Deze zelfde knop geeft ook toegang tot het afdrukmenu van de app voor het afdrukken van papieren kopieën van foto’s met een hoge resolutie.

Andere kenmerken van de knop zijn beeldherkenning, meldingsinstellingen en het bekijken van beschikbare opslagruimte.

Vervolgens is er rechtsboven in de app in Android een papieren vliegtuigvormige knop die is ontworpen voor het verzenden van privéberichten van afbeeldingen naar vrienden, familie en andere contacten.

amazon foto's nieuwe look voor Android 2

Een handige functie van Amazon Photos in het algemeen is dat bestaande abonnees van Amazon Prime het kunnen gebruiken voor gratis “onbeperkte” opslag van foto’s in volledige resolutie en tot 5 GB aan video’s.

Prime-leden die toegang willen tot meer video-opslagruimte, moeten zich abonneren op een van de verschillende abonnementen die beginnen bij 100 GB en slechts $ 1,99 kosten.

Abonnees die geen lid zijn van Amazon Prime kunnen zich aanmelden voor gratis gecombineerde foto- en video-opslag tot 5 GB en $ 1.99 per maand betalen, te beginnen met het 100 GB-abonnement.

Het nieuwe uiterlijk van Amazon Photos voor Android is vanaf dinsdag al begonnen met de uitrol naar apparaten met het besturingssysteem, maar een herdownload uit de Google Play Store kan voor sommige gebruikers nodig zijn.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer