Canon’s webcamsoftware bevat nu $ 5 maandelijkse Pro-versie

FacebookPinterestDelen

Canon heeft aangekondigd dat het nu een Pro-versie van zijn Webcam Utility-pakket aanbiedt voor EOS- en Powershot-bezitters die hun camera’s als webcams willen gebruiken. De vangst hiervan is dat toegang $ 5 per maand kost.

Het cameraproductiemerk onthulde oorspronkelijk zijn EOS Webcam-hulpprogramma voor zijn best verkopende EOS-cameralijnen in 2020. De software is sindsdien beschikbaar voor macOS- en Windows-machines.

Momenteel werkt de EOS Webcam Utility-software met 43 verschillende EOS- en Powershot-cameramodellen en met 14 verschillende videoconferentieservices. Dit plaatst het ver voor op de meeste vergelijkbare producten van concurrerende cameramakers en andere bedrijven.

Hier is een lijst met compatibele Canon EOS-camera’s:

lijst van Webcam hulpprogramma compatibele EOS camera's

Afbeeldingen credit: Canon

De nieuwe Pro-updates voor de Webcam-software kunnen nu door gebruikers worden ontgrendeld voor een maandelijks bedrag van $ 4,99 of een jaarlijks betaalde vergoeding van $ 49,99. Als u een van deze abonnementsopties betaalt, heeft een gebruiker toegang tot tal van extra functies.

Deze omvatten connectiviteit voor meerdere camera’s, draadloze connectiviteit en andere opties voor “meer camera- en inhoudscontrole” in Canon’s eigen woorden.

Andere functies die bij de Pro-versie worden geleverd, zijn het opschalen van inhoud naar hoge resolutie in full HD-modus en een hobbel in videoframesnelheden tot 60 fps. Canon heeft ook de mogelijkheid opgenomen om webcamvideo’s over meerdere kanalen tegelijkertijd uit te voeren.

Het softwarepakket is compatibel met meerdere media- en communicatie-apps zoals CiscoWebex, Facebook Messenger, Discord, Skype en YouTube Live.

Volgens Canon:

“Voor vloggers, gamers, nieuwsankers, kook-influencers en de vele anderen die afhankelijk zijn van video, kan het hebben van meerdere camera-opstellingen (zoals een front-, side- en top-downhoek) de sleutel zijn om de kijker meer details te bieden. Voor live streamers kan het tegelijkertijd uitvoeren van meerdere kanalen hen helpen een groter publiek te bereiken op YouTube, Facebook Live en andere belangrijke sociale en streamingkanalen, “

Canon heeft ook verklaard dat de Pro-software-updates klanten in staat stellen hun algehele aanpassingsmogelijkheden voor video’s te verbeteren via nieuwe lay-outs, scèneovergangen en watermerkopties.

Het bestaande basissoftwarepakket EOS Webcam Utility is nog steeds gratis beschikbaar, terwijl de Pro-versie met betaald abonnement eenvoudig alle bovengenoemde functies samen met anderen toevoegt.

Hier is een meer complete grafiek van hoe de Pro en gratis versies zich verhouden:

lijst met canon webcam software functies

Iedereen die zich wil abonneren op de Pro-versie, hetzij door maandelijks of jaarlijks te betalen, heeft een proefperiode van 30 dagen om er een draai aan te geven. Voorlopig is de Pro-software alleen beschikbaar voor Canon-klanten in de Verenigde Staten.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Tsjek out deze 8 essentiële tools om u te helpen slagen als een professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer