Hier komt Lexar’s dure nieuwe 320GB CFE A Gold-kaart

FacebookPinterestDelen

De dominante fabrikant van digitale opslag Lexar heeft een nieuwe CFexpress Type A-kaart met een hogere capaciteit voor digitale camera’s op de markt gebracht.

Het nieuwe kaartmodel bevindt zich in de Gold-lijn van het merk en biedt 320 GB interne ruimte en snelle overdrachtssnelheden tot 900 MB / s voor lezen en 800 MB / s voor schrijven.

Deze nieuwe kaart volgt op eerdere releases van Lexar die veel bescheidener opslagcapaciteiten van respectievelijk 80 en 160 GB boden en in augustus van dit jaar werden gelanceerd.

Met deze editie heeft Lexar een product gelanceerd met zeer vergelijkbare lees- en schrijfcapaciteiten, maar met de voor de hand liggende en veel grotere opslagruimte.

Dit is echter typerend voor recente CFexpress-lanceringen waarbij verschillende kaarten van een enkel type drastisch verschillende opslagcapaciteiten kunnen hebben, maar nog steeds dezelfde essentiële lees- en schrijfsnelheden bieden, tenzij anders aangegeven.

De nieuwe kaart van Lexar is een belangrijke upgrade van de vorige krachtigste optie van het merk met zijn verdubbeling van de opslagcapaciteit tot 320 GB. Het kan fotografen in ieder geval in staat stellen om foto’s met een grote resolutie te blijven maken, zelfs in RAW-formaat, zonder dat ze te snel met een kaartwissel hoeven te rommelen.

lexar cfe kaart

Het is ook vermeldenswaard dat dit Lexar-model is beoordeeld met videoprestatiegarantie 400 (VPG 400) -certificering, die vereist dat een kaart nooit presteert met een schrijfsnelheid van minder dan 400 MB / s.

Met het bovenstaande in gedachten is de nieuwe Lexar-kaart slechts een van een reeks aanbiedingen van CFexpress-kaarten door verschillende fabrikanten voor hoogwaardige foto- en video-opname:

Eerder dit jaar bracht Sony zelfs een nieuwe en veel groter dan gemiddelde 640GB CFexpress Type A-kaart uit voor een zeer fors prijskaartje van $ 1.249 per pop.

Later lanceerde Pergear zijn eigen Type B CFE-kaarten tegen veel lagere prijzen en veel hogere opslagcapaciteiten, evenals superieure lees- / schrijfsnelheden ten opzichte van die van de Lexar-modellen hierboven. De toppresteerders onder de Pergear-modellen missen echter vreemd genoeg de VPG 400-certificering van de Lexar-editie.

Lexar zelf beweert dat de nieuwe kaart nooit onder een schrijfsnelheid van 700MB/s zal komen en beweert dat dit hem goed genoeg zou moeten maken voor serieuze video-opnames zonder een enkel gevallen frame. Het zou nog functioneler moeten zijn voor de behoeften van fotografen.

Om Lexar zijn verdiende krediet te geven voor deze claim, hebben tests door PetaPixel aangetoond dat hun kaarten de neiging hebben om beter te presteren dan die van hun rivalen van Sony en ProGrade Digital op bepaalde statistieken.

Deze prestaties zijn echter niet goedkoop. Lexar biedt de nieuwe Professional CFexpress Type A Card GOLD Series 320GB-kaart voor $ 700. Om deze dip in de portemonnee net iets minder pijn te laten doen, wordt de kaart geleverd met Lexar’s CFexpress Type A / SD-kaartlezer als onderdeel van dezelfde prijs.

De 80GB-kaart van het merk verkoopt voor $ 200 en de 160GB-editie verkoopt voor $ 400 als je denkt dat $ 700 een beetje veel is. Nogmaals, beide kaarten met een lagere capaciteit bieden ongeveer dezelfde high-end lees- / schrijfsnelheden als de 320 GB-versie.

FacebookPinterustenDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer