Labpano lanceert nieuwe, unieke 360-graden PilotPlano Action Camera

FacebookPinterestDelen

Actiecamerafabrikant Labpano heeft een geheel nieuwe, uniek ontworpen 360-graden actiecamera gelanceerd die toevallig het allereerste AI-compacte apparaat voor consumentenmarkt van het bedrijf is voor het vastleggen van panoramische 360-graden video- en fotografische opnamen.

Hoewel dit Labpano’s eerste consumentenmarktcamera van dit type is, heeft de fabrikant de afgelopen 3 jaar al verschillende andere pro-user cameramodellen op de markt gebracht.

Dit nieuwste model heet de PilotPlano en zit over de hele linie boordevol krachtige specificaties voor video-opnames.

In de PilotPlano biedt een eenvoudig te gebruiken HD-touchscreen een eenvoudige configuratie van opname-instellingen en vergemakkelijkt het ook videobewerking. Met het touchscreen kunnen gebruikers een voorbeeld van video-opnames bekijken, onderwerpen framen en ervoor zorgen dat hun beeldmateriaal in het algemeen soepel wordt gefilmd.

Een back-up van deze bewerkings- en camerabesturingsopties is een Android-gebaseerd besturingssysteem dat niet alleen zeer intuïtief te gebruiken is, maar ook is ontworpen om bedieningselementen te bieden die erg lijken op die van een Android-smartphone van een nieuwer model.

De PilotPlano is ook geen sloddervos in zijn opnamekarbonades. De camera is in staat tot indrukwekkend scherpe 5.7K video’s gemaakt door meerdere 1/2.3 Sony CMOS sensoren. Hiermee kan een gebruiker zijn 360-graden panoramische opnamen vastleggen in levendige kleuren en een rijk real-time dynamisch bereik.

De twee 210-graden fisheye-lenzen van de camera synchroniseren met elkaar om soepel samengevoegde en samengestelde panoramische opnames te garanderen.

Met de PilotPlano-camera kunt u ook snel schakelen van panoramische opnames naar traditionele video, met opties om uw opname te verlagen van 360° naar 90°, 120°, 135° of 150° hoekopnamen. Deze maken vloggen in meerdere stijlen verfrissend gemakkelijk on the fly.

Om het panoramische en multi-angle live fotograferen nog gemakkelijker te hanteren te maken, wordt de PilotPlano ook geleverd met een real-time stikoptie. Hiermee kunt u live video in 4K met 30 fps naaien, stabiliseren en streamen zonder dat u apps of apparaten van derden hoeft te gebruiken.

Er zijn ook meerdere beeldverhoudingsopties in de PilotPlano. Deze omvatten verhoudingen van 9: 16, 16: 9 en 1: 1, onder andere voor veelzijdige videoblogeffecten die flexibel zijn voor sociale media of andere soorten videostreaming.

Een andere handige documentaire en vlogfunctie van de PilotPlano is de real-time beeldstabilisatie:

Een 9-assig gyroscopisch beeldstabilisatiesysteem in de PilotPlano werkt samen met een AI-aangedreven schudcompensatiesysteem dat tremor en schokkerige bewegingen te allen tijde corrigeert. Dit zorgt voor vloeiende video-opnames, zelfs onder moeilijke omstandigheden.

De 360° panoramische kwaliteiten van de camera eindigen ook niet bij video-opnames. Ze maken ook deel uit van de audio-opnamemogelijkheden van PilotPlano.

PilotPlano wordt geleverd met een ingebouwd 4-MIC-microfoonsysteem dat meeslepend geluid uit alle richtingen opneemt en vervolgens samenvoegt voor een realistische en verrassend meeslepende real-time geluidservaring.

Labpano heeft ook een windreductiealgoritme toegevoegd waarmee de audio van de camera een realistisch meeslepende ervaring kan behouden terwijl ruisvervormingen van afleidende omgevingsgeluiden worden geëlimineerd.

Andere kenmerken van de PilotPlano zijn de Real-Time AI Auto-Tracking-technologie om onderwerpen nauwkeurig in te kaderen en scherp te houden tijdens een livestream.

Bovendien is er een Multiview-modus waarmee gebruikers tijdens een livestream twee volledig verschillende videohoeken op één scherm kunnen vastleggen.

De camera is ook compatibel met live-opnames via YouTube, Facebook en andere sociale media-apps. Het wordt ook geleverd met goedkeuring voor het RTMP / RTSP / SRT-protocol voor livestreaming.

Daarnaast werkt PilotPlano met VR-brillen van Pico- en Skyworth VR-headsets voor meeslepende Metaverse-livestreams.

Labpano heeft ook een mobiele applicatie beschikbaar voor PilotPlano. Het wordt de Pilot Go-app genoemd en maakt verdere videobewerkingen mogelijk voor AI-auto-tracking, reframing, verfraaiing en aangepaste filters. Deze app-functie maakt snel, schoon delen op sociale mediaplatforms mogelijk.

Het is vermeldenswaard dat de AI-automatische tracking van de camera-app bestaat bovenop de in-camera AI-tracking van de PilotPlano, die onderwerpen scherp houdt, zelfs tijdens snelle bewegingen.

Een andere coole technologie die bij de PilotPlano wordt geleverd, is de opnamecapaciteit voor straatbeelden, die werkt op basis van de precisie-GPS-module van de camera om u uw positie in realtime te laten volgen en streamen.

Dit komt in twee modi; een fof vloeiende street view-opname en een andere voor bijgehouden intervalfoto’s in de native 5.-7K-resolutie van de camera bij 7 fps.

PilotPlano wordt geleverd met laadvermogen dat robuust geschikt is voor al zijn live videostreaming- en deelmogelijkheden. De verwisselbare batterij van 2300 mAh van de camera zorgt voor 100 minuten constante runtime en kan worden aangesloten op een externe voedingsbron voor onbeperkte video-opname.

Tot slot heeft Labpano de PilotPlano een Pilot OS 6.0-besturingssysteem gegeven dat niet alleen bekend is bij de meeste gebruikers die al weten hoe ze Android moeten gebruiken, maar dat ook openstaat voor app-ontwikkeling door derden via het Pilot Open API-ecosysteem van het bedrijf.

De PilotPlano gaat vandaag, 10 november, in de verkoopÞ. U kunt er hier een van uw eigen verkrijgen.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer