Ambe Williams

Hellooo, Shotkit! Mijn naam is Ambe Williams en ik ben een portret- en headshotfotograaf gevestigd in Brooklyn, NY.

Mijn reis naar fotografie was totaal onverwacht. Als je me een paar jaar geleden had gevraagd of ik fotograaf zou worden, zou het antwoord een lach zijn geweest.

Ik ben in de eerste plaats een performer. Mijn Bachelor of Fine Arts is in Theater Performance van de University of the Arts in Philadelphia. Toen ik naar NYC verhuisde, was het om een carrière in acteren te beginnen, met name in musicaltheater. En dat heb ik gedaan!

Terwijl ik onderweg was, verlangde ik altijd naar een DSLR om mijn ervaringen te documenteren, maar ik heb nooit de moed gehad om iets nieuws te beginnen.

Toen ik eindelijk mijn eerste Canon Rebel T3 kocht, nam de opwinding van het leren en onderwijzen van mezelf een nieuw ambacht over, en ik heb nooit achterom gekeken.

Nu zit ik in het 4e jaar van het runnen van mijn eigen studio en werk ik nauw samen met de Broadway-gemeenschap en tv- en filmacteurs.

Wat zit er in mijn tas vraag je?

Canon 5D Mark IV

Deze baby is het hart en de ziel van mijn werk. Natuurlijk, zoals het gezegde luidt, “het is niet de uitrusting, het is de fotograaf erachter.” Maar hoe beter de uitrusting, hoe gemakkelijker het is om je schoten te spijkeren. Dit was een enorme upgrade, samen met mijn iMac, om mijn workflow te verbeteren en mijn vaardigheden te vergroten.

Sigma 85mm f/1.4

Sigma Art Series voor de winst! Dit prachtige, zware stuk glas is een ongelooflijke aanwinst voor mijn werk. Omdat ik een aantal headshots maak, heb ik kleine details nodig, met name ogen, om scherp te zijn in mijn foto’s. Dit doet de truc!

Sigma 50mm f/1.4

Nog een lens waar ik echt dol op ben. Hoewel het geweldig is voor binnenstudio’s, schijnt het echt buiten in elke omgeving. Ik hou van de snelheid en de scherpte van dit objectief.

Canon 35mm f/2

Omdat ik meestal portretwerk maak, heb ik de flexibiliteit om mijn lenzen te veranderen zonder ‘een opname te missen’. Ik hou van deze lens om een aantal redenen, vooral omdat hij lichtgewicht, scherp en breed genoeg is om de omgeving te kaderen. Ik gebruik dit meestal buiten, maar het geeft ook een uniek perspectief voor binnen studiowerk.

Tamron 24-70mm f/2.8

Ik gebruik deze lens meestal wanneer mijn man en ik samen bruiloften fotograferen (www.love-framed.com). Ik ben sindsdien rondgekomen van de dagen van twee camerabody’s om in plaats daarvan deze flexibele zoomlens te gebruiken. Het is gewoon logischer om de breedte en de telemogelijkheden te hebben wanneer je fotojournalistieke bruiloften fotojournalistiek fotografeert.

Tamron 70-200mm f/2.8

Eerlijk gezegd wordt dit objectief niet meer zo veel gebruikt als vroeger. We brengen het nog steeds uit voor bruiloften, om lekker strak te worden voor de ceremoniebeelden. Anders dan dat, blijft het tegenwoordig in onze lensopslagruimte.

Verlichting – De Zon

Deze hete mooie ster in het centrum van ons zonnestelsel heeft bewezen de betrouwbare lichtbron te zijn voor mijn werk. Als ik kan, zal ik bijna altijd natuurlijk licht gebruiken. Het is zacht, het is hard (zie gids) en het kan het meest interessante element in een foto zijn.

Paul C Buff DigiBee

Deze stroboscoop is zo betrouwbaar en recyclet zo snel! Ik hou van de kwaliteit van het licht en hoeveel kracht het levert. Mijn ruimte is vrij klein, dus het is een zeldzaamheid om het ooit op volle kracht te gebruiken. Maar het is geweldig dat het beschikbaar is.

Paul C Buff Buitenaardse Bijen

De limoengroene stroboscoop was het eerste stuk verlichtingsapparatuur dat ik ooit kocht. Het is nog steeds een belangrijk onderdeel van mijn werk, vooral als ik 3+ lampen gebruik voor een opname. Geweldige stroboscoop!

Modifiers

Paul C Buff 86″ Soft Silver en 64″ Soft Silver Paraplu

Deze twee paraplu’s zijn cruciaal voor mijn werk. Hoewel ik graag hard licht buiten gebruik, geef ik meestal de voorkeur aan zacht licht in de studio. Het zijn duurzame en forse paraplu’s die super betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken zijn. Ik gebruik ze bijna altijd met een witte diffuser.

13′ Luchtkussen light stand en Vlampunt C- Stand

Een stand is een stand, is een stand, toch? Verkeerd. Ik heb deze standaards gekocht na een klein ongeluk met een stroboscoop en de grond. Ik had een heavy-duty standaard nodig om het gewicht van mijn flitsers met lichte modifiers te weerstaan (dubbele woordscore) en deze twee haalden echt de cut.

V-Flats

V-Flat World heeft de manier veranderd waarop ik licht door mijn studio weerkaats. Hoewel ik altijd schuimkern zou kunnen gebruiken, rechtvaardigen het gemak, de veelzijdigheid en de duurzaamheid die deze bieden hun kosten.

Kristallen/Gels

Ik zou mijn werk omschrijven als levendig, kleurrijk en dromerig. Dese helpen een wazig etherisch effect in de camera te creëren.

Flitspunt Snelheidslicht
AA Batterijen voor Vello zender/ontvangers
WD 4TB Externe HD
64GB Lexar CF en Sandisk SD

Zoals je kunt zien, ben ik geen rijke fotograaf met tonnen geld om uit te geven aan native lenzen en verlichtingsapparatuur op het hoogste niveau. Ik maak het beste van wat ik heb totdat ik genoeg heb gespaard om de kosten te rechtvaardigen.

Fotografie heeft mijn leven volledig veranderd en heeft me een doel gegeven zoals geen ander beroep dat heeft.

www.ambejphotography.com | @ambejphotography

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer