Anne Geier

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Anne Geier en ik woon in een klein dorpje in Oostenrijk.  Ik heb aardrijkskunde gestudeerd, maar wist altijd al dat mijn ware passie in fotografie lag.

Sinds 2014 werk ik als hondenfotograaf. De reden dat ik begon was om foto’s te maken van mijn eerste hond Cindy. Eerst wilde ik gewoon foto’s van haar maken om momenten voor de eeuwigheid te creëren, maar toen ontstond er een echte passie. Nu heb ik twee geredde honden, Finn en Yuri, beiden komen uit Roemenië.

Naast fotografie hou ik van reizen en wandelen met mijn honden. Ik denk dat mijn doel in het leven is om levende momenten van honden te creëren voor hun eigenaren, om te laten zien hoe mooi honden zijn en probeer sommige mensen ervan te overtuigen dat reddingshonden echt geweldig zijn. Om al die redenen doe ik altijd mijn best om de soulvolle aard van de honden op mijn foto’s te laten zien.

De uitrusting die ik gebruik, hangt af van het feit of het een klant is die schiet, een shoot met honden van vrienden of mijn eigen honden. Bij klantopnames wil ik flexibeler zijn en op afstand van de hond staan, in dit geval kan de hond zich op een natuurlijke manier gedragen. De fotograaf is vaak eng voor hen. Als ik foto’s ga maken van mijn eigen honden, denk ik aan het maken van mooie dromerige portretten van de hond in prachtige landschappen.

Meestal gebruik ik mijn Nikon D850. Ik hou van de vloeiende tinten en briljante kleuren, de bediening en ook het display met het aanraakscherm. Je raakt het aan waar je de focus wilt leggen en de camera stelt meteen scherp en maakt de foto, bovendien ben je met het opvouwbare display heel flexibel om verschillende perspectieven te kiezen, vooral het maken van foto’s van de hond in het water, het is echt handig.

Met het opvouwbare display kun je de camera slechts een paar millimeter boven het water plaatsen, wat er geweldig uitziet.

Voor mijn onderwaterfoto’s gebruik ik het Ignite onderwaterhuis met mijn Nikon D750.

Voor clientopnames gebruik ik meestal de Nikkor 85mm f/1.4. Het creëert een vloeiende achtergrond en het is geweldig in het creëren van een dromerige look.

Voor actiefoto’s gebruik ik gewoon het Nikkor 70-200mm f/2.8 objectief. Met de 200mm en het diafragma van 2.8 kun je de achtergrond van een foto eruit slaan. Dit is een zeer belangrijk aspect van hondenfotografie. De aanblik van de kijker is dus meteen gericht op de hond.

Voor mijn eigen honden gebruik ik het liefst mijn korte lenzen. Vooral de Sigma Art 24mm f/1.4 en de Nikkor 35mm f/1.8. Met de Sigma Art 24mm f/1.4 je kunt fantastische foto’s maken van honden in verbazingwekkende landschappen. De groothoek laat veel van het landschap zien, zelfs wanneer de hond veel ruimte inneemt op de foto.

Verder ben ik dol op de korte lenzen, omdat ze geen gewicht hebben en gemakkelijk te hanteren zijn. Ik kan met één hand werken en kan de andere hand gebruiken om mijn eigen honden te motiveren met traktaties of hun favoriete speeltje, dus het is veel gemakkelijker om een geweldige uitdrukking van de hond te vangen.

Reizen en wandelen zijn mijn andere passies.

www.annegeier.com | @anne.geier.fotografie

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer