Grant Thomas

FacebookPinterestDelen

Oorspronkelijk kom ik uit het Verenigd Koninkrijk en heb ik altijd een fascinatie gehad voor de natuurlijke wereld en in het bijzonder de oceaan. Na het afronden van een ingenieursdiploma maakte ik van de gelegenheid gebruik om te reizen. Dit was de beste beslissing die ik ooit heb genomen, omdat het reizen was dat mijn passie voor fotografie echt ontwikkelde. Ik was, en ben nog steeds, toegewijd aan het vastleggen van de echte schoonheid van de plaatsen die ik bezoek.

Kort na het verlaten van het Verenigd Koninkrijk begon ik te werken als PADI-duikinstructeur en kocht ik mijn eerste onderwaterhuis. Fotografie was niet langer alleen een deel van mijn leven, het was mijn leven geworden.

Ik werk nu als freelance fotograaf en expeditiegids en leid een verscheidenheid aan rondleidingen en workshops om dieren zoals bultruggen en orka’s te ontmoeten en te fotograferen.

Mijn werk heeft me over de hele wereld gebracht van de warme tropische wateren van Indonesië tot het met gletsjers bedekte landschap van het Noordpoolgebied – daarom moet mijn apparatuur duurzaam en betrouwbaar genoeg zijn om deze extreme omstandigheden aan te kunnen. Ik kies mijn uitrustingsaanbod op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid en service van de fabrikant.

Camera Uitrusting:

Canon EOS 5D Mark IV (x2)

Prachtig duurzaam werkpaard van een camera die ongelooflijke prestaties bij weinig licht heeft.

Canon EF 16-35mm f/2.8 objectief

Mijn favoriete lens voor landschapsfotografie en ook het grootste deel van mijn onderwatervideowerk. Ook perfect voor het schieten van haaien en pelagische wezens, die moeilijk in de buurt kunnen komen.

Canon EF 100mm f/2.8L macrolens

Perfect voor het fotograferen van die miniatuur beestjes die we zo vaak onder water vinden en ook een geweldige portretlens.

Canon EF 70-200mm f/4 IS USM-objectief

Een zeer diverse lens die erg handig is voor het fotograferen van brekende walvissen vanaf de boot.

Tokina 10-17mm f/3.5-4.5 Fisheye Lens

Dit is mijn favoriete lens voor het fotograferen onder water! Het gezichtsveld van 180 graden stelt me in staat om super dicht bij mijn onderwerp te komen, wat helpt de helderheid en kleur te vergroten (vaak verloren bij het fotograferen door water).

GoPro Hero 4 zilveren editie

Compacte en krachtige actiecamera voor montage op mijn onderwater DSLR rig.

DJI Mavic Lucht drone

Ongelooflijk klein en geweldig om te reizen, deze drone is een van de beste camera-apparatuur die ik bezit. De kwaliteit van foto- en videobeelden die het produceert in zo’n klein pakket is verbluffend!

Ikelite 200DL onderwaterhuis voor Canon 5d Mark IV

Verbazingwekkend licht en duurzaam, deze behuizing is perfect voor alle onderwateromgevingen.

Ikelite DS 161 stroboscooplampen (x2)

Een van de krachtigste onderwaterflitsers op de markt, deze zijn perfect voor het fotograferen van grote groothoek onderwaterscènes.

Ikelite DL Macro Flat Port

Deze glazen poort vermindert de kwaliteit niet wanneer u onder water fotografeert en heeft een voorring met schroefdraad om dioptrieën vast te schroeven, wat perfect is voor super macro-opnamen.

Ikelite DL 8 inch Dome Poort

Een lichtgewicht en effectieve kit voor het maken van groothoekfoto’s en vooral handig voor het fotograferen van onderwaterfoto’s (half in het water en half uit).

Bigblue VL9000P, 9000 Lumen LED Video Verlichting (x2)

Krachtige waterdichte videolampen die elke onderwateromgeving kunnen verlichten.

Extra uitrusting:

13″ Macbook Pro

Talloze externe harde schijven van LaCie

Samsung EO 1 TB SSD

LowePro Pro Runner BP 350 AW II rugzak

Sandisk CF- en SD-kaarten

Duikuitrusting

ScubaPro BCD en regelgevers
Elios, Cressi en Mares Wetsuits
Cressi grote ogen evolutie Masker
Merries vouwsnorkel
Merries volo race vinnen

Suunto D4i Novo duikcomputer

www.grantthomasphotography.com | @grantthomasphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer