Mel Sinclair

Landschapsfotografie is mijn Zen, mijn ontsnapping aan de uitputtende wereld om me heen. Het is een tijd van meditatie tussen mijzelf en mijn omgeving.

Er is niets vrediger dan getuige te zijn van het eerste licht van de dag en rond te lopen terwijl de wereld slaapt. Er is geen beter gevoel dan rond te dwalen met mijn camera, tijd irrelevant, en vast te leggen wat ik zag, wat ik voelde en wat ik hoorde.

Ik ben (zoals sommigen zouden zeggen) klassiek geschoold in de beeldende kunst, na een diploma en een bachelordiploma te hebben gestudeerd in de disciplines Creatieve Industrie, Beeldende Kunst, Schilderkunst, Tekenen, Beeldhouwen, Grafiek en Fotografie. Het is bekend dat ik een beetje Travel Blogging doe als ik op reis ben en ik heb ook een paar kleine schrijfoptredens gehad.

Ik krijg vaak de vraag wat me terugbracht naar fotografie, en het antwoord is simpelweg geweest; als student van Art College, en huren, fotografie was de natuurlijke, no-mess optie om te voldoen aan de creatieve uitlaatklep en netheid van een huis. Nu kan ik het me niet anders voorstellen, dus ik denk dat het zo bedoeld is.

Ik ben momenteel lid van het Australian Institute of Professional Photography (AIPP) en bereik momenteel het niveau van Associate, met een postnominaal bekend als AAIPP.

Voor nu is het doel om voortdurend de resterende natuurlijke schoonheid in de wereld vast te leggen, zodat ik het over enkele jaren kan zien verschuiven en veranderen zonder het gevoel te hebben dat ik iets heb gemist. Want het enige gegarandeerde aan de natuur is dat het zal veranderen, maar in wat, is de reden dat we allemaal doorgaan.

Mijn kit was vroeger een stuk groter dan wat het nu is. Maar naarmate de tijd verstreek, merkte ik dat ik het niet gebruikte, dus ik verkocht het of doneerde het aan andere fotografen.

In mijn tas

Nikon D850

Mijn werkpaard! Deze geweldige camera blijft maar geven. Afbeeldingen met een hoge resolutie zijn een noodzaak voor het soort werk dat ik produceer, dus met grote bestanden kan ik groter en beter werken. Ik ben gewoon onder de indruk van de mogelijkheden van de D850, het blijft me verbazen. Voeg de Sunway Foto, Arca-Swiss L-Bracket toe en hij heeft meer bescherming op de elektronische hoek van de camera, plus het voordeel van het maken van portretgerichte foto’s, zonder het statief te overbevolken.

Ik heb eerder de D810 gehad en de D800 respectievelijk, na de vooruitgang in technologie te waarderen voor de tijd dat ze in mijn handen waren. Uiteindelijk is het altijd tijd voor een upgrade en wanneer de D850 beschikbaar kwam, het was ook een no-brainer.

Nikon D750 (gebruikt om foto te maken)

Mijn D750 is met mij door een hel en terug geweest, en gaat door. Het is mijn metgezel op reizen waar ik geen enorme bestanden nodig heb of waar ik een activa met een lagere waarde wil dragen. Ik had zijn oudere broer de D700 voor vele, vele jaren, dus toen de D750 kwam eruit, het was een no-brainer.

Nikon 16-35mm f/4 (gebruikt om foto te maken)

Ik heb deze lens nu al meer dan 10 jaar en heb in 2009 een vers geslagen exemplaar van de plank geplukt. Toen ik voor het eerst in de landschapsfotografie kwam, was de dorst naar een supergroothoeklens immens.

Eerder de Sigma 10-20mm f/3.5 in bezit gehad, de 16mm f/1.4 leek zo tam. In de loop der jaren heb ik echter gemerkt dat ik deze lens steeds minder gebruik. Ik ben er nog steeds dol op, maar de f4-rating heeft ertoe geleid dat ik het heb neergezet ten gunste van de 20 mm 1.8.

Nikon 70-200mm f/2.8 ED FL VRIIk

Ik hou van deze lens. Ik hou van zijn veelzijdigheid, zijn scherpte en ik blijf gewoon terugkomen op deze telelens. Het is het antwoord wanneer mijn onderwerp niet direct toegankelijk is, of voor het maken van abstracties die niet met kortere lenzen zijn verkregen.

Af en toe doe ik aan motorsportfotografie voor vrienden en familie, en met deze lens in mijn kit kan ik flexibel zijn en altijd klaar zijn voor elke situatie.

Nikon 20mm f/1.8

Mijn huidige favoriete lens. Ik begin de voorkeur te geven aan primes om de enige reden dat ze meestal lichter zijn, uitstekende lichtbeoordelingen hebben en kunnen worden gebruikt voor snelle actie, astrofotografie en elke versie van landschapsfotografie die ik ermee wil doen.

Nikon 50mm f/1.8

Een oudje maar toch een goodie! Soms heb ik zin in de 1.8, maar soms is het de 1.4 ik wissel deze in en uit mijn tas afhankelijk van de stemming.

Nikon 50mm f/1.4

Deze is aangeschaft voor die dabbles en crossovers die ik soms fotografeer. Ik wilde een snellere 50mm prime met een capuchon en dit paste mooi. Het is een lieve lens, een geweldige walk-around gewicht en geweldig voor straatfotografie.

Nikon SB5000 flitser

Dit komt binnen als een andere willekeurige toevoeging aan mijn tas. Ik bewaar het in het arsenaal voor snelle verlichting op locatie. Soms om mijn voorgrondelementen te verlichten, andere keren om beweging te pauzeren en effecten te creëren.

NISI V5 Filter Kit

Een landschapsfotograaf is niet zonder zijn filters. Het gebruik van de juiste set filters enkele jaren geleden was het gloeilampmoment dat mijn foto’s van gemiddeld naar geweldig bracht.

Ik gebruik de NISI V5 filter kit met de volgende items;

NISI Soft Graduated Neutral Density Filter 0.9

NISI Reverse Graduated Neutral Density Filter 0.9

NISI 3 Stop ND Filter

NISI 6 Stop ND Filter

NISI 10 Stop ND Filter

NISI Pro Polarisator

Nikon MC-30A Bedrade afstandsbediening

Lange belichting is essentieel. Ik koos voor deze afstandsbediening omdat het geen batterijen nodig heeft, was letterlijk gewoon een lock on / off long exposure afstandsbediening. Ik gebruik de NiSi Android-app om mijn belichtingen te timen en de stopwatch op mijn telefoon, dus er was geen timerafstandsbediening nodig.

SIRUI W2204X Statief

Een waterdicht statief klinkt een beetje gek, maar omdat ik meerdere Sirui Tripods heb gehad, blijf ik terugkomen. Deze is Carbon Fibre met gladde benen die langer zijn dan ik. Ik gebruik de K30 balhoofd dat is meer dan genoeg voor mijn D850 en zelfs mijn grootste lens.

Diverse formaten Sandisk Extreme Pro geheugenkaarten

Ik kan je niet uit mijn hart vertellen hoeveel kaarten ik van elk van deze heb, maar ik kan je vertellen dat ik hun leeftijd bijhoud door ze toe te voegen aan een catalogus, hetzelfde met mijn batterijen. Ik weet wanneer elk is gekocht en wanneer elk klaar is om met pensioen te gaan.

Batterijen worden gecatalogiseerd met hun aankoopmaand en -jaar, dus 4,15 is april 2015. Als ik er in april 2015 meer dan één zou kopen, zou de volgende 4.15_1 enzovoort worden.

Geheugenkaarten worden gecatalogiseerd met een brief, na mijn initialen, dus MS_G, MS_H worden gekocht in batches of opeenvolgende maanden. Mijn hoofdspreadsheet houdt deze bij. Ik denk dat ik nooit meer dan 26 tegelijk zal hebben, dus alfabetisch werkt prima voor mij.

Nu rekken we ons uit in de accessoires die de hele show helpen gebeuren.

Sennheiser Hoofdtelefoons

Voor als je niet alleen op locatie bent en afleidingen moet overstemmen. Ga naar de telefoon om naar een aantal motiverende nummers of een favoriet deuntje te luisteren.

Zwarte Diamond Koplamp

Mijn ogen in het donker. USB oplaadbaar om te besparen op batterijen.

SPOT Messenger GPS Noodzoeker

Ik ben eerder op sommige plaatsen geweest die ik normaal niet zou hebben. Dit kleine ding heeft me een levenslijn gegeven die verder gaat dan de dekking van mobiele telefoons en geeft mijn gezin de gemoedsrust dat ze gewoon hoeven in te loggen en de kaart voor de tracker te controleren.

Ik gebruikte dit in India in 2016 toen ik de Rickshaw Run deed, het volgde de hele reis tot 3 meter nauwkeurigheid en ik wist dat met een druk op de knop de hulpdiensten konden worden gebeld om me te lokaliseren als het ooit slecht zou worden. Gemoedsrust is een fantastische investering.

ADATA 2TB robuuste harde schijven

Ik heb momenteel twee van deze geweldige harde schijven en kan getuigen van hun veerkracht tegen de omstandigheden. Ik heb er meer dan 4 gehad, de oudere hebben een onverwacht lot ontmoet en niet van een falen van hun kant. Deze schijven zijn waterdicht (zolang alle buitendeuren gesloten zijn) en schokbestendig, zodat ze alle brokken en hobbels van internationale reizen kunnen verwerken.

Tijdens het reizen maak ik altijd een back-up aan het einde van elke dag in tweevoud. Een voor elk van deze, en een andere voor mijn WD-paspoort.

Western Digital 4TB Paspoort

Mijn niet-robuuste harde schijf blijft vaak achter in mijn koffer, maar bevat de derde redundantie van mijn foto’s terwijl ik onderweg ben. Het heeft ook wat entertainment, draagbare documenten enz. voor die lange tussenstops.

Notitieblok en pen

Veldnotities, schetsen, iemand uw websitegegevens geven of een andere reden waarom u een notitieblok en pen nodig zou hebben.

Samsung ATIV Boek 9 13,3

Na 5 jaar deze laptop te hebben gehad, komt hij in de buurt van zijn vervangingstijd, dat is zeker. Het heeft in de loop der jaren een boost gehad in harde schijf en geheugen, maar het gaat nog steeds goed!

Vork
Snelle snack of moet je een statiefplaat losmaken? Geen zorgen mate.

RAW-verwerking op: Capture One Pro 12

[Related: Capture One Pro 12 Review]

Mijn verwerkingssuite onderweg en thuis. Ik ben overgestapt van Lightroom omdat ik niet gestraft wilde worden voor het kopen van een nieuwe camera en het niet hebben van een standalone software suite.

Natuurlijk is het zo handig gemaakt om je te abonneren, maar dit deed geen appeal. Ik ben vorig jaar schip gesprongen en ik heb niet achterom gekeken.

www.melsinclair.com.au | @melsinclair_au

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer