Zomei Z699C Professionele Statief Review

FacebookPinterestDelen

Er komt een moment in het leven van elke landschaps- / reisfotograaf dat het hebben van een geweldig reisstatief een must wordt.

Ik begon op een goedkoop ($ 10) statief, en hoewel het zijn doel ver boven verwachting diende, kwam ik eindelijk op het punt dat ik iets nodig had dat werkte. Ik bedoel werkelijk Werkte.

Zomei 7699C reisstatief review
Zomei Z699C Statief

Eenvoudig te bedienen, lichtgewicht, stevig en verrassend betaalbaar koolstofvezel reisstatief.

Controleer de huidige prijs

Na veel onderzoek ben ik uiteindelijk uitgestapt op het uitproberen van de Zomei Z699C.

Bepaalde andere merken statief waren te ver buiten mijn budgetbereik, en de Z699C was het enige draagbare koolstofvezel statief dat ik me kon veroorloven dat licht genoeg leek voor wat ik nodig had.

Als u op zoek bent naar een van de beste budgetstatieven voor uw geld, zult u geïnteresseerd zijn in het lezen van deze recensie.

Na drie jaar gebruik vond ik het volgende:

Zomei Z699C | Specs

Zomei Z699C Technische Gegevens

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Duurzaam – het lijkt gewoon niet te breken.
 • Zeer snel in te stellen.
 • De poten zijn onafhankelijk verstelbaar en de twist-locks werken soepel.
 • De balkop werkt perfect
 • Ondersteunt veel gewicht.
 • Uitstekende prijs.
 • 2 jaar fabrieksgarantie.
Tegens

 • Een beetje zwaar voor mijn behoeften (hoewel nog steeds vrij licht in vergelijking met andere statieven zijn grootte)
 • Ik wou dat het een beetje hoger ging.
 • De monopod poten lijken een beetje “uit” en ik moet me ervoor aanpassen.
Controleer de huidige prijs

Laten we eerst de specificaties uit de weg ruimen:

 • Materiaal: 8-laags koolstofvezel buizen
 • Gewicht: 1,3 kg (3 lbs)
 • Maximumhoogte: 60″ (1524 mm)
 • Gevouwen hoogte: 15″ (350 mm)
 • Maximale belasting: 15 kg (33 lbs)
 • Leg Lock Stijl: Twist slot
 • Balhoofd: QZSD-06 (aluminium; max belasting 6 kg)
 • Monopod conversie: Ja
 • Verstelbare beenhoeken: Ja

Bouwkwaliteit

Zomei Z699C bouwkwaliteit

De Zomei Z699C heeft een monopod die gemakkelijk loslaat.

De Zomei Z699C is verrassend goed gebouwd gezien het lichte gewicht en (relatief) lage prijs.

Ik heb het letterlijk over de hele wereld gedragen en op talloze backpackreizen. Niet één keer heeft het enige vorm van schade laten zien. Dit is met het vastbinden aan de buitenkant van talloze verpakkingen zonder zijn koffer, het in de compartimenten boven het hoofd gooien – noem maar op.

De twist locks gemakkelijk openen en sluiten, hoewel ze een beetje oefening vergen om ze de eerste keer perfect aan te spannen (niet te strak en toch niet los).

Het enige probleem dat ik heb gehad, is dat een van mijn onderste sloten een beetje zand bevat dat ik er niet uit kan krijgen, dus de actie is een beetje ruw.

Om eerlijk te zijn, heb ik alle drie de bodemsloten onbedoeld meerdere keren in zand ondergedompeld tijdens het fotograferen van strandscènes. Na dat alles is slechts één slot licht korrelig.

Hoewel sommigen klagen dat de balkop een beetje goedkoop lijkt, werkt het voor mij perfect. De actie is soepel, het vergrendelt en laat gemakkelijk los en functioneert over het algemeen precies zoals verwacht. Natuurlijk is er geen lat om te pannen, maar omdat ik geen videograaf ben, heb ik hier niet echt last van gehad.

In feite is de enige klacht die ik ooit heb gehad, dat zelfs met slechts 3,3 lbs (1,5 kg), de Zomei Z699C nog steeds zwaar aanvoelt.

[Editor – Having a heavier tripod isn’t necessarily a bad thing, since a heavier tripod does provide more steady support – case in point, the Peak Design Tripod.]

Misschien omdat ik vaak op lange tochten ben waar elk onsje telt, maar ik zou toch liever op den duur iets lichters krijgen.

Voor deze prijs, hoewel – ik kon niet gelukkiger zijn.

Maat &handling

Zomei Z699C Grootte &Handling

De Zomei Z699C op volle hoogte gezien naast iemand die 5’11” is

Heerlijk vond ik de Zomei Z699C extreem veelzijdig. De maximale hoogte van 60″ (152 cm) is meer dan genoeg geweest voor de meeste van mijn inspanningen.

Aan de andere kant van het spectrum geeft het feit dat je de centrale kolom kunt omkeren en je camera laag bij de grond kunt hangen voor macro-opnamen, het een behoorlijke extra bonus.

Opgevouwen is de Zomei Z699C extreem compact, komt neer op slechts 15″ (38 cm). Dat is eigenlijk best verbazingwekkend, vooral voor hoe stevig het is. Het is nog steeds een beetje omvangrijk voor mij – ik ben tenslotte een backpacker – maar ik vermoed dat ik een behoorlijke hoeveelheid stabiliteit zou opofferen met minder bulk.

Over stevigheid gesproken, ik heb eerlijk gezegd geen klachten. Er is in al die jaren maar een paar keer geweest dat ik iets aan de haak van de middelste kolom heb gehangen voor extra stabiliteit, en ik heb in een aantal winderige situaties geschoten.

Zelfs met de middelste kolom volledig uitgeschoven, heeft de Zomei Z699C op geen enkele manier wiebelig of onstabiel gevoeld.

De poten hebben een aantal verschillende hoeken waarop ze kunnen worden ingesteld. Ik merk dat de krappere hoek niet zo volledig vergrendelt als de bredere hoek, dus ik heb de neiging om het niet zo veel te gebruiken – tenminste als ik niet de volledige hoogte nodig heb. Dat is een kleine ergernis die ik heb gevonden.

Een andere is dat de monopod-poot zich in een iets andere hoek of een andere lengte lijkt te bevinden dan de andere twee poten. Op gelijke grond moet ik me er altijd aan aanpassen, aan de balkop of aan de benen. (Op oneffen terrein maakt het niet zoveel uit, omdat ik me al moet aanpassen aan het terrein, dus het wordt automatisch afgehandeld.)

Ik hou van hoe snel en gemakkelijk de Zomei Z699C is in te stellen. Op vlakke grond kan ik dit statief opzetten en in minder dan een minuut klaar zijn om letterlijk te fotograferen. Dat heeft me letterlijk in staat gesteld om een aantal foto’s te maken die ik anders niet zou krijgen.

(Natuurlijk, in een goed gescoute en geplande shoot zou je geen snelle set-ups nodig moeten hebben, maar soms ben ik gewoon op reis, niet wetende wat ik zal tegenkomen. Dat, of fantastisch licht komt uit het niets en verdwijnt net zo snel…)

De quick release plaat die bij de Zomei Z699C wordt geleverd is ook snel en gemakkelijk te gebruiken. In feite is het waarschijnlijk de gemakkelijkste houder die ik voor mijn camera heb, letterlijk slechts enkele seconden om aan de camera en het statief te bevestigen.

Ten slotte kunnen de voetjes van het statief worden gevormd van rubber voor vlakke oppervlakken of metalen niet-helemaal-spikes voor buiten en / of ongelijke oppervlakken. De meeste van mijn statiefopnamen zijn buiten, dus ik houd de spikes buiten, maar er zijn momenten dat ik binnen geen verdiepingen moet scoren en ik ben blij dat het slechts een kleine aanpassing is.

Over het algemeen vind ik het erg leuk hoe dit statief omgaat. En hoewel er momenten zijn waarop ik zou willen dat het net iets groter was, het feit dat ik werkelijk wil niet meer gewicht, waardoor dat geen echte klacht wordt.

Beensloten &gewrichten

Zomei Z699C Beensloten &Gewrichten

Bij het oorspronkelijk zoeken naar een lichtgewicht reisstatief, waren twist lock poten een van de vereisten. Bij correct gebruik zijn ze oneindig veel sneller in te stellen dan de klapsloten. Het was een van mijn belangrijkste overwegingen bij het kijken naar de Zomei Z699C.

Ik weet dat veel mensen de voorkeur geven aan fliplocks: ze zijn behoorlijk dummy-proof. Je weet altijd wanneer ze op slot zitten.

Twist locks, aan de andere kant, zijn moeilijker te zeggen wanneer ze zijn vergrendeld, dus het is bijna onvermijdelijk dat je er op een gegeven moment een vergeet. De sleutel wordt er met je hand een beetje gewicht op gelegd voordat je je rig laadt.

Het leuke met twist locks is dat je maak elk gewricht op één been los met slechts één hand. Het maakt het super snel in te stellen. Hetzelfde geldt voor het neerhalen ervan.

Zodra je alle poten hebt ingetrokken, zijn de sloten weer in lijn en worden ze gemakkelijk met één handbeweging aangedraaid. (Je moet wel elk gewricht afzonderlijk aanspannen bij het opzetten, want wanneer de gewrichten worden uitgeschoven, zijn de sloten niet langer dicht genoeg bij elkaar om in één handbeweging te komen.)

Ik heb me laten vertellen dat de Zomei Z699C een aantal van de beste benen beschikbaar voor zijn prijs. Daar kan ik niet tegenin gaan. In de loop der jaren hebben ze altijd perfect voor mij gewerkt, tenminste als gebruikersfouten geen deel uitmaakten van de vergelijking. (Vergeten een van de sloten aan te spannen, enz.)

De poten glijden soepel, de twistlocks draaien gemakkelijk en de gewrichten grijpen bijzonder goed. In de loop van de tijd heb ik gemerkt dat een van mijn gewrichten een beetje plakkerig wordt, maar gezien de verschillende elementen waarin ik fotografeer, ben ik verbaasd dat er niet meer problemen zijn.

Ongelooflijk, de ene verbinding die eindigde met zand erin functioneert nog steeds perfect. Het is een beetje gruizig, maar op geen enkele manier aangetast. Ook het feit dat er alleen Een onderste voeg met zand erin is geweldig. Ik heb een aantal natte zandstrandmomenten gehad, waaronder kleine sneakergolven die me vangen.

Over het algemeen ben ik best tevreden met de beengewrichten en hoe ze me in de loop der jaren hebben gediend.

Balhoofd

Zomei Z699C Balhoofd

De balkop die bij de Zomei Z699C wordt geleverd, is een vrij eenvoudige aangelegenheid. Eén aanpassing plaatst je camera in zowat elke hoek die je nodig zou kunnen hebben, met een uitsparing aan de zijkant voor het positioneren van de camera 90 graden van horizontaal.

Rond de basis van het hoofd zijn duidelijk gemarkeerde kompaslagers, zodat u uw hoeken kunt markeren wanneer u panorama’s of andere soorten fotografie maakt die duidelijke hoekmarkeringen nodig hebben.

Ik heb me er altijd over verbaasd hoe mooi de quick release plaat op het hoofd past. Het is snel, gemakkelijk en absoluut geen giswerk of de camera is vergrendeld of niet.

De bal zelf draait soepel en zonder hapering. Ik heb gelezen dat de “goedkoopheid” van de balkop een “nadeel” is voor de Zomei Z699C, maar ik heb er eerlijk gezegd geen problemen mee gehad. Natuurlijk is het plastic, maar als het werkt, werkt het.

Ook het slot op de balkop functioneert precies zoals verwacht. Het hoeft niet te worden aangedraaid om veilig te vergrendelen, en met een beetje losmaken kun je dingen aanpassen. Tegelijkertijd heb ik de balkop nog nooit op me laten glijden, zelfs niet één keer toen hij op slot zat, en ik zet hem niet bijzonder hard neer.

Het enige wat ik kan denken dat ontbreekt, is misschien nog een 90-graden slot. Er was een tijd of twee dat het zeker nuttig zou zijn geweest. Anders kon ik echt niet om meer vragen.

Waar voor je geld

Zomei Z699C Prijs voor uw geld

Ik gebruik momenteel vooral mijn Sony A7iii met de Zomei Z699C, maar ik heb hem behoorlijk zwaar geladen met een Nikon D5 en volle telelens en had er geen problemen mee dat hij het gewicht vasthield.

Op dit moment kun je de Zomei Z699C vinden voor onder $120. Dat is een aanzienlijk betere prijs dan ik er jaren geleden voor betaalde, of zelfs in 2017 toen ik een gestolen exemplaar moest vervangen.

Is het de moeite waard? Ik zou zeggen absoluut. Het is bijna onmogelijk om een ander koolstofvezel statief van deze kwaliteit te vinden voor deze prijs. Ik in ieder geval niet.

Controleer de huidige prijs

Zomei Z699C Review | Laatste woorden

Zomei Z699C reistas

De Zomei Z699C wordt geleverd met een hoesje. Zoals je kunt zien, is de mijne een beetje in elkaar geslagen – het ziet veel reizen.

Concluderend, het beste wat ik over dit statief kan zeggen, is dat toen er in mijn auto werd ingebroken en mijn laatste Zomei Z699C werd gestolen, ik er absoluut geen moeite mee had om onmiddellijk een andere te krijgen.

Natuurlijk heb ik een beetje onderzoek gedaan, maar niets wat ik daar zag, zorgde ervoor dat ik iets anders wilde kopen (in die prijsklasse).

Hoewel ik niet echt veel ervaring heb met mooiere statieven – de Zomei Z699C is de mooiste die ik ooit heb gehad – heeft hij zowat alles gedaan wat ik er ooit van heb gewild.

Natuurlijk, soms had ik het nodig om een beetje hoger te reiken en ik had liefde om het lichter en nog compacter te maken, maar ik weet dat dat veel gevraagd is.

Al met al een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een reisstatief in deze prijsklasse. U zult niet teleurgesteld worden.

Zomei 7699C reisstatief review
Zomei Z699C Statief

Eenvoudig te bedienen, lichtgewicht, stevig en verrassend betaalbaar koolstofvezel reisstatief.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen