Sal D’Alia

FacebookPinterestDelen

In Italië geboren en getogen, verhuisde ik in 2010 naar NYC na mijn afstuderen aan de Academie voor Cinema en TV van Milaan. Ik begon mijn carrière als freelance regisseur, producent, cameraman en editor.

Ik heb gewerkt voor vele Fortune 500-bedrijven en -netwerken zoals Marriott, Sony, Citroen, Unilever, Nike, Food Network, Glamour, GQ, NY Giants, Bravo en Warner Sound, en artiesten zoals Madonna, Ed Sheeran, Blake Shelton, Jon Bon Jovi en vele anderen …

Ik ben een pionier van originele inhoud voor het web. Mijn werk kan worden gekwantificeerd met meer dan 100 miljoen views op YouTube, variërend van muziek tot sport tot kunst. Ik ben een Sony Alpha-ambassadeur sinds 2016 en een van de oprichters van het Alpha Collective.

80% van wat ik doe is “eenmansbemanning”, dus qua uitrusting is de sleutel draagbaarheid en kwaliteit. Ik stop alles in één rugzak en ik fotografeer meestal handheld. Mijn schietstijl is run &gun to the core; Ik gebruik mijn statief alleen voor het interviewgedeelte. Daarom ga ik voor koolstofvezel zodat het de hele dag niet veel weegt op mijn rugzak.

De videokwaliteit van de a7R III is geweldig en het is ook een geweldige fotocamera – elke keer dat ik een pauze van video krijg, probeer ik zoveel mogelijk foto’s te maken van de prachtige locaties die ik bezoek.

Als ik wat filmische beweging nodig heb, gebruik ik de Zhyiun Crane, het past in mijn rugzak en het is gemakkelijk op te zetten, wat veel helpt als ik op een krap tijdsbestek (altijd!) zit.

Ik dump elke avond beeldmateriaal op mijn Sony 2TB Drive en bewerken op Premiere Pro CC (recensie) vanuit mijn kantoor in NYC zodra de reis voorbij is.

Ik probeer het breedste scala aan lenzen te hebben; daarom draag ik van 12mm naar 400mm, alles van Sony zodat ik gebruik kan maken van stabilisatie en autofocus. Alle speciale opnames worden gemaakt met mijn favoriete lens, de Leica Summilux 50mm f/1.4.

Ik gebruik het draadloze systeem van Sennheiser, dat lichtgewicht is en me kwaliteit en betrouwbaarheid geeft, en ik heb altijd een kleine drone bij me – je weet nooit wanneer je geweldige luchtfoto’s kunt maken.

VERSNELLING

Sony a7R III

Apple Macbook Pro

Sony 2TB draagbare schijf

Sony SDXC-kaarten

Sennheiser AVX 100 draadloos systeem

Sony 100-400mm GM f/4.5-5.6

Sony 12-24mm G f/4

Sony 24-70mm G Master f/2.8

Sony 100mm f/2.8 Macro

Leica 50mm f/1.4 Summilux

DJI Mavic Lucht

GoPro 7

Zhyiun Kraanvogel 2

Manfrotto GT BeFree Statief

Manfrotto Manhattan Rugzak

www.saldalia.com | @timbuz

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer