Amy Ames

FacebookPinterestDelen

Mijn liefde voor fotografie begon vele jaren geleden toen ik probeerde mijn eigen familiefoto’s te maken. Zes jaar geleden bezocht mijn familie Yellowstone en Grand Teton National Parks, wat mijn nieuwe passie voor natuurfotografie inspireerde.

Het combineren van mijn fotografievaardigheden met mijn liefde voor avontuur en verkennen is een lonende overgang geweest. De overstap was eenvoudig omdat veel regels voor traditionele familieportretten ook werken voor portretten van dieren in het wild.

Natuurlijk kun je een wild dier geen aanwijzingen geven over hoe je moet staan of welke kant je op moet kijken, maar je kunt tenminste hun gedrag voorspellen, jezelf op een goede plek positioneren om de foto te maken die je voor ogen hebt en wachten tot er een kans ontstaat. Ik probeer bij elke foto die ik maak een verhaal te vertellen. Ik hou ervan om de omgeving te laten zien, niet alleen de dieren in het wild.

Mijn werk is gepubliceerd in Outdoor Photographer Magazine en Click Magazine. Dit jaar had ik de eer om door Click Pro te worden uitgeroepen tot een van de top 100 vrouwelijke fotografen om in 2020 naar te kijken.

Ik ben altijd een Nikon-schutter geweest. Mijn hoofdcamera is een Nikon D5. Met de solide bouw en robuustheid heb ik het gevoel dat ik er niet al te voorzichtig mee hoef te zijn. Het heeft een geweldig dynamisch bereik en werkt geweldig in moeilijke lichtsituaties. Het is weerbestendig, duurzaam en kan snel schoten afvuren, waardoor het een favoriet is voor dieren in het wild.

Ook heb ik dit jaar een paar Nikon Z camera’s toegevoegd. Vaak ga ik gewoon een casual wandeling maken en wil ik alleen een camera / lens dragen zonder alle andere spullen. De Z spiegelloze camera’s zijn een geweldige aanvulling geweest op mijn uitrusting.

Ik heb veel succes gehad met een Nikon 500mm PF f/5.6. Het lange bereik dat ik krijg van deze lens, gecombineerd met de handheld factor maakt het mijn meest gebruikte lens. Niet altijd aan een statief bevestigd zijn is een handig hulpmiddel bij het wandelen in het achterland.

Ik heb onlangs de 180-400mm f/4 aan mijn tas toegevoegd. Deze 180-400mm is voorzien van een ingebouwde 1.4x teleconverter om on-the-fly over te schakelen naar een effectieve 252-560mm f/5.6 lens voor een groter bereik. Het is geweldig voor het kustgedeelte van Alaska, waar de beren vrij dichtbij kunnen zijn.

Mijn Nikon 70-200 f/2.8 is mijn werkpaard. Het frame vullen met een enorme berenkop is geweldig, en iets wat ik graag doe, maar soms moet je de extreme tele wegleggen voor een bredere opname.

Als je met een bredere lens fotografeert, kun je je kijker een idee geven van waar je bent en de omgeving van het dier. Door het hele verhaal te vertellen, inclusief de omgeving, ontstaat een sterker portret dat een veel diepere impact heeft op de kijker. Nikon 24-70mm, kan niet zonder!

Een lichtgewicht statief van goede kwaliteit is net zo belangrijk. De meeste dieren in het wild zijn actief in de vroege ochtend en vroege avond wanneer je licht lager zal zijn. Het is belangrijk om er een te hebben die de grootste lens ondersteunt die u zou kunnen gebruiken. Ik ging met een Gitzo Traveler Series 2 Carbon Fiber Tripod. Het is duurder dan sommige andere merken, maar een stevig apparaat. Ik bevestig een Wimberley gimbal head om de telelenzen te ondersteunen.

Het belangrijkste is de tas! Wanneer je urenlang meer dan 50 kilo aan apparatuur op je rug gaat dragen, is het gemakkelijk een van de belangrijkste apparaten. Het is veilig om te zeggen dat ik in de loop der jaren 10-15 verschillende cameratassen door mijn huis heb laten zweven, maar me heb gevestigd op de Shimoda-rugzakken. Mijn huidige favoriet is de Shimoda Action x50. Het is de perfecte combinatie van comfort en gemak.

amyamesphotography.com | @pointamesandshoot

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer