Amy Van Vlear

Hallo daar, ik ben een bruilofts- en portretfotograaf gevestigd in Orange County, CA, samen met mijn man John en onze kat Sesam.

Ik zeg graag dat mijn stijl authentiek, modern en kunstzinnig is, voor koppels die avontuurlijk en creatief van hart zijn. Ik begon mezelf fotografie te leren nadat ik zo’n 8 jaar geleden een canon rebel XSI cadeau kreeg. Ik nam mijn eerste bruiloft zonder eerder een tweede foto te hebben gemaakt en heb sindsdien “onderweg geleerd”. Ik neem nu een combinatie van lokale en reisbruiloften in een bepaald jaar.

Enkele dingen over hoe ik fotografeer: ik gebruik natuurlijk licht zolang ik kan tijdens trouwdagen, ik probeer een goede mix van openhartige / authentieke momenten en artistieke portretten te fotograferen. Ik onderbelicht mijn foto’s vaak door een stop of zo voor betere details en kleurbehoud in de post.

Ik breng veel van mijn vrije tijd door met wandelen en verkennen. Op trouwdagen ben ik altijd locaties aan het verkennen, op zoek naar goed licht en ben ik snel op de been om die goede vluchtige momenten vast te leggen. Door dit alles pak ik relatief licht in wat betreft spullen.

Nou, hier is het allemaal:

2 Canon 6Ds
Ik hou van deze camera. Ik heb klachten gehoord over het kleine aantal scherpstelpunten, maar ik stel eigenlijk handmatig ongeveer 85% van mijn foto’s scherp (alles behalve door het gangpad lopen of op zware beweging gebaseerde candids).

Ik gebruik het LCD-scherm om scherp te stellen (mensen zeggen dat het er onprofessioneel uitziet, maar het klaart de klus en ik ben niet beperkt tot het maken van foto’s van waar mijn gezicht ook is). Soms gebruik ik de wifi-hotspot van de 6D direct na een bruiloft om een foto of twee naar mijn telefoon te slepen om te bewerken voor Instagram. Ik zal waarschijnlijk een van mijn 6D-bestanden uitschakelen / upgradens voor een Canon 5D Mark IV in de nabije toekomst voor die zoete, zoete ISO.

Sigma 24mm f/1.4

De belangrijkste toepassingen zijn het documenteren van het klaarmaken van foto’s in krappe ruimtes, het maken van foto’s van locaties, dansende foto’s en af en toe een episch breed portret. Ook geweldig in een handomdraai als er een familiefoto van 600 mensen is.

Canon 35mm f/1.4 L II

Dit is mijn go-to op trouwdagen. Ik zou er de hele dag op kunnen fotograferen omdat het de perfecte brandpuntsafstand is terwijl ik documentaire en kunstzinnige portretmogelijkheden in evenwicht houd. Belangrijkste toepassingen: zich voorbereiden, ceremonie, bruid / bruidegom / bruidsfeest / fam portretten, formele dansen, detail & ring foto’s (in plaats van een macro omdat het minimale scherpstelbereik is vrij goed op 1 ft en ik vind de omgeving interessanter dan up-close diamanten facetten).

Canon 70-200mm f/2.8 L II

Waarom zit deze 3LB baby in mijn tas als ik hem niet zo vaak gebruik en de voorkeur geef aan prime lenzen? Ik gebruik dit voornamelijk voor ceremoniedetails zoals close-ups van de gezichten van de bruid en bruidegom, ringuitwisseling, de uitdrukkingen van ouders en familieleden, en ik gebruik het ook voor openhartige gasten, zodat ik redelijk verwijderd kan zijn / niet afleidend voor mijn onderwerpen. Die foto’s zijn het voor mij waard om deze wat langer te bewaren.

Rokinon 85mm f/1.4

Dit objectief produceert ECHT MOOIE BOKEH (beter dan zijn Canon tegenhanger IMO) maar het is handmatig scherpstellen, dus ik gebruik het vooral voor een paar ceremoniefoto’s, een paar portretten van koppels en portretten van de bruid / bruidsmeisjes en bruidegom / bruidegoms. Ik zal het waarschijnlijk in de toekomst uitruilen voor een Sigma 50mm maar voor nu, serieus, het is ECHT MOOI.

Fujifilm Instax 210 camera (houdt Instax Wide film vast)
Soms neem ik er een paar op een trouwdag en geef ze aan het paar. Af en toe laat ik een paar foto’s van elkaar maken. Het is een leuke activiteit en spannend om de film te zien ontwikkelen. Voegt een persoonlijk tintje toe aan een trouwdag.

Speedlite 430EX II

Dit is letterlijk de oudste flitser ooit. Ik kocht het voor mijn eerste bruiloft en heb het niet geüpgraded, maar het klaart de klus volledig. 95% van het gebruik ervan bestaat uit dansende foto’s. Ik heb het meestal ingesteld op een laag vermogen, hoge zoom en sleep de sluiter.

Vello FreeWave LR draadloze flitser trigger/ontvanger

Deze zien zelden het licht van de dag (of nacht), maar als ze dat doen, is het voor formele dansen met rug – / zijverlichting, of een echt cool kunstzinnig nachtportret met achtergrondverlichting. Deze kleine jongens verdienen echter een shout-out, omdat ze KLEIN en betrouwbaar zijn. Ik heb nog nooit problemen gehad met het afvuren van signalen/flitsers.

Pelican Geheugenkaart Case

Ik gebruikte mijn plastic flash diffuser als een SD-kaart beker, dus deze behuizing veranderde mijn leven. Als je deze zaak niet hebt, wat doe je dan? Aan het einde van de trouwdag bevat dit alles wat ertoe doet – en doet het goed.

Ona Bowery Tas

Dit past dus eigenlijk niet in al mijn spullen, maar op trouwdagen gebruik ik het om een paar lenzen / batterijen mee te nemen, en ik neem het mee op de meeste van mijn avonturen omdat het klein maar stevig is en de elementen kan doorstaan.

Prisma
Kunstzinnige reflecties en brekingen.

www.amyvanvlear.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer