Canon PIXMA Pro 100S Professional draadloze printer Review

De Canon PIXMA Pro 100S heeft mijn ogen geopend voor hoe precies betaalbaar, eenvoudig en lonend het kan zijn om daadwerkelijk een grootformaat printer te bezitten.

Ik heb in het verleden talloze kleurenprinters gebruikt, maar heb ze altijd opgegeven. Onhandig om in te stellen, duur om te onderhouden en het ergste van alles, mijn afdrukken zagen er nooit zo uit als op mijn computer!

Misschien heb je een soortgelijke ervaring gehad en ben je het zat om je eigen afbeeldingen thuis af te drukken.

Nou, blijf deze recensie lezen om erachter te komen waarom deze geweldige printer het eerste zou moeten zijn dat je koopt.

(Als je ergens voor in de markt bent veel kleiner, bekijk onze gids voor de beste draagbare fotoprinter.)

Canon Pixma Pro 100s Overzicht

Draadloze printer van tentoonstellingskwaliteit die afdrukken in A3+-formaat produceert in levendige kleuren van een systeem op basis van 8 inktkleurstof of verbluffend klassiek zwart-wit van drie speciale monochrome inkten. Nauwkeurige schermafdrukkleuren, geavanceerde verwerking en draadloze connectiviteit ronden een betrouwbare printer van hoge kwaliteit af voor professionele en amateurfotografen.

Inhoudsopgave

Canon PIXMA Pro 100S | Wat is het?

Canon_Pixma_Pro_100

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

De Canon PIXMA Pro 100S is een inkjetprinter op kleurstofbasis, die afdrukken tot A3+ formaat (483 x 329 mm) kan maken voor framing en weergave.

Met behulp van 8 ChromaLife100+ kleurstofinktcartridges voor geel, magenta, cyaan en zwart, maar ook grijs, lichtgrijs, fotomagenta en fotocyaan, kunnen de kleuren honderden jaren meegaan wanneer afdrukken in een album worden opgeslagen.

De drie monochrome inkten betekenen dat de printer zwart-witafdrukken kan produceren zonder ongewenste kleurzwemen, evenals vloeiendere toongradaties in schaduwgebieden.

Iets dat een ‘Optimum Image Generating System’ wordt genoemd, analyseert de kleur van de foto en berekent de optimale inktcombinatie en het volume inktdruppels, om een uniforme glans in elke afdruk te garanderen, ongeacht de afdrukmodus of het mediatype.

Als dat allemaal Grieks voor je is, is hier het lange en korte ervan:

De PIXMA Pro 100S is een badass printer die in staat is om prachtige papieren kopieën van uw dierbare herinneringen te maken.

Als je net als ik bent en niet echt geeft om hoe dingen werken, is dat alles wat je moet weten.

Je stopt wat papier in de printer, klikt op een knop op je computer en een minuut later houd je iets echt geweldigs vast 😉

Canon PIXMA Pro 100S | Voor wie is het bedoeld?

Afdrukken maken op A3

Grootformaat afdrukken van hoge kwaliteit thuis was vroeger alleen haalbaar voor professionele fotografen.

Ik dacht altijd dat grote printers zoals de PIXMA Pro alleen voor chique landschapsfotografen waren die hun werk voor duizenden dollars verkochten.

Dit kan niet verder van de waarheid zijn.

Tegen zo’n toegankelijke prijs ben ik van mening dat iedereen die een camera bezit en serieus is om beter te worden in fotografie, zoiets zou moeten bezitten.

Als je een complete beginner bent in fotografie, zul je het maken van grote afdrukken van je eerste foto’s ongelooflijk lonend en leuk vinden.

Als je een professional bent zoals ik, is het maken van afdrukken voor jezelf, voor vrienden en familie, en natuurlijk voor je klanten een no-brainer – ik kan niet geloven dat ik zo lang heb gewacht om in zoiets te investeren.

Ik heb ook geprobeerd te bestellen bij de meeste van de beste online afdrukservices die er zijn, en hoewel ik de resultaten leuk vind, is het plaatsen van bestellingen en elke keer betalen altijd een vervelend proces.

De Canon PIXMA Pro 100S is voor iedereen die waarde hecht aan afdrukken. Weet je niet of je waarde hecht aan prints? Denk aan de laatste keer dat je meer dan een paar seconden een foto op je harde schijf hebt bewonderd…

Als je nog nooit een van je foto’s in A3-formaat hebt afgedrukt, raad ik het ten zeerste aan. In staat zijn om je werk vast te houden en het echt te waarderen, is iets geweldigs.

Als je een camera hebt en nog nooit een grootformaat foto hebt afgedrukt, mis je ietshing echt geweldig.

Onlangs hadden we familie op bezoek bij ons thuis hier aan de Gold Coast, dus ik nam een paar kiekjes en besloot om wat geïmproviseerde pressies voor de moeders te maken.

Ik realiseerde me dat ik in al mijn jaren als professioneel fotograaf nog nooit een afdruk aan een klant had overhandigd.

Hier was ik, deze prachtige A3-formaat afdrukken uitdelen aan familie en vrienden, en zien hoe gelukkig het hen maakte.

Als je alleen bestanden digitaal hebt afgeleverd, ben je in voor een traktatie. Digitale foto’s zijn alomtegenwoordig, van voorbijgaande aard en durf ik het te zeggen… bijna waardeloos. Dat wil zeggen, totdat je ze afdrukt.

Dan worden het kostbare bezittingen… Geschenken… Producten.

Serieus jongens, print uw foto’s uit!

Canon PIXMA Pro 100S | Oprichten

Canon_Pixma_Pro_100S

Eén klik op de achterkant van je draadloze router en je bent klaar 🙂

Dit is meestal waar ik bang voor ben – de computer laten herkennen a) mijn WiFi-netwerk en b) mijn computer.

Stel je mijn verbazing voor toen de hele verbinding minder dan een minuut duurde!

Het moeilijkste deel was het dragen van de Canon PIXMA Pro 100S van 19,5 kg (43,2 lbs) naar de kamer waar mijn draadloze router zich bevindt – blij dat ik deadlifts heb gedaan in de sportschool …

Toen hoefde ik alleen maar op de WPS-knop op de router te drukken (ik wist niet eens dat ik er een had) en te wachten tot hij de printer oppakte … dat gebeurde allemaal in ongeveer 5 seconden.

Daarna heb ik de printer terug in mijn kantoor gehesen, over mijn pijnlijke rug gewreven, Lightroom opgestart en geprobeerd mijn eerste afdrukken te maken …

Canon PIXMA Pro 100S | Voorstelling

Voorbeelden van Canon Pixma Pro-printers

Het afdrukken van al uw afbeeldingen op A3-papier is verslavend!

Nogmaals, de bovenstaande afbeeldingen zijn mijn allereerste afdrukken van deze printer, met NUL kalibratie.

Ik gebruik een 13″-MacBook Pro uit 2015 die is aangesloten op een tweedehands 27-inch Apple Thunderbolt Display, die geen van beide ooit zijn gekalibreerd.

Ik had volledig verwacht dat de testprint gekke kleuren zou hebben en volledig onderbelicht zou zijn, maar was verbaasd om te zien dat het … perfect.

Ik kan nog steeds niet geloven dat het afdrukken van verbluffend gedetailleerde A3-afdrukken zo verdomd gemakkelijk kan zijn.

Als je dit leest en huivert bij de gedachte om af te drukken zonder je monitor te kalibreren, kan ik me voorstellen dat het gebruik van zoiets als de uitstekende Spyder5PRO nog betere resultaten zou kunnen opleveren.

Maar weet je wat? Noem me een rebel, maar het gaat me niet echt om een perfecte kleurweergave. Ik doe niet mee aan printwedstrijden en in mijn ogen zien de prints er al perfect uit.

Natuurlijk kan uw kilometerstand variëren, afhankelijk van uw set-up, maar mijn punt is dit – in een gemiddelde situatie vereist de Canon PIXMA Pro 100S weinig tot geen set-up bij all om van niets naar een afgewerkte afdruk te gaan.

Afdrukken vanuit Adobe Lightroom is verrassend eenvoudig en ik kan me voorstellen dat het een vergelijkbaar verhaal is, ongeacht welke app voor het bewerken van afbeeldingen je gebruikt.

Het papierformaat ‘A3+’ was geen standaardinstelling in Lightroom, dus ik heb gewoon de afmetingen ingevoerd die op de verpakking van het papier staan en het opgeslagen als een aangepaste voorinstelling.

Dan druk ik gewoon op Print. Klus geklaard 🙂

Je kunt ook veel plezier beleven aan het gebruik van de aangepaste afdruksjablonen in Lightroom, of het handmatig plaatsen / formaat wijzigen van foto’s op je papier – ik gebruik Lightroom nu al bijna 10 jaar en wist niet eens dat deze functionaliteit bestond!

[Related Guide: Which version of Adobe Lightroom to Buy]

Voorbeeld van een afdruksjabloon

Het maken van verschillende lay-outs in Lightroom is verrassend eenvoudig en snel

Overdracht via Wifi is afhankelijk van de grootte van uw afdrukbestand en uw wifi-installatie thuis, maar mijn 24 MP Sony a7III-bestand is in ongeveer 20 seconden overgedragen.

Wat de printer zelf betreft, duurde het ongeveer een minuut om van nul naar af te zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit haast heb om de afdruk eruit te krijgen, dus deze tijd lijkt me volkomen acceptabel.

Afdrukkwaliteit is moeilijk voor mij om je in een blogpost te laten zien, omdat ik natuurlijk gewoon digitale foto’s maak van een afdruk gemaakt van een andere digitale foto!

Neem dan van mij aan, dat de afdrukken van de PIXMA Pro 100S adembenemend. Ze zien eruit beter dan doen ze op mijn scherm, en laten echt zien waartoe je camera in staat is.

Voordat ik mijn afbeeldingen met deze printer afdrukte, had ik het gevoel dat ik slechts 90% van mijn afbeeldingen heb gezien!

Het detailniveau is ongelooflijk en kleuren worden getrouw weergegeven voor zover mijn oog kan zien – rijk, diep, contrastrijk en veel dynamisch bereik van schaduwen tot hooglichten.

Het enige nadeel is dat je wilt afdrukken al je oude foto’s… gewoon om te zien hoe geweldig ze eruit kunnen zien!

Canon PIXMA Pro 100S | Bedrijfskosten

Canon CLI-42 printerinkten

Gelukkig is canon printerinkt van hoge kwaliteit redelijk geprijsd

Dus, is printen op je eigen printer op de lange termijn goedkoper dan online printen bestellen?

Canon’s ChromaLife100+ kleurinkten zijn ongeveer 30 jaar bestand tegen vervaging wanneer ingelijste afdrukken onder normale verlichting worden weergegeven, of meer dan 100 jaar voor afdrukken die in albums zijn opgeslagen.

Individuele CLI-42-serie cartridges zitten rond de $ 17 en een complete set om de printer te vullen is ongeveer $ 120.

Afhankelijk van of u meer zwart-wit- of kleurenafbeeldingen afdrukt, zullen sommige cartridges natuurlijk eerder opraken dan andere, dus het is leuk om te weten dat u ze afzonderlijk kunt kopen, relatief goedkoop.

[Sidenote: DO NOT BUY FAKE INK. I know it’s cheaper, but just don’t do it. It’s not worth it.]

Voor de echte CLI-42 inkten kunt u ongeveer 50 ~ 60 kleuren A3 + afdrukken uit deze printer verwachten. Voor zwart-wit kun je ongeveer 60 ~ 70 krijgen.

Dit betekent dat de inktkosten per afdruk ongeveer $ 2,50 bedragen – een vrij algemene benadering, omdat het afhangt van wat voor soort afbeeldingen u afdrukt en het feit dat u waarschijnlijk cartridges afzonderlijk zult vervangen.

U moet ook rekening houden met de kosten van papier. Ik gebruikte de Canon Luster Photo Paper Pro, die ongeveer $ 50 kost, of een dollar per vel.

Dus, als je dit allemaal optelt, komt de inkt + papier binnen ongeveer $ 3 ~ 3,50 per afdruk.

Kan ik mijn foto’s goedkoper online laten afdrukken? Ja, waarschijnlijk wel. Wil ik dat? Zeker niet meer 🙂

Voeg daarbij het gedoe van het bestellen van de print, het invoeren van adressen, creditcardgegevens, etc etc. en dan ofwel betalen voor verzendkosten of daadwerkelijk het verdomde ding gaan halen … Ik betaal de premie en maak mijn afdrukken thuis, bedankt!

Ik waardeer het gemak van het kunnen afdrukken van een foto wanneer ik maar wil, en het kunnen controleren van het creatieve proces van begin tot eind.

Ik vind het ook geweldig dat ik een print kan maken direct nadat ik een foto heb gemaakt.

Printerkosten/Mijn aanbeveling

Pixma Pro 100s vs 100

De kostenbesparingen op dit moment op het vorige model (Pro-100) maken het de beste gok

Deze review is van de Canon PIXMA Pro 100S, maar hier is een stiekeme kleine geheim die Canon waarschijnlijk niet wil dat ik je vertel …

Je kunt eigenlijk bespaar meer dan $150 door hier de vorige 100-versie te krijgen … en eindigen met vrijwel dezelfde printer.

Ik weet eigenlijk niet zeker hoe lang de PIXMA Pro 100 beschikbaar zal zijn, maar als Amazon het hier nog steeds heeft, raad ik aan om het snel op te knappen.

De 100S biedt verbeterde Wifi-, Cloud- en Ethernet-mogelijkheden, maar vrijwel niets anders.

Persoonlijk geef ik er niet om om het maken van afdrukken rechtstreeks vanaf mijn iPhone, en ik kan me ook niet voorstellen dat een andere zichzelf respecterende fotograaf om deze functionaliteit geeft! Zeker niet aan een A3-printer van dit kaliber, in ieder geval.

Op het moment van schrijven van deze review kost de Canon PIXMA Pro 100 (niet de S) ongeveer $ 360, wat volgens mij een absoluut koopje… zeker gezien de S zoveel meer is.

Ik kan serieus niet geloven dat dit kwaliteitsniveau beschikbaar is voor deze prijs.

Als de PIXMA Pro een beetje buiten uw budget valt, volgen hier enkele meer betaalbare printeropties.

Canon PIXMA Pro 100S | Conclusie

Prestaties van de Canon Pixma Pro-printer

Nieuwe kunst maken met je eigen A3-printer is enorm de moeite waard

Digitale foto’s zijn overal. Niemand waardeert ze meer. Zelfs met mijn bruiloftsklanten ben ik er vrij zeker van dat ze een of twee keer naar hun foto’s op hun computer kijken en ze dan vergeten, voor altijd verloren tussen de duizenden andere foto’s op hun harde schijven.

PRINT UW FOTO’S! Ik kan dit niet genoeg benadrukken, en dit komt van iemand die tot een maand geleden nog nooit zijn eigen foto’s had afgedrukt!!

Er zijn genoeg fotoprinters, maar dit is degene die ik heb gekozen om bij mezelf te kopen.

(Full disclosure, Canon heeft me deze laten lenen voor de review. Ik ga ze vragen of ik het kan houden – zo niet, dan ga ik er een kopen!)

Voor mijn gebruik is Canon PIXMA Pro 100S perfect. Ik kan geen enkele nadelen vinden over de printer zelf, of de afdrukken die hij produceert.

Ik zou graag zien dat de inkten en papieren goedkoper zijn, maar accepteer dit als een lopende kostenpost van het maken van iets tijdloos en mooi elke keer dat ik op die knop Afdrukken druk.

Ik begrijp ook niet helemaal waarom Canon besloot om een nieuwer model uit te brengen, dat slechts een zeer kleine upgra lijkt te hebben.des die naar mijn mening niet relevant zijn voor de meerderheid van de fotografen die op A3-formaat willen afdrukken, vooral professionals.

Hoe het ook zij, hoewel de 100 (niet-S) versie nog steeds beschikbaar is voor zo’n aantrekkelijke, gereduceerde prijs, kan het me helemaal niet schelen 🙂

Als je op het hek hebt gestaan over het krijgen van je eigen printer, Doe het nou maar. Serieus. U moet uw foto’s afdrukken om ze echt te waarderen, en deze PIXMA-printer is leuk en gemakkelijk te gebruiken en produceert vooral ongelooflijke resultaten.