Igor Trifonov

Hallo mijn naam is Igor Trifonov en ik ben trouw- / verlovingsfotograaf oorspronkelijk uit Moldavië, maar de afgelopen 4 + jaar woon ik in Miami, Florida.

Ik ben een fan van Shotkit geweest en heb er altijd van gedroomd om hier te worden getoond, dus ik ben nu meer dan blij!

Mijn reis begon ongeveer 8+ jaar geleden en het gebeurde in eerste instantie niet met huwelijksfotografie. Al geruime tijd deed ik commerciële stockfotografie zoals zelfzorg, schoonheid en levensstijl met mijn vrouw Aliona, maar die kleine passie die in mij sprankelde, bleef me neigen naar huwelijksfotografie.

De sprankeling werd met elke dag groter en groter, dus ik begon wat bruiloften te werken tijdens het zomerseizoen en ik werd gewoon verliefd op de sfeer. Het zien van zoveel gelukkige mensen om je heen is echt inspirerend en het geeft me energie om ervoor te zorgen dat ze blij zullen zijn met hun trouwfoto’s.

Mijn fotografiestijl… wacht, ik denk niet dat ik er een heb. Ik ben een fan van kwaliteitsproducten, dus ik probeer kwaliteit te brengen met mijn foto’s en ook om de emoties tijdens de trouwdag vast te leggen, omdat de bruiloft een zeer snel evenement is.

En laten we nu naar het meest opwindende deel gaan, de uitrusting! Ik ben de afgelopen 8 jaar een Canon-shooter geweest. De uitrusting is belangrijk, maar mijn doel is om die geweldige emotie aan te zetten wanneer ik een foto maak van de bruid en bruidegom. De uitrusting maakt mijn leven gewoon gemakkelijker. Het belangrijkste element is wie er achter de camera zit.

Lichamen:

Canon 5D Mark IV als belangrijkste hulpmiddel
Canon 6D als back-up/tweede camera

Lenzen:

Canon 16-35mm f/2.8 III

Canon 24-70mm f/2.8 II

Canon 35mm f/1.4 II

Canon 85mm f/1.4 IS

Canon 135mm f/2.0

Canon 5D Mark IV als mijn belangrijkste hulpmiddel. Het is gewoon een krachtig werkhuis, dat alles doet wat ik nodig heb. Ik wou zo erg dat het een uitklapbaar scherm had.

Canon 6D is een back-up/tweede camera. Over deze camera valt niets te zeggen. Het is goed, maar het is erg oud in vergelijking met de concurrentie. Het doet het werk

De Canon 16-35mm f/2.8 is een van mijn favoriete lenzen voor creatieve foto’s en voor dansen, ik dans graag met mensen en kom er zo dicht mogelijk bij. Het is supersnel en scherp.

De Canon 24-70mm f/2.8 is de all-you-can-dream-about lens. Ja, het heeft geen romige bokeh en zo, maar hey het levert uitstekende kwaliteit en het is een zoom fotojournalistieklens. Ik kan de hele trouwdag alleen met deze lens fotograferen en ik zal erg blij zijn met de resultaten.

De Canon 35mm f/1.4. Ik heb de nieuwe mark II versie en die is superscherp en bokeh is op het niveau, maar ik gebruik hem echt niet zo veel. Ik probeer het soms en ik kocht het omdat iedereen op het web deze lens bewonderde en zei dat als ze maar één lens hadden, het de 35 mm zou zijn. Nou, ik voel me niet op dezelfde manier en ik denk er zelfs aan om het te verkopen en de 50 mm te krijgen. Misschien is het gewoon niet mijn brandpuntsafstand.

De Canon 85mm f/1.2. Wow, echt onder de indruk van deze hier. Dit is nu mijn favoriete lens. Ik probeer zoveel mogelijk met dit objectief te fotograferen, het zorgt zelfs bij f/2.0 voor een romige bokeh. Bij f/1.4 scheidt het het onderwerp gewoon volledig van de achtergrond.

Canon 135mm f/2 is de beroemde lens aller tijden, ik probeer de combo 85 &135mm te gebruiken tijdens de ontvangst, op die manier heb ik het gevoel dat ik de 70-200 gebruik. Ik gebruik het de laatste tijd niet zo veel, maar heb het altijd in mijn tas voor zeer close-upfoto’s, en het is erg licht.

Aerial Tool:

DJI Mavic Pro

Ik houd het heel eenvoudig met deze en gebruik het meestal om het luchtgevoel van de receptie te laten zien of om het paar op een andere manier vast te leggen.

Camera riem:

Houd vast aan geldmakers, ik hoop dat ze mijn rug redden 🙂

Verlichting:

Yongnuo 560 IV X6
Yongnuo YN560-TX X2
Vlampunt XPLOR 600

Flashpoint R2 Zender

Youngnuo 560IV – Ik gebruik deze jongens soms tijdens de voorbereiding, almanieren tijdens de eerste dansen en soms ook op de receptie. Ze zijn erg goedkoop, dus ik vind het niet erg als er een breekt aan het einde van de trouwdag.

Xplor 600 – Ik gebruik deze krachtige man altijd voor familieformaliteiten, altijd voor creatieve foto’s. Ik gebruikte het vroeger met een zilveren beauty dish, maar we verloren de beauty dish omdat de stand op de grond viel ouch, de XPLOR overleefde maar de schotel niet.

Lichtregeling:

Magmod. Een uniek en uniek systeem waarmee ik de vorm, kleur en kracht van het licht kan regelen. Dit is mijn must-have op elke trouwdag.

www.itrifonov.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer