Gary Arnaert

FacebookPinterestDelen

Als reisfotograaf reis ik heel licht. Ik heb een zeer beperkte selectie lenzen en body’s die ik bij me draag. Ik vind het beter om meer veelzijdige uitrusting te hebben dan om meer spullen te dragen, in een poging om voor elke mogelijkheid een perfecte lens te hebben.

Ik heb jarenlang met Nikon gefotografeerd, maar nadat ik het zat was om het grootste deel van een decennium te wachten om de D300s te upgraden, ik sprong schip naar Sony in 2016. Ik heb geen spijt van de verhuizing.

Dit is wat ik met me meedraag:

Lichamen

▪ Sony A7R II. Dit is mijn hoofdcamera en het is bijna altijd bij me. De enige keer dat ik mijn back-up lichaam gebruikte, was toen ik ijsberen fotografeerde in Manitoba en ik wilde het extra bereik en de snelheid. Sindsdien heeft Sony veel van de problemen met de a9 opgelost., dus als ik dat nog een keer moet doen, krijg ik waarschijnlijk gewoon een nieuwe camera.
▪ Sony A6000. Dit is een kleine, betaalbare camera die al mijn e-mount lenzen gebruikt. De gehele a6000 line-up dienen als geweldige back-uplichamen die niet veel ruimte of gewicht in beslag nemen. Ik kan upgraden naar de a6500 binnenkort en zet deze camera om naar een infraroodcamera.

Lenzen

▪ Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSS Super Zoom Lens |. Dit is mijn go-to lens die de meeste situaties die ik in het veld tegenkom zal dekken. Ik ben een groot voorstander van superzoomlenzen omdat ze het gewicht en de ruimte minimaliseren. Ik heb de meeste van mijn bekroonde foto’s met dergelijke lenzen gemaakt.
▪ Sony 16-35mm f/4 Vario-Tessar T FE F4 ZA OSS E-Mount Lens |. Ik heb altijd een groothoeklens bij me voor gelegenheden waar mijn superzoom niet breed genoeg is. Meestal voor gebruik in architectuurfotografie of binnenshuis.
▪ Sony 50mm f/1.8 OSS. Ik gebruik deze lens niet zo vaak, maar hij is klein en erg snel voor het geval ik iets wil.

Driepoot

▪ Echt juiste spullen TVC-24 statief met BH-40 LR balhoofd. De RSS-statieven zijn serieus gebouwd om lang mee te gaan. Na het gebruik van andere statieven heeft deze aan al mijn verwachtingen voldaan.

Drone

▪ Papegaai Anafi. Deze is lichter en stiller dan de DJI Mavic Air en het stelt je ook in staat om recht omhoog te schieten. De bediening is zeer intuïtief. Bovenal is dit misschien wel de gemakkelijkste drone om mee te reizen die momenteel op de markt is.

Diverse Camera Gear

▪ 3x B+W Neutrale Dichtheid, 1x cirkel polarisatie filter. Ik gebruik filters niet zo vaak, maar als ik dat doe, heb ik ze echt nodig, dus ik draag deze altijd met me mee.
▪ Foto&Tech 2 In 1 Flitsschoen met Bubble Spirit Level. Een goedkoop, klein ding voor mijn flitsschoenruimte dat dient als een niveau voor mijn camera.
▪ PNY Elite Performance 256 GB hoge snelheid. Ik heb de strategie aangenomen om zeer grote geheugenkaarten te gebruiken. Ik geloof dat mijn foto’s het meeste gevaar lopen als ze uit mijn camera zijn. Door zoveel mogelijk binnen te bewaren, verklein ik dat risico.
▪ Hoodman bril hoodeye voor Sony A7 modellen. Ik draag een bril en ik vind het leuk om een op maat gemaakt oogstuk te hebben.
▪ Blackrapid Camera Schouderriem met Zak. Helaas maken ze dit model niet meer, wat is, want het is geweldig. Ik kan 5 batterijen, extra SD-kaarten en een lensdoekje in mijn riem opbergen.

Elektronica

▪ MacBook Pro 15-. Ik heb 9 jaar zonder huis gewoond, dus het hebben van een goede laptop met een groot scherm was erg belangrijk voor mij. Ik heb nu een thuisbasis, dus het hebben van zo’n grote laptop is niet zo belangrijk, maar ik reis nog steeds met mijn MacBook Pro.
▪ Ventev universele wandlader. Ik heb veel universele adapters gebruikt en dit is wat ik nu de hele tijd met me meedraag. Naast het werken op elk stopcontact ter wereld, heeft het ook 2 USB-poorten om op te laden.
▪ Monster Travel Stekkerdoos. Ik heb dit al jaren en ik heb geen zin om het ooit op te geven. Het is plat en licht en staat me niet toe om slechts 1 adapter te gebruiken.
▪ Western Digital Passport 2TB USB harde schijf. Ik heb altijd 2 externe harde schijven bij me om een back-up van foto’s te maken.
▪ Parrot Zik 3 draadloze hoofdtelefoon. Ik gebruik parrot hoofdtelefoons voor jaren en ze doen geweldig werk. Ze zijn het beste wanneer ze in een vliegtuig worden gebruikt voor hun ruisonderdrukking.
▪ iPhone 7 Plus. Ik gebruik dit al sinds het uitkwam. Ik heb nog geen noodzaak gevonden om te upgraden.

www.everything-everywhere.com

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer