Andras Rabloczky

Hallo, mijn naam is Andras Rabloczky, een Hongaarse fotograaf gevestigd in Boedapest, de prachtige hoofdstad van Hongarije. Mijn verhaal begint al in 2011 toen mijn innerlijke kunstenaar werd gewekt door een foto van mijn hond gemaakt met mijn telefoon.

Mijn eerste DSLR kit was een Canon 550D (Rebel T2i) Ik kocht op een reis naar NYC, en ik schoot de hel uit. Ik raakte meer geobsedeerd en transformeerde langzaam van camera-eigenaar naar fotograaf. Dit is mijn vierde jaar als professional. Ik omschrijf mijn stijl als creatieve documentaire, spelen met licht en reflecties voor spannende resultaten. Geen Photoshop, geen multi-belichting.

Canon 5D Mark IV: Mijn hoofdcamera, het is een perfecte gadget voor het vastleggen van de momenten tijdens bruiloften, ongeacht of het donker is of de actie snel is.

Canon 5D Mark III: Leven voor het Teken IV, en nog steeds een betrouwbare partner.

Canon EF 35mm f/1.4L USM: Bevestigd aan de Mark IV is het mijn primaire wapen. 80% van mijn foto’s zijn gemaakt met deze ultieme combo. Vereenvoudigen heeft mijn werk echt verbeterd.

Canon EF 85mm f/1.2L II USM: Ik gebruik deze baby vooral voor portretten. Eerlijk gezegd is het niet het meest gehoorzame glas als het gaat om snel scherpstellen, maar als het raakt, is er iets zoets.

Canon EF 24mm f/1.4L II USM: Om eerlijk te zijn heb ik het twee dagen geleden verkocht, maar het is een eervolle vermelding omdat het op de foto staat. Ik gebruikte het vooral op recepties.

Canon EF 50mm f/1.2L USM: Nog een legendarische prime die ik niet meer meeneem naar bruiloften. Onlangs gaf ik het door aan mijn geliefde vrouw voor pasgeboren fotografie, en het werd meteen haar heilige graallens.

Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM: Sommigen zeggen dat het de perfecte allround lens is. Daar kan ik niet tegenin gaan. Het is de enige reden waarom ik het niet heb verkocht, ook al heb ik het al jaren niet meer gebruikt. Het is te perfect voor bruiloften. Het is gemakkelijk om op te vertrouwen, maar aan de andere kant mist het iets dat mijn creativiteit en hard werken stimuleert.

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM: Fantastisch glas voor portretten. In vergelijking met de 85mm voegt het echter onnodig gewicht toe aan mijn tas en past het tegenwoordig niet meer bij mijn stijl. Ik pak hem alleen op als ik die kenmerkende compressie van 200mm nodig heb.

Canon Speedlite 600EX II-RT: Canon’s beste flitser die er is.

Yongnuo Speedlite YN600EX-RT II: Vrijwel identiek aan Canon’s voor de prijs van pinda’s. Waar voor je geld!

Yongnuo YN-E3-RT: De reden dat ik deze zender boven de Canon heb gekozen, is niet alleen de betere prijs, maar ook een paar extra functies, zoals tweede gordijnsynchronisatie en ingebouwde hulpbundel.

Beide speedlites zijn uitgerust met Magmods. Ik vind de roosters en gels ontzettend handig.

MacBook Pro (Retina, 15-inch): beste vriend voor bewerking, begeleidt diavoorstellingen op dezelfde dag op bruiloften.

HoldFast MoneyMaker: Vasthouden aan het origineel. Praktisch, veilig en stijlvol. Ik kan niet wachten om het aan te trekken.

HoldFast Roamograaf: Geen enkele cameratas is ooit zo sexy geweest. Twee camerabody’s, lenzen, speedlites en de 15-inch MacBook passen zonder moeite. Overal waar we komen opdagen vliegen complimenten.

www.rabloczky.com

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiƫle tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer