Andy Griffiths

Hallo, ik ben Andy en ik woon in Rainford, een mooi klein dorpje in het noordwesten van Engeland.

Ik heb mijn eerste bruiloft in 2015 gefotografeerd en heb sindsdien meer dan 200 bruiloften gefotografeerd, waaronder locaties in Duitsland, Zuid-Afrika en het hele Verenigd Koninkrijk.

Mijn stijl is vooral documentair, waarbij ik er trots op ben mooie beelden vast te leggen, maar zonder je eeuwenlang weg te halen van je eigen bruiloft. Ik denk niet dat er veel erger is dan al je geliefden op één plek te hebben, maar ze dan niet de hele dag te zien!

Toen ik voor het eerst begon met het fotograferen van bruiloften, was mijn camerakeuze Canon 5D Mark III, maar hoewel een goede camera, besloot ik over te stappen naar Nikon en had ik twee D750’s die twee geweldige camera’s waren!

Maar na ze uitgebreid te hebben gebruikt, besloot ik in 2017 over te stappen naar Sony. Toen ik voor het eerst verhuisde, haatte ik ze eigenlijk – kon niet met ze opschieten en ging terug naar Nikon. Ik heb uiteindelijk de Sony’s echt gemist en ben begin 2019 teruggegaan en ik ben echt blij dat ik dat heb gedaan.

Ik denk dat de belangrijkste reden hiervoor de stilte was. Het stelt je in staat om echte momenten vast te leggen zonder dat mensen het weten en ook zonder opdringerig te zijn – een enorm ding voor mij. De EVF en de tracking waren ook uitzonderlijk. Ten slotte was het feit dat ze de firmware blijven upgraden geweldig!

Dus ik zou waarschijnlijk mijn kit moeten vermelden – dus hier is het.

Camera
Sony A9 x 2 – Mijn favoriete camera die ik ooit heb gebruikt. Het is ongelooflijk in alle situaties en de stille sluiter betekent dat ik foto’s kan maken die ik eerder misschien moeilijk kon krijgen. Ook problematische dominees zijn er dol op!

Met de stille sluiter en de oogfocus – evenals de ongelooflijke EVF (elektronische zoeker) betekent dat ik niet langer door de OVF (optische zoeker) hoef te kijken, wat een enorme hulp is omdat ik op mijn 35e een bril moet dragen! Maar het is ook uitstekend om voorbij te kijken wat er voor me ligt. Dus ik vang de momenten of reacties op de achtergrond op.

Sony A7III x 1 – dit blijft vrijwel in mijn Tenba-tas en is een back-up voor het geval er iets met mijn Sony A9 gebeurt.

Nikon D750 – Een gehavende achteruitrijcamera voor het geval er echt iets onverwachts gebeurt. Maar in werkelijkheid is het met pensioen totdat mijn 4-jarige jongetje interesse toont in fotografie.

Lenzen
Sony 35mm Zeiss f/1.4 – Mijn favoriete lens die ik ooit heb gebruikt. Zijn gewicht in goud waard en ongelooflijk snel en scherp. Mijn go-to lens de hele dag tot het avondfeest!

Sony 85mm f/1.8 – Wat een lens – Ik ben er dol op. Het is een geweldige combinatie voor mijn Sony 35mm f/1.4 en veel goedkoper dan de Sony 85mm f/1.4. Ik heb de twee vergeleken en er was voor mij niet echt een reden om te kiezen voor de duurdere 85mm f/1.4

Tamron 28-75mm f/2.8 – Een voordelige lens en eentje die ik gebruik om al mijn groepsfoto’s op en ook af en toe op de dansvloer te schieten. Het went elke bruiloft zeker!

Zeiss Batis 18mm f/2.8 – Dit objectief is ongelooflijk voor als de dansvloer vol zit, of als ik in een krappe plek zit. Het is ook geweldig voor brede foto’s van locaties of een beetje creatief werk.

Sony FE 28mm f/2 – Licht, klein en een geweldige kwaliteit lens voor super goedkoop! Dit komt later op de avond als de dansvloer strak en gek is!

Flitsen en triggers
Godox TT350s x 3 – Kleine, compacte flitserpistolen die niet veel wegen en snel en eenvoudig in te stellen zijn wanneer ik invullicht nodig heb voor de toespraken of extra licht voor de dansvloer.

Godox Xpro S- Dit gaat op de camera voor toespraken en voor wat creatief werk buiten in de avond. Geweldig stuk kit.

Godox X1 N – Ik gebruik deze op de Nikon SB-700 en combineer briljant.

Godox X1 S – Ik heb er drie voor de dansvloer foto’s. Ze werken tegelijkertijd met de Nikons en de Godox TT350’s, wat geweldig is.

Nikon SB700 Flash x 3 – Ik heb deze gebruikt sinds ik voor het eerst overschakelde naar Nikon en ze gaan nog steeds sterk, het feit dat ze werken met de Sony’s is een enorme bonus omdat ik alle instellingen heel goed ken. Ik fotografeer alleen handmatige flitser.

Tassen/Riemen
Ik gebruik twee tassen als ik op een bruiloft ben. Mijn hoofdtas is mijn Think Tank Retrospective 7 – perfect om mijn Think Tank SD Pixel Pocket Rocket – of kaarthouder, een paar van mijn Nikon SB-700-flitsers (ze werken geweldig op Sony) en enkele reserve Sony NP-FZ100-batterijen.

Mijn grotere tas is de Tenba 32L rugzak – hij is al sinds het begin bij me en verkeert nog steeds in goede staat! Dit wordt altijd bewaard in een veilige ruimte op de trouwlocatie, omdat ik het niet echt nodig heb totdat ik mijn flitsers nodig heb.

Andere belangrijke bits
Spider Holster Zwart Widow Spider Camera Holster – zit op mijn normale riem en een geweldig stuk kit. Convent, flexibel en onbeperkt – ik gebruik deze al sinds begin 2019 en zou nu niet meer zonder zijn.

MagMod – Ik heb de Magmod Mega Kit een paar jaar geleden gekocht, maar in werkelijkheid gebruik ik alleen de twee rasters en Maggrip’s op de flitsers. Wel gebruik ik wel af en toe de gels. Een fantastisch en heel belangrijk stuk kit in mijn tas voor mijn flitswerk.

Zeiss Lens doekjes – Een geweldige aanvulling op de kittas om de lenzen schoon te houden.

VSG0 Full frame sensor reinigingsdoekje – Sony’s kunnen af en toe wat stofvlekken op de sensoren krijgen, dus deze blijven in mijn tas omdat ze heel eenvoudig te gebruiken zijn!

Moman LED Video Light – mijn nieuwste kit om me de winter door te helpen in een aantal donkere locaties indien nodig. Ik heb ze maar een paar keer gebruikt, maar ze lijken geweldig en zijn een goede prijs.

G-Technology 2 TB G-DRIVE Mobiele SSD R-serie Ruggedised – naar elke bruiloft gebracht om een back-up te maken van afbeeldingen en ze vervolgens thuis over te zetten naar meer harde schijven en de cloud.

ThinkTank Pixel Pocket Raket – Slaat al mijn geheugenkaarten op die bijna allemaal 128GB of 256gb Sandisk Pro’s zijn.

Macbook Air – dit komt met me mee naar elke bruiloft om een back-up van de foto’s te maken en de sneak peek voor de volgende dag te starten!

Zorg ervoor dat je de juiste schoenen draagt. Op een keer was ik te laat en pakte ik mijn zwarte converse om me te realiseren dat ik twee verschillende schoenen had gepakt. O, wat hebben we gelachen om die bruiloft!

www.andygriffithsphotography.co.uk | @andygriffithsphotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer